Reacties voor: ‘Spotify iPhone-app verbruikt extreem veel data’

Spotify voor iPhone (en iPad) kampt met een eigenaardig probleem bij sommige gebruikers: de app verbruikt enorm veel data.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 61 reacties

  1. Ik gebruik Spotify dagelijks, maar de app gebruikt bij mij gelukkig niet meer data dan normaal is. Ook wanneer ik op een wifi netwerk zit, gebruikt de app geen data.

  2. Ik heb sinds 22-11 309 MB verbruikt.
    Luister regelmatig een nummer dat niet gedownload is.
    Op laagste bitrate. Dus ik herken het probleem niet.

    Kan me voorstellen dat wanneer je afspeellijsten synct, dat het dan hard gaat

  3. Origineel geplaatst door Edwin ®
    Ik heb sinds 22-11 309 MB verbruikt.
    Luister regelmatig een nummer dat niet gedownload is.
    Op laagste bitrate. Dus ik herken het probleem niet.

    Kan me voorstellen dat wanneer je afspeellijsten synct, dat het dan hard gaat

    Inderdaad wat jij zegt, offline afspeellijsten kunnen gesynchroniseerd worden. Maar dan zou je dat terug moeten zien bij ‘Gebruik’ (opslag).

  4. Het komt regelmatig voor dat er onverklaarbare data slurpers zijn op mobiele apparaten. Zo is Spotify er dus een van.

    En had What’sApp en Facebook vorig jaar een probleem dat ze ook meer date schijnen te verbruiken bij gebruik, ( en de batterij ) En dat Spotify dat nu doet….. Doe er wat aal Spotify!!!!

    Ik zou de app even verwijderen tot er een update komt. Advies 😉

  5. Kreeg gisteren na het luisteren van slechts één album van t-mobile een sms dat ik mijn volledige databundel had verbruikt (1GB). Nieuwe tegoed/maand was pas 1 dag daarvoor ingegaan. Nu maar mijn snelheid gereset, en voorlopig offline luisteren.

  6. Uurtje gebruikt vandaag 142MB armer 🙂

  7. Helaas kan ik dit bevestigen. 500MB+ verbruikt tijdens uurtje sporten. Gelijk verwijderd…

  8. Probleem komt hier ook voor (50mb in amper 10 minuten…), terwijl de muziek die wordt afgespeeld gewoon op het toestel staat en dus niet wordt gestreamd.

  9. Ik heb ook probleem met Spotify, meer dan 800mb verstookt in 15min en de dag erna nog een keer 500mb in een kwartier.. Kpn is mij tegemoet te komen door mij 5000mb te geven voor deze maand zonder extra kosten.. Hier moest ik wel om vragen.. Maar ‘fijn’ om te weten dat ik niet de enige ben…

  10. Het valt me op dat Spotify 66,5mb groot is en 475mb extra aan data op mijn iphone opslaat. Terwijl er geen downloads opstaan.

  11. Oké 200 mb in een half uur net, dacht al, leuk gezellig nieuwe afspeellijst, in eens sms’je dat ik door m’n databundel gezakt ben…. Morgen nieuwe maand 😉

  12. Tip: Als je offline muziek hebt op de app kun je beter voorkomen dan genezen, en de mobiele data van Spotify uitzetten.

    Instellingen > Mobiel netwerk > Spotify uitvinken.

    Zo kan hij geen data meer verbruiken.

  13. 10 minuten spotify radio en 100mb op. Tmobile.

  14. bij mij op tele2 (t-mobile netwerk) gebruik ik niet buitensporig veel MB’s. luister per dag zo’n uur via 3g.

  15. @Daan: Goede tip!

  16. Mijn god mensen dit is gewoon ECHT OUD, heel OUD! nieuws, Spotify stream namelijk van het begin al middels een P2P-protocol, oftewel iedereen die Spotify gebruikt of de app aan heeft staan zonder muziek af te spelen draagt bij aan het streamen (up en downloaden) van alle muziek binnen spotify voor andere gebruiker in een bepaald gebied. Stel ik speel vandaag 1 nummer van, ik noem bijvoorbeeld “Vader” [spreek uit: Fader] af (niet mijn favoriete muziek, dit is namelijk een death metal band uit Polen) dan zal dat nummer toch op mijn computer of telefoon opgeslagen worden zodat deze ook naar ander gebruikers gestreamed kan worden (binnen aan bepaalde IP-regio/groep of geografische gebied) zolang het programma open is, ongeacht of ik zelf op dat moment muziek met Spotify afspeel of niet.

    De reden dat dit nu zo groot aan het licht komt, is zeer waarschijnlijk te wijden aan het feit dat Spotify sinds kort gestopt is met het unlimited abonnementen en ook gratis (ad-supported) is gaan streamen op de mobiele applicatie.

    Daarnaast is het zo dat muziek die jij, ook al synchroniseer je (voor offline afspelen) helemaal niets op je telefoon/tablet of pc, toch alle meest recente én meest afgespeelde nummers/albums TOCH lokaal ge-cached (dus opgeslagen) worden. Dit doet Spotify express, zodat de volgende keer wanneer jij dat ene nummer of album wil afspelen het afspelen zelf direct én zonder enige wachttijd gestart kan worden

  17. @David Daniël Wouters: Helemaal mee eens

  18. Fijn zo’n beperkte data bundel:)

  19. Ik heb ook deze week een melding gekregen over mijn dataverbruik die ik niet kon plaatsen (tmobile). Mogelijk is dit probleem de oorzaak geweest. Ik zit nu op een lagere datarate

  20. Kijk!! Dat is nou eens goed om te weten.

  21. Hier ook door me data bundel heen ! Dik 500 mb bestookt in net aan 1 uurtje spotify gebruik !!

  22. Helaas had ik ook t welbekende slurp probleem! Hetzelfde als Geoffrey, net een paar dagen m’n bundel in gegaan. Helaas kan ik niks op offline zetten, omdat ik de gratis app had ofzo,, dus geen spotify meer voor mij tot ze dit probleem oplossen! Was gelijk 10,- extra armer omdat je toch af en toe op 3G gaat als je geen WiFi hebt.. Stelletje oplichters…

  23. Ik heb dit probleem vandaag nog gehad een uurtje spotify, 1000 MB weg.
    Dat word effe geen spotify

  24. Eergisteren 1500 mb’s extra betaald bij t mobile en 30 uur later nog 23 mb over?!?!
    Jammer spotify…….

  25. Geef mij maar echte bestanden op mijn eigen Mac & iPhone! Laatst Spotify geïnstalleerd om te proberen, mijn iphone zat gelijk vol met data van Spotify terwijl ik niks had opgeslagen.

  26. Dacht dat het normaal was… Maar niet dus. Een uur luisteren kost ongeveer 680MB aan data…

  27. Gewoon even (tijdelijk) cellulair data uitzetten voor de app. Dan kan er geen probleem zijn dat je databundel op gaat daaraan.

  28. @Maurice Hooijmans: Dat is echt onzing je kan ook gewoon even afspeelijsten offline zetten en dan bij instellingen afspelen offline zetten 😀 dan verbuik je ook geen data en hoef je jou advies op de app te verwijderen niet te volgen want dat is echt overbodig

  29. Origineel geplaatst door Olivier
    Helemaal mee eens

    Helemaal mee oneens. Wat jij beschrijft, komt alleen in de desktop app voor. De app streamt ALLEEN rechtstreeks vanaf de server van Spotify. De reden daarvoor is dat streamen van iemand anders mobiele telefoon een té instabiele verbinding oplevert…

  30. Deze week 2x om onverklaarbare reden buitensporig veel 1500mb en 500mb data verbruikt tijdens half uur autoritje op3G/4G netwerk. Absurd, eerste keer in 5 jaar zo abnormaal veel. Vermoedde al spotify, die draaide dus amper half uurtje muziek via stream.Heb databundel bij moeten kopen voor resterende maand.

  31. Ik zat gelukkig op wifi en data was uit maar na een avondje muziek luisteren (ongeveer 7 uurtjes) ben ik ook al 6gb verder, vraag mij echt af hoe dit in vredesnaam mogelijk is.

  32. Hier ook 260€ kosten buiten tegoed na een beetje muziek luisteren op spotify 🙁

  33. Ik ben een student dus zit veel op de trein (ongeveer 40min elke dag) en ik gebruik Deezer. Ik heb een data abonnement van 2Gb en elke dag stond die app wel minstens een half uur aan. Ik haalde mijn 30 dagen met mijn 2Gb. Heb het denk ik maar 3keer gehad dat ik zonder data viel, terwijl ik altijd verbonden ben met facebook en al die social shizzle.

    Lijkt me toch eigenaardig dit.. Was net aan het overwegen over te stappen naar spotify daar mijn jaarabonnement op deezer is vervallen

  34. Origineel geplaatst door David Daniël Wouters
    Mijn god mensen dit is gewoon ECHT OUD, heel OUD! nieuws, Spotify stream namelijk van het begin al middels een P2P-protocol, oftewel iedereen die Spotify gebruikt of de app aan heeft staan zonder muziek af te spelen draagt bij aan het streamen (up en downloaden) van alle muziek binnen spotify voor andere gebruiker in een bepaald gebied.

    De desktop-versie van Spotify gebruikt inderdaad P2P-technologie, maar de browser-versie en de mobiele versies doen dat niet.

  35. Hoe kan je zien hoeveel data een app heeft gebruikt dan?
    Dus niet de grootte van de app..

  36. Dit probleem heb ik inderdaad ook!!
    In 2 dagen tijd bijna 900 mb verdwenen,
    Heb spotify eraf gegooid voorlopig..

  37. Gelijk verwijderd, gebruik het toch niet zo vaak.

  38. Heb in 2 dagen 3,5 gigabyte aan internet verbruikt door spotify. Alles staat offline opgeslagen. Hooguit 1 nummer gestreamd! Eerst dacht ik dat het ergens anders aan moest liggen, maar na bij data gebruik gekeken te hebben stond er 3478 mb achter spottify :S dit in 2 dagen….

  39. Ze zijn de smsjes kwijt dus gaan ons op een andere manier oplichten. Wie weet zijn er zelfs afspraken gemaakt tussen Spotify en de providers.

  40. Helaas hier ook mee te maken gehad. Na een uurtje met Spotify aan, 1,1 GB aan data kwijt.
    Waarvan 600 MB buiten de bundel omdat Spotify eerder die maand het ook al voor elkaar kreeg om meer dan 500 MB te verbruiken.

  41. Sinds ik ‘eindeloos spotify’ via Hi heb geactiveerd verbruikt spotify nog maar 0MB bij streaming 🙂

  42. Versie 0.9.1.230 sinds eind november of begin december en toen één keer gebruikt. Sindsdien is mijn battery altijd binnen 4 uur leeg en vorige week kreeg ik inderdaad ook een melding dat mijn bundel dataverbruikt was. Deze app is nu technisch onder de maat wat mij betreft.

  43. Origineel geplaatst door Dutch-Fandango
    Sinds ik ‘eindeloos spotify’ via Hi heb geactiveerd verbruikt spotify nog maar 0MB bij streaming 🙂

    Hell yeah! Geweldig is het !

  44. Hier ook, 69 mb in 69 seconden 🙁

  45. Origineel geplaatst door frank
    Hoe kan je zien hoeveel data een app heeft gebruikt dan?
    Dus niet de grootte van de app..

    Dataman app

  46. @cprins: Gewoon instellingen, mobiel netwerk, dan naar beneden scrollen.

    Ik gebruik spotify best veel en bij mij geen extreem data verbruik (gelukkig)
    Ook mn accu gaat bijna 48 uur mee, met 10 uur gebruik (5s)

  47. @patjuh: En daar kan je mobiele data ook uitschakelen

  48. Ook mij is opgevallen dat een aantal app’s mobiel data snoept terwijl ik met wifi ben verbonden. Een aantal testjes gedaan en daar komen duidelijke resultaten uit, nl: als je op wifi en 3G/4G zit, dan snoept de app altijd mobiel data. Oplossing: mobiel data uitschakelen en de app alleen laten verbinden met wifi. FaceTime kon de ontvanger om onduidelijke redenen niet gebruiken en toen zijn we overgestapt op Google Hangout (videobellen). Het was 4 januari…. nog 1000 MB over … ontving 5 januari een sms’je met de mededeling dat ik nog minder dan 250 MB data heb. Alles uitgezocht en wat blijkt: de app heeft heel veel mobiel data gesnoept. Advies: mocht je dergelijke app’s gebruiken (geldt ook voor FaceTime) zet altijd mobiel data uit (instellingen->mobiel data-> naar beneden scrollen en daar kun je per app kiezen voor mobiel data aan of uit te zetten.

  49. Net spotify ook een geprobeerd. 15 minuutjes muziek afgespeeld, 100mb.
    App vliegt er af
    Spijtig, want deze werkte wel goed

  50. Kak, bij ook opeens al mijn data er doorheen!!!! Wat een *****, normaal werkte deze app juist heel goed…

  51. Er werd toch gezegt, naja ik kreeg er een mail van ofzo. Dat Spotify zelfa geen data meer gebruikt ofzo bij een soort van optie of pakket. Dat je wel zou streamen maar er niets word verbruikt van je databundel, kan toch ook niet ofwel?

  52. Spotify heeft vanacht bij mij heel m’n databundel verbruikt, waar ik zo’n 2 GB over had en is buiten m’n bundel verder gegaan, daardoor zijn m’n verbruikskosten buiten bundel ineens 366 euro. Heel fijn van spotify dus

  53. Is er inmiddels al een reactie/oplossing van Spotify voor dit probleem bekend??

  54. 3 gig in twee uurtjes. Twee keer mijn databundel, schade: 140 euro… Bedankt spotify. Heb tmobile, denk je dat ze me tegemoet willen komen….?

  55. Bij mij ook!
    Sinds 13 januari meer dan 2 GB aan data verbruikt op mijn iPhone 5s, waarvan 1,72 GB aan Spotify is opgegaan. Dat is dus over 4 dagen, terwijl ik gemiddeld zo’n 30 minuten per dag gebruik maak van Spotify (op weg naar werk).

    Ik was al boos geworden op T-Mobile omdat ik dacht dat abonnementverlenging niet goed was gegaan (en die hebben me een gratis reset gegeven, erg netjes!).

    Hoop dat dit snel is opgelost…

  56. Ik heb dit probleem enkele weken eerder al gehad. Binnen enkele dagen was ook mijn data bundel er doorheen. Toen kon ik niks vinden op het Wereld Wijde Web. Ik heb de applicatie verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Dat verhielp alle problemen.

  57. Heb dit probleem zelf ook gehad!

    Tot probleem is verholpen voor iPhone gebruikers dus handig om bij 3G-instellingen Spotify toestaan op 3G netwerk uit te zetten!

  58. Spotify verbruikt geen data als je het nummer gedownload hebt en afspeeld. Dit kan alleen met Premium. Dus betaal gewoon die 10 euro per maand ofzo
    Zelfs met de vorige versie van Spotify had ik hier geen last van.

    Dus;
    1. koop een spotify premium abonnement
    2. sync alle nummers die je wilt hebben naar je telefoon, wel via wifi uiteraard
    3. luisteren zonder dataverbruik

  59. @iRob:

    Ik ben ook niet uit de lucht komen vallen. Het probleem is juist dat dat ook gebeurde wanneer je offline gesynchroniseerde nummers afspeelde. En ja, ik betaal ook die €10,- per maand. Gelukkig heeft de laatste update alle problemen verholpen.

  60. @LexTalionis: Dan heb ik misschien het geluk dat ik nergens last van heb gehad vorige maand. Ik zit dan ook niet elke dag mn lijst te beluisteren op spotify.

  61. Tip: lijsten offline zetten via WiFi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.