Reacties voor: Spotify verhelpt ernstig probleem met update voor desktop-app

Door een fout in de desktop-apps van Spotify werden maandenlang onnodig grote hoeveelheden data weggeschreven naar de (harde) schijf, wat met name voor SSD's tot problemen kan leiden. Een update wordt inmiddels uitgerold.
Michel Lusthof -

Reacties: 9 reacties

  1. Ik heb hier een vraag over. In voorkeuren kan ik niet de map wijzigen of legen waar alle downloads/data door Spotify naar toe gaan. Hoe kan ik alles wissen en Spotify weer schoon laten opstarten?

    O ja, rekent OSX deze ruime als gebruikte ruimte? Dus zie ik bij EHBO dat ik minder ruimte beschikbaar heb om te vullen?

  2. Zo zie je maar. Ook Spotify met z’n veel genoemde implementatie van de agile/scrum werkwijze, is niet zo agile als je zou denken.

  3. Erg jammer dat ze niet gelijk een airplay optie hebben ingebouwd met het nieuwe uiterlijk…
    Nu ben ik genoodzaakt al het geluid van m’n systeem naar een speaker te sturen. Incl. alle notificatie pingeltjes, youtube/facebook videos, etc…

  4. “Met name voor die groep is deze fout ernstig, omdat SSD’s in tegenstelling tot harde schijven geen onbeperkte schrijfcapaciteit hebben. Maandenlang en dag in dag uit grote hoeveelheden data wegschrijven kan de levensduur van een SSD met meerdere jaren verkorten.”.

    Sinds wanneer hebben harde schijven onbeperkte schrijfcapaciteit?

  5. Spotify heeft op mijn Macbook vandaag al 19GB aan data weggeschreven. Dit is te zien in je ‘Activity Monitor’ onder ‘Disk’. Zie daar ook dat er 156GB aan overige data gebruikt is op mijn SSD waarvan ik niet kan verklaren wat dat zou moeten zijn. Ik ben bang dat dit ook Spotify meuk is.

    Heeft iemand enig idee hoe ik die Spotify crap kan verwijderen? Ik heb de Spotify app al verwijderd, maar mijn beschikbare ruimte blijft gelijk. Ook na een reboot.

    [update]
    Ook na een nieuwe install de Spotify app blijft er data worden weggeschreven. Nu al 250mb in 10 minuten terwijl ik niet eens muziek aan heb staan. Heel vaag. Is het nou wel of niet zo dat deze geschreven data ook daadwerkelijk ruimte op je SSD in beslag neemt, dus dat het van je vrije ruimte over gaat?

    [update]
    Ik vermoed eigenlijk dat het om een rewrite gaat. Dus dat het je geen vrije ruimte kost, maar dat de app wel constant aan het schrijven is. Dat lees ik althans in een van de reacties op arstechnica.com. Dat lijkt me op zich ook wel logischer. In mijn geval moet ik dan nog even gaan uitzoeken waarom mijn SDD opeens zo vol zit ;-P

  6. @Niels: Een oude Spotify installeren dan maar!

    @jochem: Met Airfoil werkt dat perfect

  7. Spotify is al jaren bekent hier mee. Android heeft ooit grote bug gehad die bij het starten vast liep heeft denk wel 6+ maanden geduurd voor ze het verbeterd hebben. Spotify neem haar gebruikers niet echt serieus.

  8. Ik ben de update net geinstalleerd en t voelt alsof ie sneller is dan eerst. Ik kan weer soepel door de nummera scrollen.

  9. Origineel geplaatst door T
    Spotify is al jaren bekent hier mee. Android heeft ooit grote bug gehad die bij het starten vast liep heeft denk wel 6+ maanden geduurd voor ze het verbeterd hebben. Spotify neem haar gebruikers niet echt serieus.

    Wat een aparte ervaring, zelf heb ik alleen maar positieve ervaringen met Spotify Support en de community. Ik ben altijd enorm snel geholpen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.