Reacties voor: Spraakassistent Inge nu beschikbaar in ING Bankieren-app

ING introduceert de spraakassistente Inge in haar mobiele betalen-app ING Bankieren. Je kan je saldo opvragen en betalingen klaarzetten.
Bart Breij -

Reacties: 16 reacties

  1. Jammer dat de update nog geen iPhone 6 ondersteuning met zich meebrengt… 🙁

  2. Nu nog ipv tan codes via SMS, betalen via touchID!!

  3. Origineel geplaatst door Oscar
    Nu nog ipv tan codes via SMS, betalen via touchID!!

    Ja, dat zou helemaal super zijn! Maar Touch ID is helaas nog afgesloten voor de ontwikkelaars.
    Maar ik mag toch aannemen dat ze dat binnen een jaar wel openstellen voor banken. Eventueel laten ze de keuze aan de gebruiker zelf of ze Tan codes willen blijven ontvangen of Touch ID gebruiken.

  4. @Daejji: Loop je achter…? 😛
    TouchID is al in erg veel apps geïntegreerd hoor, dus het is zeker opengesteld voor ontwikkelaars.

  5. Origineel geplaatst door Oscar
    Nu nog ipv tan codes via SMS, betalen via touchID!!

    Tan codes? Via de ING app kan je toch gewoon betalen met 1 vaste code.

  6. Makkelijk dat ze mijn naam alvast kent 😉 Geen idee of ik dit makkelijk vind. Ik heb het saldo weergeven ook altijd achter mijn inlog gelaten, terwijl je dat ook naar voren kon halen. Als iemand mijn telefoon vind of jat hoeft diegene niet ook te weten hoeveel geld hij bij me weg kan halen. Maar goed, misschien is het gewenning.

  7. ING kan beter eerst eens zorgen dat het internetbankieren vlekkeloos verloopt. Geen enkele andere bank heeft zoveel storingen!

  8. Drop die inge en maak touch-id in orde

  9. en toen crashte mijn iphone met gebruik van inge:(

  10. 1vraag: why?

  11. Inloggen met TouchID was een veel betere update geweest.

  12. Had ook liever toch id gehad

  13. Ik weet het nog niet zo hoor. Net de update gedaan en Inge getest. Herkenning van woorden en getallen gaat redelijk, uiteraard minder goed dan in Siri. Vraag me toch eigenlijk af waarom dit er nu in zit. Ing heeft naar mijn weten altijd heel goed geluisterd naar wensen van de klant betreffende hun app maar is dit nou echt wat we willen? In het openbaar ga je toch je saldo niet opvragen via Inge? Als ik op de bank zit typ ik nog sneller dan inge maar mij luistert. Liever zoals velen al aangeven de ondersteuning van touchID. Gebruik ook de app van de Rabobank en ben benieuwd wie eerder is met touchID.

  14. @Pascal: Minder goed dan Siri? Siri kan niet eens Nederlands verstaan! Vind het slecht van Apple dat zelfs een Nederlandse bank eerder is met NL stemherkenning dan zij.

    Enige use-case die ik me zou kunnen voorstellen is handsfree overmaken in de auto. Vind het wel tof van ING dat ze het proberen en het bewijst wel dat hun app-team veel talent heeft, als ze dit zo kunnen realiseren.

    Ik weet eigenlijk niet of banken in NL überhaupt wel TouchID willen gaan ondersteunen in de apps. Het lijkt me een stuk onveiliger dan een specifieke pincode voor de app, aangezien je TouchID aan je apple ID en telefoon gekoppeld is. Ook hebben sommige mensen hun partner of gezin met TouchID gekoppeld op hun telefoon. Die zouden dan ook bij je bankapp kunnen.

  15. @dirk: Touch id os alleen voor toegang en autoriseren. Inge is ook voor invoeren betalingen en saldo opvragen. In een later stadium gaat Inge ongetwijfeld ook autoriseren en misschien de toegang regelen.

  16. Ik weet niet maar in v2.6.0 op de iPhone kan ik heel Inge niet eens vinden in de app. Zal wel aan mij liggen, maar vind het treurig om al die gescripte gesprekken met sappige achtergrondmuziekjes te bekijken over hoe gemakkelijk bankieren is, terwijl de functie gewoon nergens te vinden is.
    Maak daar is zo’n lekkere smeuïge video over!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.