Reacties voor: Met Sprekend Nederland laat je je beoordelen op je accent

Wil je graag meedoen aan een onderzoek over accenten en manieren van praten? Met Sprekend Nederland wordt in kaart gebracht hoe mensen elkaar beoordelen op basis van hun manier van spreken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Huilt Foppe ook met accent?

  2. Ik snap ook niet waarom je een account nodig hebt om met de app te kunnen werken. Een onderzoek moet anoniem zijn. Dat is het niet met een verplicht account. App meteen weer verwijderd.

  3. Het woord “accent” is in Nederland blijkbaar nog steeds synoniem aan “minderwaardig”, wat belachelijk is en naar ik begrijp vrij recent is ontstaan in de tijd dat de radio op kwam. Vandaar dat het onderzoek hier blijkbaar met een impliciet negatief oordeel over accenten (wil je daar wel naast wonen?) weg komt. In landen om ons heen is dat anders, daar heb je niet een accent als je geen radiotaal spreekt, daar spreek je de tongval van jouw streek. En dat is daar niet een reden om bij voorbaat een oordeel over iemand te hebben. In bijvoorbeeld UK of Duitsland is het normaal, dat CEO’s, politici en burgemeesters in hun eigen accent spreken, ook in het openbaar. Daar staat de vraag van deze App dan gelijk aan: wil je wel naast een Amsterdammer, Hagenees, Limburger of Drent wonen? Alsof de plaats waar je opgegroeid bent iets te maken heeft met of je een passende buurman bent. Daarom -1 voor deze App.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.