Reacties voor: Spotify dient Europese klacht in over oneerlijke concurrentie door Apple

Spotify heeft een officiële klacht ingediend bij de Europese mededingingsautoriteiten. Het bedrijf vindt dat er sprake is van oneerlijke concurrentie door de 'Apple-tax' en beperkende regels.

Reacties: 11 reacties

  1. Oneerlijke concurentie? Pff kom op zeg hahah😂😂😂😂😂

  2. Je kan toch gewoon je spotify account via spotify site kopen en inloggen op de spotify app dan krijgt Apple niks toch? Doet Netflix ook via hun site kun je hem goedkoper krijgen als via de Appstore omdat in de Appstore moeten ze geld aan Apple afdragen.

  3. Wat een gezeur, als je nu niet buiten de Appstore om een spotify account kan afsluiten hebben ze een punt. Nu beslist de gebruiker toch zelf en bepaald oplettendheid van de gebruiker hoe duur een abo betaald wordt.
    Ik ga toch ook niet zeuren dat de appels bij de AH goedkoper zijn dan bij de Plus.

  4. “Apple Music is een ander voorbeeld: die dienst hoeft geen 30% van de inkomsten af te dragen, omdat het immers eigendom van Apple zelf is”

    ja duh, beetje onzinnig om 30% af te dragen aan jezelf.. 🤦‍♂️

  5. Het gaat verder dan de hiervoor genoemde 30% (hoewel dat wel aan de hoge kant is…):

    Geen verbinding met HomePod en Siri bijvoorbeeld. Of het niet mogen communiceren met jouw EIGEN klanten die via Apple een abonnement hebben aangeschaft. Dat zijn natuurlijk vreemde zaken. Als spotify geen privacy regels overschrijdt is hiertoe naar mijn idee geen reden voor (dan hadden ze FB er al 100x moeten afknikkeren).

    Ik vind het goed dat dit aan de kaak gesteld wordt. Als consument wordt je er naar mijn idee beter van.

  6. Prima zaak dat hier kritisch naar gekeken wordt. Ik gebruik zelf graag Spotify, en iPhones en Macs. En ik vind het jammer dat bv een goede spotify integratie in Siri niet werkt. Ik heb ook een Alexa speaker, waar ik Spotify als muziek service kan kiezen. En dat werkt erg prettig. Ik kan me dan ook voorstellen dat ze na jaren van – wat zij zien als “tegenwerking” – een rechtszaak beginnen.

    Ik ben benieuwd wat de EU hier van vind. En Apple.

  7. Goeie en terechte actie van Spotify. Apple heeft teveel macht en maakt hier misbruik van voor hun eigen welzijn. Ik denk dat Apple ook geen poot heeft om op te staan.

  8. @Niels: Apple is in t gemeen t zwijgzame type, no comment. Pruts vind ik dat

  9. Eindelijk!!!

    Dit kan werkelijk iedereen ten goede komen, als Spotify zijn zin krijgt. Dit heeft nul-komma-nul te maken met gebruikerservaring op iOS, de reden waarom er ‘Apple-tax’ bestaat.

    Cola? check!
    Popcorn? check!

    Laat maar doorkomen!

  10. @Farl: het is apple’s app store. Volgens mij bepaald de eigenaar wat hij aanbiedt in zijn winkel. Spotify is nu eenmaal een concurrent. Bij de AH liggen ook geen huismerk Jumbo artikelen. Omgedraaid hoeft Spotify ook geen app voor IOS te ontwikkelen, natuurlijk doe ze dit wel want het kost uiteindelijk klanten

  11. Met die logica mag een Carrefour er geen producten van de carrefour zelf verkopen, maar zouden ze er wel de producten van Makro of Lidl moeten verkopen? Wth .. Waar gaan we naartoe 😐 Als ik spullen maak, ik open een winkel, mag ik toch zelf kiezen wat ik in mijn winkel verkoop?

    En Apple maakt een muziek-app, ze maken een “muziek-box”. Die beide werken goed samen. Indien ikzelf dan een eigen muziek-app maak, ga ik toch niet lopen klagen en zagen dat dit niet samenwerkt met het gerief van een ander? Het is mooi en super als het wel kan. Absoluut. Maar …

    ?bruh?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.