Reacties voor: Gerucht: ‘Spotify wil gratis Spotify-accounts flexibeler maken’

Spotify kondigt op 24 april haar vernieuwde app aan
Spotify heeft plannen om het gratis luisteren flexibeler te maken. Dit moet zorgen voor een snellere groei van gebruikers. Want hoe meer gratis accounts er zijn, hoe meer kans dat mensen overstappen naar een van de betaalde bundels.

Reacties: 12 reacties

  1. In het begin een keer de gratis account geprobeerd. Geen probleem dat ze beperkingen er op zetten en zo af en toe wat reclame er doorheen sturen. Maar die reclame qua volume flink harder afspelen dan de muziek, dat was ik na een paar keer al direct zat. Ik schrok me iedere keer rot.
    Toen en maar weer snel afgegooid.

  2. Als artiesten geld willen verdienen aan hun muziek moeten ze optreden, werken voor hun centen. Niet achterover leunen en wachten tot het vanzelf gaat bij een muziekdienst.

  3. @Ron: Er zijn artiesten die maandenlang in de studio zittende eigen muziek schrijven, componeren,… Tijdens deze maanden komt er geen cent binnen, tenzij van inkomsten van mensen die hun muziek kopen.

  4. Hadden ze deze plannen al niet vaker aangekondigd?

  5. Origineel geplaatst door Ron
    Als artiesten geld willen verdienen aan hun muziek moeten ze optreden, werken voor hun centen. Niet achterover leunen en wachten tot het vanzelf gaat bij een muziekdienst.

    Jij denkt dat die muziek ook vanzelf komt. Meestal is er al hard gewerkt om een album te maken.

  6. @Ron: Duidelijk nog nooit een albumopname van dichtbij meegemaakt. Plus moeten de nummers nog geschreven worden ook. En ja, ik spreek uit ervaring.
    Ik ben misschien ouwbollig op dit vlak maar ik koop nog steeds mijn muziek.

  7. @Edwin: Dat verwijt wordt de radio ook altijd gegeven. Heeft ook te maken met dat reclame in tegenstelling tot muziek geen pieken heeft. Een reclame staat altijd even hard, terwijl in liedjes meer gespeeld wordt met hard en zacht (al worden liedjes voor de radio ook vaak zo gemixt dat het verschil kleiner wordt).

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. Origineel geplaatst door Ron
    Als artiesten geld willen verdienen aan hun muziek moeten ze optreden, werken voor hun centen. Niet achterover leunen en wachten tot het vanzelf gaat bij een muziekdienst.

    Zoals schrijvers hun boeken voorlezen voor publiek als ze willen rondkomen?
    Ik hoop dat je opmerking bedoeld was om onrust te stoken, en dat je het niet echt meent, want dit was werkelijk een van de domste en ondoordachtste dingen die ik al in tijden gehoord heb, ik ga zelfs niet de moeite doen om het uit te leggen of vergelijkingen te maken met andere beroepen of producten, het zijn er trouwens ook veel te veel.

  10. Het is niet mijn bedoeling om onrust te stoken maar wel een stukje bewustwording. Ik koop mijn muziek ook, heb diverse abonnementen. Als muzikant ben je ondernemer en doe je een investering, bijvoorbeeld in de studio je werk opnemen. Vervolgens probeer je bekend te worden en ga je optreden. Andere bedrijven investeren ook voordat ze een cent terug zien. Tegenwoordig kan iedereen muziek maken en moet je de juiste mensen kennen anders kom je er niet hoe goed het ook is.
    In geval van boeken hadden die nooit digitaal mogen zijn. (Niet te voorkomen maar had anders gemoeten net zoals het nu met muziek gaat, minder illegaal) Een schrijver haalt zijn inkomsten van de verkoop van een echt boek en heeft geen andere mogelijkheid en is ook afhankelijk van uitgevers.

    Dit is alleen maar mijn mening en dat mag volgens mij…

  11. (Red.) Spotify gaat op 24 april een aankondiging doen over de nieuwe app.

  12. Laten we vooral hopen dat de app wat opgefrist wordt en voor mijzelf sprekende: maak die app en het icoon wit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.