Reacties voor: Bedien Spotify op de Mac vanaf het toegangsscherm van je iPhone

Spotify voor iOS kan nu muziek bedienen op je Mac, rechtstreeks vanaf het toegangsscherm. Dankzij Spotify Connect gebruik je je Mac als externe speaker en fungeert je iPhone als afstandsbediening.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Is dit nieuw? Ik maak hier al heel lang gebruik van.

  2. Geweldige update dit. Heb spotify connect op mijn radio’s in de woonkamer en slaapkamer en dit werkt super. Wat ik handig vind is dat het volume nu ook geregeld kan worden, zonder dat je de app hoeft te openen. Zelfs op de Apple Watch werkt dit nu.

  3. Dit is geen nieuwe functie hoor. Ik gebruik de optie zelf al lange tijd; mijn Mac speelt muziek af via Spotify en als ik de app open op mijn telefoon krijg ik de vraag de muziek daar verder te spelen of enkel te bedienen. Als ik de laatste optie kies, blijft mijn Mac de muziek afspelen, maar kan ik wel nummers skippen en het volume aanpassen.

  4. Origineel geplaatst door Oscar Schade
    Dit is geen nieuwe functie hoor. Ik gebruik de optie zelf al lange tijd; mijn Mac speelt muziek af via Spotify en als ik de app open op mijn telefoon krijg ik de vraag de muziek daar verder te spelen of enkel te bedienen. Als ik de laatste optie kies, blijft mijn Mac de muziek afspelen, maar kan ik wel nummers skippen en het volume aanpassen.

    Dit is wel nieuw, voorheen was het alleen mogelijk om dit te doen vanuit de app zelf. Nu kan je dit gewoon via het lockscreen of controlpanel doen met de app draaiend op de achtergrond.
    Ik kwam er zaterdag plotseling achter dat ze dit hadden ingevoerd. Superhandig dit!

  5. Inderdaad, dit is ook voor mij geen nieuwe functie. Voorwaarde is wel dat je Spotify wel open moet hebben staan op je iPhone. In dit geval kan ik mijn Sonos (wat Spotify afspeelt) zelfs bedienen met mijn Apple Watch.

  6. Het nieuwe eraan is dat je de app nu dus niet meer hoeft te openen om Spotify op de mac te bedienen, maar het vanaf het toegangsscherm kan. Dit kon eerst niet. Werkt uiteraard ook met de Windows client.

  7. @Padathir: dank u padathir

  8. Wel een nadeel is dat het geluid van je telefoon nu ook naar minimaal gaat als je afspeelt op bijvoorbeeld een speaker. Appjes en mailtjes hoor je nu bijna niet binnenkomen. Je kan overigens wel het geluid weer aanpassen als je een andere app opent en op je telefoon bijvoorbeeld YouTube kijkt. Na het vergrendelen staat het geluid weer op het Spotify niveau.

  9. Is deze functionaliteit er ook voor Apple Music?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.