Reacties voor: Deze geweldige Spotify-functies zou Apple Music meteen moeten overnemen

Apple Music en Spotify hebben beide hun voor- en nadelen. Maar welke functies van Spotify zouden Apple Music beter maken? In dit artikel zetten we zeven functies op een rij die Apple Music meteen moet overnemen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Een van de redenen waarom ik van spotify ben overgestapt naar Apple zijn juist de aanbevelingen. Ik werd gek van de aanbevelingen van apple. Volg in apple de juiste influencers en de resultaten worden een stuk beter.

    De overige punten (op de blokeer functie na) vind ik zelf vrij nutteloos.

    Maar hoed. Ieder zijn voorkeur.

  2. Spotify werkt beter samen met mijn apple apparaten dan Apple Music hoor

  3. Ook direct overnemen; Spotify Connect! Zou top zijn als ik in 1x de muziek van het ene apparaat kan overnemen op het andere apparaat.

  4. Ik mis bij Apple Music het snel laden van pagina’s. Spotify laadt vrijwel alle pagina’s direct en dat bladert veel beter.

  5. Heel raar is . Ik heb een iphone x en een iphone 6 allebei met mijn icloud verbonden en ik krijg enkel de noticicaties voor nieuwe muziek op mn iphone 6 die gewoon thuis ligt om te gamen. Heel raar dus het is er wel maar

  6. CROSSFADE: Geleidelijke overgang tussen twee verschillende muziek nummers, waarbij het volume van het eerste nummer wordt weggedraaid terwijl tegelijkertijd het volume van het tweede nummer wordt opengedraaid.

  7. Als ik het zo lees is het enige voordeel van Apple Music de offline mogelijkheid op de Apple Watch.

  8. Een heel simpele: playlists op alfabetische volgorde ordenen !

  9. Het beste wat ze over kunnen nemen is data vrij muziek, dat is nu de meeste gemiste kans !

  10. Mooi dat Spotify het dus in feite zo goed doet.
    Ik ben een Spotify abonnee en zal daar ook blijven.
    Leuk dat Apple nog wat van ze kan leren.

  11. Ik zou die blokkeerfunctie ook wel in iTunes willen hebben.. (Boef, Ronnie Flex en die andere Pippo..)

  12. Vergeet niet het aanbod van Spotify!
    Die is veel beter dan dat van Apple Music

  13. Origineel geplaatst door John Sotomayor
    CROSSFADE: Geleidelijke overgang tussen twee verschillende muziek nummers, waarbij het volume van het eerste nummer wordt weggedraaid terwijl tegelijkertijd het volume van het tweede nummer wordt opengedraaid.

    Dat kan wel met iTunes op de Mac trouwens

  14. Origineel geplaatst door Karst
    Ik zou die blokkeerfunctie ook wel in iTunes willen hebben.. (Boef, Ronnie Flex en die andere Pippo..)

    Lil kleine?

  15. Origineel geplaatst door Wesley
    Vergeet niet het aanbod van Spotify!

    Die is veel beter dan dat van Apple Music

    Helemaal mee eens, en de bediening etc. Ik ben overgestapt van spotify naar Apple music, en ik vind het een drama, en Apple blijkt maar eens te meer te duur voor wat je krijgt, dus toch maar weer terug naar spotify.

  16. Een betere zoekfunctie.

  17. Toch klopte een aantal nummers op Spotify niet. Klik ik op een titel, krijg ik een heel ander nummer. Dat stoorde mij. Ook vind ik het tof dat Apple Music van veel nummers automatisch songteksten laadt.
    Overigens mag Apple Music wel de gebruiksvriendelijk van Spotify leren. Bij Spotify hoefde ik maar naar links te swipen en het nummer stond in mijn wachtrij. Bij AM gaat dat toch lastiger.

  18. En niet te vergeten … Spotify heeft directe Sonos integratie !

  19. Spotify is ook beschikbaar op diverse andere apparaten dan je telefoon, zoals receivers en actieve luidsprekers. Voor Apple Music heb je op zn best de beschikking over Airplay, maar zonder je iPhone of iPad krijg je niets te horen.

  20. Als Apple eens een keer wat aan die shuffle-functie gaat doen…. in een playlist met 300kweetniehoeveel liedjes drie keer hetzelfde horen in een half uur tijd… en soms twee keer achter elkaar of gewoon sommige nummers niet afspelen. Spotify heeft dat beter geregeld.

  21. Wanneer een RADIO station een lijst publiceerd van bepaalde muziek. Dan is de kans minimaal dat ze die publiceren op Apple Music. Dat is voor mij DE reden om bij Spotify te blijven.

  22. Maw net als Apple Maps is dit product met veel Apple geweld als top en geweldig gelanceerd maar is nog rukkend slecht tov de concurrent. Maar de standaard appleofiel stopt met iets werkends en de marktleider om vervolgens gebreken aan het Apple alternatief als wenselijk maar niet nodig te bestempelen. Want als het niet voorhanden is bij Apple is het of niet nodig of vraag naar. 😈

  23. Wanneer ik bij apple music naar mijn bibliotheek en dan albums ga, dan staan er regelmatig ongevraagde onbekende albums tussen mijn opgeslagen albums.
    Ik vind dat zeer irritant en moet die albums dan telkens gaan verwijderen.
    Het blijft me een raadsel waarom die albums telkens tussen mijn opgeslagen albums staan.
    Want het zijn albums die ik nooit eerder heb beluisterd en ook van artiesten die ik niet eens ken en mijn muziekgenre niet is.
    Daarom denk ik eraan om over te stappen naar spotify.

  24. – Zelf kunnen sorteren van de afspeellijsten/albums/artiesten dan alleen gealfabetiseerd, vind ik in iOS ook echt een gemis.
    – Ik zou de weergave van het artiesten scherm wel willen kunnen aanpassen in grootte test. Bij een hele grote lijst met artiesten blijf je maar scrollen… Of de weergave die op de Apple TV zit, met de ronde iconen, zou ook tof zijn.
    – Geïntegreerde equalizer die ik zelf kan aanpassen

  25. @Tim: precies dat! Integratie met heel veel soorten apparaten, en handiger dan Airplay, doordat de streaming rechtstreeks naar het afspeelapparaat gaat.

    Origineel geplaatst door Tim
    Ook direct overnemen; Spotify Connect! Zou top zijn als ik in 1x de muziek van het ene apparaat kan overnemen op het andere apparaat.

    Spotify Connect, precies dat! Integratie met heel veel soorten apparaten, en handiger dan Airplay, doordat de streaming rechtstreeks naar het afspeelapparaat gaat.

  26. Ik ben overgestapt van Spotify naar Apple Music. Ik vind Apple Music er wel mooier uitzien en Apple TV app vind ik fijn. Maar Spotify Connect is een zeer groot gemis. Heb een Apple TV en Homepod dus werkt goed hoor maar ze moeten nog veel leren/verbeteren. Wat ik ook jammer vind dat het niet werkt met de Djay App, DRM gezeur. Spotify werkt probleemloos daarmee.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.