Spotify op iPhone

Spotify start met studentenkorting in Nederland en België

Studenten in Nederland en België kunnen vanaf vandaag advertentievrij muziek luisteren in hogere kwaliteit voor de helft van de gebruikelijke prijs. Spotify heeft de studentenkorting uitgebreid naar ruim dertig nieuwe landen, waaronder Nederland en België.

Spotify op iPhoneSpotify geeft vanaf woensdag ook Nederlandse en Belgische studenten korting op een Premium-abonnement. Zij betalen in plaats van de gebruikelijke 9,99 euro per maand nu 4,99 voor een abonnement op de dienst. De speciale korting was al een tijdje beschikbaar in de VS, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar is vanaf woensdag uitgebreid naar ruim dertig nieuwe landen.

Studentenkorting op Spotify Premium: zo werkt het

Met Spotify Premium kunnen studenten voor de helft van de gebruikelijke prijs advertentievrij muziek luisteren in een hogere kwaliteit. Ook kan muziek offline worden opgeslagen. De korting geldt alleen voor studenten van een geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs. Zij kunnen zich aanmelden via een speciale aanmeldpagina: spotify.com/student. Tijdens het aanmeldproces wordt met behulp van aanvullende gegevens geverifieerd of je inderdaad aan de eisen voldoet.

Ook voor bestaande abonnementen
Studenten die al een ander type abonnement (Premium of Family) hebben kunnen ook gebruikmaken van de korting. Zij moeten dan wel eerst hun huidige abonnement annuleren en kiezen voor de gratis abonnementsvorm, zo bevestigt Spotify webcare aan iCulture-lezer @AvieNL. Vervolgens is het mogelijk om te kiezen voor Premium met studentenkorting. De korting gaat dan in zodra de huidige abonnementsperiode voor je Premium-abonnement is verlopen.

Looptijd van 4 jaar
Studenten kunnen de korting maximaal drie keer verlengen. Daarmee komt de totale looptijd van de studentenkorting uit op vier jaar, zo valt te lezen in de algemene voorwaarden. Hierin geeft Spotify aan dat ‘een beperkt aantal’ studentenkortingen beschikbaar is ‘zolang de voorraad strekt’. Ook kan Spotify de kortingsactie op elk moment beëindigen. Het is daarnaast niet mogelijk om te betalen met prepaid-kaarten en Spotify cadeaukaarten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 19 april: Artikel aangevuld met informatie over bestaande abonnementen en voorwaarden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2017, 9:33
Categorie Diensten
Onderwerpen korting, spotify, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.