Reacties voor: Spotify en Deezer klagen bij de EU over Apple’s machtige positie

Spotify, Deezer en andere Europese bedrijven hebben een klacht neergelegd bij de EU. Apple zou zorgen voor oneerlijke concurrentie door te bepalen wat er in de App Store komt en een extra vergoeding te rekenen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Groot gelijk

  2. Die 30% is in MIJN ogen wel oneerlijk. Ik betaal maar €7,50 voor Spotify Premium zolang als ik wil. Maar wat dat betreft is Apple wel dominant. Had graag gehad dat ik de muziek app van mijn iPhone kon afgooien, omdat die in mijn auto altijd als eerste wil openen i.p.v. Spotify.
    De enige oplossing was de hele muziek app leeggooien. Opgelost.

  3. Ik gebruik nog de good ol’ iTunes Store voor mijn muziek. Geen maandelijkse kosten, niks. 👍

  4. Wat een onzin.
    En die, inmiddels 15%, lijkt me toch niet meer dan logisch als Apple je Facturatie voor het abonnement verzorgt.

  5. Ik geef ze helemaal gelijk. Het kan echt niet zo zijn, dat ze een beter product benadelen omdat het van de concurrent is. (Spotify > Apple Music, ivm. eigen ervaringen, ervaringen van vrienden en omdat Spotify veel meer betalende klanten heeft)

  6. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Wat een onzin.
    En die, inmiddels 15%, lijkt me toch niet meer dan logisch als Apple je Facturatie voor het abonnement verzorgt.

    Paypal rekent ongeveer 3% overhead aan voor betalingen ?
    Dan lijkt me 30% voor het eerste jaar en 15% voor elk volgende jaar behoorlijk veel.

  7. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Wat een onzin.
    En die, inmiddels 15%, lijkt me toch niet meer dan logisch als Apple je Facturatie voor het abonnement verzorgt.

    Origineel geplaatst door Patrick
    Paypal rekent ongeveer 3% overhead aan voor betalingen ?
    Dan lijkt me 30% voor het eerste jaar en 15% voor elk volgende jaar behoorlijk veel.

    Ja en nee, als het alleen om de voorzien van facturatie is dan is 15% hoog. Maar het is ook support op facturatie en hosten van je app.
    En ja dan is 15% nog steeds te hoog, maar als app ontwikkelaar scheelt het me veel kosten.

    Heb ooit voor een klant een digitaal tijdschrift gemaakt, welke eerst op Android beschikbaar was. Zij waren en van overtuigd dat ze het goedkoper konden en deden zelf de facturatie. Daar kwamen ze als snel van terug, vooral internationaal was lastig en de kosten voor de ondersteuning waren al snel hoger en de 30% bij Apple.

  8. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Wat een onzin.
    En die, inmiddels 15%, lijkt me toch niet meer dan logisch als Apple je Facturatie voor het abonnement verzorgt.

    Probleem is dat je niet gebruik kan maken van je eigen betaalsysteem en daarom verplicht bent om aan Apple te betalen. Nu zie ik ook reacties dat je betaald voor de distributie maar dat is niet waar. Als je je app gratis maakt ook dan doet Apple de distributie. Het is namelijk ook in het belang van Apple om apps in hun store te hebben.

    Spotify is groot genoeg in de wereld om een eigen betaalsysteem te bouwen en onderhouden. Netflix betaal je ook aan Netflix en ook daar verdient Apple geen cent aan. Spotify zou dus gewoon de gratis versie moeten aanbieden in de store en dan laten betalen via eigen systemen. Klaar probleem opgelost en je kan de concurrentie aan.

  9. Is dit niet gewoon geheel onzin?

    Je biedt je abonnement aan via de portaal van Apple. Dan mag Apple daar gewoon een prijs voor vragen. Je kan ook het pakket via de website van je streaming provider aanschaffen. Spotify heeft een lange tijd mensen daar naartoe verwezen en moeten ze gewoon blijven doen. Dan is er geen probleem.

  10. En eerst moest spotify lachen en deden ze het af als “niets bijzonders” toen Apple hun Apple music uitbracht. En nu klagen ze over oneerlijke concurrentie alsof het door de appstore komt dat hun marktaandeel gedaald is en ze geen winst maken 😂

  11. Ook al koopt men het abbonement via spotify, blijft apple altijd de grootste omdat iOS ondersteuning voor apple music heeft. Spotify heeft hierin de standaard app limieten en dat zal nooit veranderen.

  12. He Spotify, ophouden met huilen, dan bied je het toch niet aan in de app store. Oh neeee wacht even want je wil gebruik maken van het platform dat Apple alleen heeft opgezet en door duizenden ontwikkelaars ondersteund wordt.

  13. Maandelijks 30% afdragen lijkt me ook wat veel voor de dienst die er geleverd wordt.

  14. Wat een geklaag.
    net wanneer apple shazam overneemt komt spotify met een klacht.
    Kijk, Apple voorziet een ganse webstore, controle van de apps (ja je apps worden gecontroleert) en hosting, alsook facturatie.
    Als eerste lijn support is Apple verantwoordelijk naar hun klanten en in tweede lijn de software (app) bedrijven.
    En daar vragen ze 30 / 15% voor?

    iemand die verstand heeft van zaken, en zelf in verkoop zit van producten, … die gaat ook zijn bijdrage vragen en dan is 15% echt niet veel …

    Goed tijdstip voor een klacht en gezaag, maar flauw van Spotify …

    Ze zouden beter de tegenaanval doen niet door te klagen maar hun betere service toe te lichten, eigen gerichte (target apple gebruikers) marketing te doen ipv de geslagen hond te spelen. Ze hebben de troeven om dergelijke reclame te doen …

  15. Origineel geplaatst door Mike
    He Spotify, ophouden met huilen, dan bied je het toch niet aan in de app store. Oh neeee wacht even want je wil gebruik maken van het platform dat Apple alleen heeft opgezet en door duizenden ontwikkelaars ondersteund wordt.

    Kan je de zaken van microsoft nog Herinneren van mediacenter en de browser.
    In mijn ogen niet meer dan terecht een beter alternatief zoals spotify wordt gewoon tegengewerkt.
    Ik wil zelf kiezen of ik de muziek app op me telefoon heb. Het is mijn telefoon ik wil bepalen wat er op staat niet apple.

  16. @Erik: Precies, Ik zie het probleem niet. Doe als Netflix en het probleem is er niet. Waarom beren op de weg zien die er niet zijn.

  17. @dirk: Je kan de muziek app ook verwijderen heb hem er sinds ios 10 geloof ik al niet meer op staan :s

  18. Origineel geplaatst door Patrik
    Die 30% is in MIJN ogen wel oneerlijk. Ik betaal maar €7,50 voor Spotify Premium zolang als ik wil. Maar wat dat betreft is Apple wel dominant. Had graag gehad dat ik de muziek app van mijn iPhone kon afgooien, omdat die in mijn auto altijd als eerste wil openen i.p.v. Spotify.
    De enige oplossing was de hele muziek app leeggooien. Opgelost.

    Dit kan ook

  19. Dit gaat nergens over. Lijkt meer een schreeuw om aandacht.

    Via de spotify website kun je gewoon een abon. afsluiten. Apple ontvangt dan 0%.

    Via Apple kan het ook. Apple ontvangt dan het reguliere percentage voor haar diensten. Of je nu een putjesschepdienst verkoopt of muziek laat streamen.

    Zelf heb ik gratis spotify via KPN, maar gebruik dat nooit omdat ik het onhandig vindt. Gebruik Apple met daarin eigen muziek, gezongen door mijn vrouw en Apple music door elkaar.

  20. @dirk: dat kan. Lang drukken op het icoontje ‘Muziek’ en dan het kleine kruisje. Je kan die app gewoon, net zoals bijna alle voorgeinstalleerde apps, verwijderen.

  21. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Wat een onzin.

    En die, inmiddels 15%, lijkt me toch niet meer dan logisch als Apple je Facturatie voor het abonnement verzorgt.

    Bij mij doet KPN dat, en dan kost Premium €7,50 voor zolang ik zelf wil?? Dus waar hebben we het over. Niet elk percentage kan zomaar gerechtvaardigd worden…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.