Reacties voor: Ook Spotify introduceert betaalde podcasts: 5 verschillen met die in Apple’s Podcasts-app

Spotify heeft aangekondigd om betaalde podcasts te introduceren. Eerder al kondigde Apple aan makers om podcasts tegen betaling aan te bieden. Er zijn wel wat verschillen tussen de twee betaalde podcasts.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Overal moet weer een verdienmodel op worden gezet. #boycotspotify

  2. En maar steeds meer betalen bij Spotify.. gelukkig zit ik nu een tijdje bij Deezer en totaal geen spijt van gehad!

  3. Ik snap dat de luisteraantallen van een podcast-aflevering vele malen lager zijn dan een willekeurig Top50 nummer, maar ik heb dan toch liever een all-you-can-listen model waarbij je een vast bedrag betaald, of bijvoorbeeld een tegoed koopt dat je aan specifieke podcastafleveringen kan uitgeven.

    Er zijn zat goede podcastafleveringen waar ik voor wil betalen, maar door een abonnement te moeten afsluiten (€7,99 per maand, wtf…) leg je jezelf de verplichting op om alle afleveringen van die podcast te luisteren. Dan gaat voor mij de lol er snel af.

    Een paar jaar geleden waren er al initiatieven om vanuit de app een fooi of tip te geven aan de maker. Ik weet niet meer hoe dat platform heette maar er waren een aantal podcast apps die dat ondersteunden.

    Als je zoiets integreert in de Spotify interface, met af en toe een reminder zoals: “Je hebt deze podcast vaak geluisterd, wil je de maker een fooi geven?”, dan moet daar voor een podcaster toch ook geld mee te verdienen zijn?

    En als ze de Apple-fee van 30% wil omzeilen kunnen ze het doen zoals bij Reddit. Daar kunnen mensen rewards geven uit een vooraf aangeschaft tegoed aan posts die ze goed vinden. Op basis van die rewards worden de posters betaald door Reddit.

  4. Origineel geplaatst door Maarten
    Overal moet weer een verdienmodel op worden gezet. #boycotspotify

    Spotify heeft hier (vooralsnog) geen verdienmodel aanzitten, integenstelling tot Apple? Je boycot de verkeerde denk ik..

  5. Logisch dat ook Spotify voor een betaaldienst gaat. Tot nu toe worden er weinig centen verdiend aan podcast, zowel voor de content makers als voor de platforms. Ik gun vooral de makers een nieuwe inkomsten bron, maar wil in ruil daarvoor dan ook geen sponsor berichten en reclame meer in de content horen, voordat ik echt geld ga neertellen voor een podcast.

  6. Het zou fijn zijn als je dan ook per maand per tv zender kan betalen. Dan kan daar ook 95% van weg. Tel alle beetjes eens bij op. Spotify, Netflix, Videoland. Steeds meer mesen ook YouTube erbij, want dat is echt om te kotsen met al die klote reclames. Alles wordt een verdien model. Leuk alles een eigen keuze, maar het wordt schrikbarend duur helaas. En dan stoppen mensen ermee…🤷‍♂️

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.