Reacties voor: Spraakherkenning iOS 5 van Nuance in nieuwe screenshots

De spraakherkenning in iOS 5 van Nuance is nu in nieuwe screenshots duidelijker gemaakt. Je moet op een knop naast de spatiebalk drukken om de functie te activeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. handig!

  2. welke beta dan? Ik heb beta 5 en zie daar niets in…. Zou wel gave functionaliteit zijn!

  3. Iemand enig idee hoe dit te activeren ? Want ik heb alle instellingen bekeken, maar kan het nergens direct terug vinden..?

  4. gekeken bij settings, ook niets gevonden, wel iets anders gevonden: Trefwoorden.
    Hiermee kun je afkortingen inzetten, en die zet ie zelf om naar volle woorden, ook handig voor typfoutjes die je heel vaak maakt

  5. Het was verstandiger geweest als ze dit onder het icoontje voor het wisselen van toetsenborden hadden gezet of boven het camera icoontje.

  6. Nu wordt de spatiebalk nóg krapper.

  7. Nou een optie voor dat kleine spatiebalkje is om de verschillende toetsenborden uit te zetten in de instellingen zodat er wereldbol toets verdwijnt. Probleem opgelost…

  8. Zal wel even duren voordat deze geïntegreerde functie ook de Nederlandse taal zal ondersteunen. In ieder geval verwacht ik deze ondersteuning niet bij de release van iOS/ de nieuwe iPhone.

  9. Waarom zou het lang duren voor nederlands? Nuance heeft al nederlandse spraakherkenning.

  10. Ik ben erg benieuwd naar de Personal Assistent functie binnen iOS5, waar deze spraakherkenning een belangrijk onderdeel van zal zijn… Als het goed werkt, en het in het Nederlands beschikbaar komt, dan zou ik echt enorm gelukkig zijn!

  11. @Chavasse: Nuance heeft al spraakherkenning in het Nederlands. Zie niet in waarom Apple niet meteen alle talen die Nuance heeft zou aanbieden.

  12. Is dit net als dat van Android?

  13. Mooi als dit in iOS komt maar op die knop moeten ze echt wat beters verzinnen, al merk ik nu tijdens het typen dat ik aldoor me rechter duim gebruik (ben links).

  14. Ah, dat wist ik niet. My bad.

  15. Kan het nog nergens vinden mayb beta 6?

  16. @Lodan: Ik had laatst al last daarmee: omw word automatisch On my way!

  17. Ik hoop dat deze spraakherkenning een stuk beter is dan die op de iPhone 4 want die is echt waardeloos. 9 van de 10 keer komt hij met de verkeerde naam.

    Het kan wel goed: mijn dedicated TomTom herkent 99% van wat ik inspreek. Ik typ nooit meer adressen in.

  18. op android bieden ze deze functie inderdaad al wat langer, en het werkt echt veel beter dan je zou verwachten… alleen de aanpak is volgens mij anders: bij android wordt het naar de google servers verzonden, daar wordt het omgezet in woorden en ze sturen het terug… denk dat de iphone het zelf kan uitkammen. maar het mag van mij ook op ipad komen hoor!

  19. @Lodan: was al in beta 1 of 2 dacha ik 😉

  20. Origineel geplaatst door DutchVince
    Ik hoop dat deze spraakherkenning een stuk beter is dan die op de iPhone 4 want die is echt waardeloos. 9 van de 10 keer komt hij met de verkeerde naam.Het kan wel goed: mijn dedicated TomTom herkent 99% van wat ik inspreek. Ik typ nooit meer adressen in.

    Op mijn 3gs geen last van, als ik een naam roep dan belt hij ook diegene ook. Misschien praat je niet duidelijk genoeg, of met een accent misschien ? Just gessin’ :-s

  21. @John: Tsja: ik spreek zo duidelijke en gearticuleerd mogelijk.
    En TomTom doet het iedere keer goed…

    Beats me..

  22. Origineel geplaatst door iDennis
    Nou een optie voor dat kleine spatiebalkje is om de verschillende toetsenborden uit te zetten in de instellingen zodat er wereldbol toets verdwijnt. Probleem opgelost…

    Probleem erbij… Emoji weg, gaat ‘m dus niet worden.

    Origineel geplaatst door Rik
    Het was verstandiger geweest als ze dit onder het icoontje voor het wisselen van toetsenborden hadden gezet of boven het camera icoontje.

    Mijn idee, ik snap echt niet waarom het op pagina 1 van het toetsenbord staat en niet op pagina 2. Dat hadden die noobs van het iOS team toch echt minstens moeten doen als ze het niet boven het camera-icoon hadden geplaatst :s En ja het zijn amateurs, hoe klein wil je een spatiebalk hebben?

    @DutchVince:
    Ben je niet de enige, het schijnt de slechtste spraakherkenning te zijn en Android zou ook allang beter hebben. Maar als het zo goed was had Apple geen Nuance hoeven opkopen 😉

  23. Dit is schijnbaar niet toegepast in iOS 5?
    Ik heb het namelijk niet op me 4S

  24. @Nils – Klopt, hebben we toen ook over geschreven. Alleen deze screenshots waren er toen nog niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.