Reacties voor: Spotify’s Fresh Finds maken nieuwe muziek ontdekken nog makkelijker

Spotify wil het gemakkelijker maken om nieuwe muziek te ontdekken. Iedere week komen er in de Fresh Finds-afspeellijsten nieuwe muziek te staan die op basis van algoritmes geselecteerd is. Probeer ze nu uit.
Lars Paymans -

Reacties: 5 reacties

  1. Eerlijk gezegd vind ik die Discover Weekly-lijst eigenlijk niet zo’n “schot in de roos”. Veel tracks waarbij ik geen enkele relatie kan ontdekken met waar ik eerder naar luisterde. Soms wat vage en niet al te beste covers van songs waarvan ik wel het origineel beluisterde, of vergezochte associaties (ik luister regelmatig naar Turkse muziek, en krijg dan in Discover wat Spaanse hits, want blijkbaar ook exotisch).

    Geen idee of ik van Fresh Finds veel gelukkiger ga worden: vond de lijst niet via Bladeren, maar wel via zoeken op naam en ik vind het niet echt uitnodigend om te gaan luisteren naar 30 artiesten waar ik – ondanks een eclectische muzieksmaak – nog nooit van gehoord heb.

  2. @R K: Voor mij is de lijst ook niet zo top. Ik heb afspeellijsten vol met rockmuziek en metal. Van bob dylan tot iron maiden. Zelfs lil wayne en kanye west zijn er te vinden. Er staat wat edm tussen maar niet bijzonder veel. Ik krijg dan wel weer vooral een discovery afspeellijst met house muziek, indie rock en edm music.

    Het mag dus ietsie beter

  3. @R K: als je de lijst vaker luistert en ook skipt als je iets niet leuk vindt wordt de lijst met de tijd beter. Dat is tenminste mijn ervaring. Daarbij helpt het Spotify te helpen door mooie nummers op te slaan.

  4. Voor mij is de Discovery Weekly wel spot-on. De theorie achter Discover Weekly is goed beschreven op The Verge btw.

    Ik heb Fresh Minds gelijk toegevoegd. Ben toch wel benieuwd hoe dit me raakt.
    De wekelijkse refresh is voor mij eigenlijk net te snel. Heb mijn podcasts, de weekly en nu ook dit. Moet bijna 24/7 met doppen op gaan leven denk ik 🙂

  5. Origineel geplaatst door geraaar
    @R K: Ik krijg dan wel weer vooral een discovery afspeellijst met house muziek, indie rock en edm music.

    Ik krijg soms de indruk dat bepaalde artiesten via dit soort lijsten door Spotify ook een beetje gepusht worden. Ook al sluit het niet aan bij je dominante smaak. Afspraken met labels misschien?

    Origineel geplaatst door Aad
    @R K: als je de lijst vaker luistert en ook skipt als je iets niet leuk vindt wordt de lijst met de tijd beter.

    Ik zag juist het tegenovergestelde: in de eerste weken sloot Discover redelijk aan, recent is dat duidelijk minder geworden.

    Origineel geplaatst door Coen Meerbeek
    Voor mij is de Discovery Weekly wel spot-on.

    Mijn muzieksmaak is wellicht gewoon te breed om er algoritmen op los te laten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.