Reacties voor: Sprint stelt 4G-verbinding beschikbaar voor je iPhone (VS)

Sprint brengt de Sierra Wireless Overdrive 4G WiFi hotspot uit. Dit is een kastje dat een mobiel draadloos netwerk maakt waar jij met je iPhone verbinding mee kunt maken. Eenmaal deze verbinding beschikbaar dan heb je toegang tot het 4G-netwerk van Sprint.
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 29 reacties

  1. En nu nog Europa

  2. . . . . Wij kunnen niet wachten totdat T-Mobile of enige andere provider hier in Nederland met soortgelijke diensten komt. . . . .
    Beetje hopen op het onmogelijke want ze kunnen niet eens een alles dekkend 3G netwerk realiseren !

  3. Ik zie dat kastje hier nog niet zo snel (legaal) komen. Feitelijk is dit gewoon een vorm van tethering (via een “tussenstation” gebruik maken van het mobiele netwerk). Aangezien T-Mobile al moeilijk doet over de standaard thether-optie in de iPhone zullen ze hier helemaal geen zin in hebben gok ik.

  4. Origineel geplaatst door Ruben
    Ik zie dat kastje hier nog niet zo snel (legaal) komen. Feitelijk is dit gewoon een vorm van tethering (via een “tussenstation” gebruik maken van het mobiele netwerk). Aangezien T-Mobile al moeilijk doet over de standaard thether-optie in de iPhone zullen ze hier helemaal geen zin in hebben gok ik.

    T-Mobile doet niet moeilijk over tetheren. Waar heb je dat nou weer vandaan. AT&T doet wel moeilijk, en juist daar (in Amerika) is dit uitgekomen.
    En daarnaast, als Vodafone een 4G-kastje wil uitbrengen, dan kan T-Mobile daar echt niks aan doen.

  5. Ben blij dat ze bezig zijn met LTE. Vooral gezien dat niet zo waardeloos is als 3G, gezien LTE niet via andere masten dan de huidige GSM masten werkt en de dekking duidelijk vergroot. Het is gewoon een kwestie van de GSM masten updaten en we zijn weer helemaal bij.

  6. Origineel geplaatst door dries6951
    . . . . Wij kunnen niet wachten totdat T-Mobile of enige andere provider hier in Nederland met soortgelijke diensten komt. . . . . Beetje hopen op het onmogelijke want ze kunnen niet eens een alles dekkend 3G netwerk realiseren !

    4G heeft een veel groter bereik dan 3G, het zal dus juist wél makkelijk zijn om meer te dekken dan dat er nu gedekt wordt.

  7. Wat is LTE eigeijk? :$

  8. @Thom: maar een certificaat verstrekken waarmee de functie op je iPhone bruikbaar wordt, lijken ze (TM) nou ook niet snel te zullen doen… Misschien doen ze niet moeilijk, ze doen het gewoon niet.

  9. Idd!!!! Laat ze nu 1st het 3G netwerk overal dekkend krijgen en dan pas kijken of ze het sneller kunnen maken!!!!!

  10. Pomp dan maar gewoon 100% dekking 4G in Nederland zo snel mogelijk. Dat liever dan de niet-gehele dekking van 3G.. Dat groeit nou ook niet bepaald snel.

  11. “daar gebruiken iPhone-gebruikers voornamelijk het netwerk van AT&T en is de kwaliteit van de verbinding zo mogelijk nog slechter dan bij ons.”

    Ik vind het een beetje raar om te zeggen dat de verbinding bij ons zo slecht is. Ik vind dat wij als Nederlanders blij moeten zijn met zo’n grote dekking en ik heb dan ook vrijwel nooit last van een 3G gat ofzo…

  12. Ziggo komt met nederlands eerst 4g netwerk , ik denk voor t-mobile eerst je 3g goed maken voor jullie begint met 4g

  13. Ik wist niet dat de iPhone 4G verbinding aankon??

  14. @Cancunlover:
    Wel goed lezen. De iPhone of elke ander device, ook de iPad, kan via WiFi verbinding maken met deze Overdrive die met 4G werkt.

  15. @Cancunlover: kan de iPhone ook niet. Als je het artikel goed leest, had je gezien dat het als volgt werkt: er is een kasje (dat van de foto) wat wel kan verbinden met het 4G netwerk (LTE oid). Vervolgens kan je verbinden met dat apparaat via WIFI en kan je dus internet-dingen doen via dat apparaat.

  16. Origineel geplaatst door Ruben
    Ik zie dat kastje hier nog niet zo snel (legaal) komen. Feitelijk is dit gewoon een vorm van tethering (via een “tussenstation” gebruik maken van het mobiele netwerk). Aangezien T-Mobile al moeilijk doet over de standaard thether-optie in de iPhone zullen ze hier helemaal geen zin in hebben gok ik.

    Dat slaat natuurlijk nergens op.
    Met tethering gebruik je bijvoorbeeld je iPhone om met je laptop op het tmobile netwerk te kunnen internetten. Met dit idee gebruik je dit kastje om met je iPhone te internetten op een sneller netwerk.

  17. In Nederland heb je dit soort kastjes voor thuis voor gebruik op het GSM en 3G netwerk. Bijvoorbeeld in de vorm van de Option Globesurfer. Zelf heb ik de Globesurfer III waarmee je bijvoorbeeld rond je boot een eigen WiFi netwerkje opzet waarmee je kan surfen op je laptop, Iphone en alle andere toestellen die Wifi ondersteunen. Je laptop kan je bijvoorbeeld ook via een netwerkkabeltje verbinden. Met name als je hem op een KPN of Vodafone simkaart gebruikt werkt het razendsnel! Die 2 netwerken zijnin de Globesufer III aanzienlijk sneller dan het net van T-Mobile.

  18. Waarom heb je 4G überhaupt nog nodig als je al in een Wifi bereik zit.
    Om je voicecalls met 6Mb te verzenden ?
    (wel stoer, die krullenbol met die Appel, maar verhelderend…)

  19. Wij hebben in feite al zo’n oplossing. Vodafone verkoopt met en zonder abo de MiFi van Novatel Wireless. Een zogenaamde personal wifi hotspot die verbinding maakt met Vodafone’s netwerk.

  20. dit is gewoon een 4G Mifi?

  21. Origineel geplaatst door Jens Kortmeijer
    Waarom heb je 4G überhaupt nog nodig als je al in een Wifi bereik zit. Om je voicecalls met 6Mb te verzenden ? (wel stoer, die krullenbol met die Appel, maar verhelderend…)

    Je zit helemaal niet in wifi bereik…
    Hoe moeilijk kan begrijpend kijken / lezen nou zijn?

    Dat kastje zorgt via een 4G verbinding voor een 6Mb wifi netwerk.

  22. @Joppie:

    Wees lui en google zelf.

  23. Origineel geplaatst door Rolf Peters
    Wij hebben in feite al zo’n oplossing. Vodafone verkoopt met en zonder abo de MiFi van Novatel Wireless. Een zogenaamde personal wifi hotspot die verbinding maakt met Vodafone’s netwerk.

    Klopt, dat wordt ook in het artikel genoemd: dat die oplossing er al met 3G is. Ik heb zelf ook zo’n MiFi (niet bij Vodafone gekocht), maar dan zit je nog steeds vast aan dezelfde 3G-verbinding die je ook op je telefoon hebt. De grap hier is juist, dat als je 3G-verbinding van de ene operator slecht is, je op de 4G-verbinding van een andere operator kunt terugvallen. De MiFi van Vodafone werkt niet met 4G, is dus niet hetzelfde.

  24. Wat lezen veel mensen slecht. Meer dan de helft van de reacties zijn onzin terwijl het bericht echt duidelijk is geschreven. Door dit kastje maak je geen gebruik meer van het T-mobile netwerk en maak je een eigen wifi netwerk om het kastje heen.

  25. Het is zo knullig en Hollandsch om te denken ‘eerst het een goed afmaken, en dan het ander’. Kraaien als een kip zonder kop of de bel horen maar niet weten waar de klepel hangt. Zo heet dat gedrag.

    Het feit dat 3G geen goede dekking heeft, bijvoorbeeld in gebouwen, of op straat tussen hoge gebouwen, komt door het hele ‘karakter’ van de golf waarop 3G loopt. Onder andere de frequentie van de golf dus. Die golf is gewoon niet sterk genoeg om overal te reiken. Dat er nu word begonnen met LTE-uitrol is niets minder dan lovenswaardig! Je gaat toch ook niet wedden op een stervend paard? T-mobile, Vodafone etc doen dat ook niet, en ze kiezen voor een techniek die uit eindelijk slimmer, goedkoper en stabieler uitpakt.

  26. Werkt dit ook op de iPod ??

  27. @Was:

    De iPod Touch ja. De andere iPods niet want die hebben geen WiFi.

  28. @Orpheo:

    De grap is natuurlijk ook dat dat blokje helemaal geen 4G geeft. Eerder 3G + WiMax en dat is niet hetzelfde. Kortom, als er echte 4G komt heb je gewoon een andere telefoon nodig.

    Mooi verhaal van Sprint maar pure marketing.

  29. Origineel geplaatst door dries6951
    . . . . Wij kunnen niet wachten totdat T-Mobile of enige andere provider hier in Nederland met soortgelijke diensten komt. . . . . Beetje hopen op het onmogelijke want ze kunnen niet eens een alles dekkend 3G netwerk realiseren !

    @Miti96:

    jammer dat t-mobile dit nog lang niet zal mogen aanleggen aangezien het een secondclass provider is hier in nederland..

    kpn en vodafone mogen er wel aan beginnen.. maar die stellen het uit tot 2012 tot het beschikbaar word..

    ze beginnen wel al met updaten van de netwerken met LTE..

    jammer dat de staat moeilijk deed in 2009..
    toen werd er namelijk al een verzoek gedaan door worldmax om WiMax in heel nederland aan te leggen..

    het is overigens wel al sinds 2006 beschikbaar in Amsterdam..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.