Reacties voor: Spotify: ‘Apple is nog lang geen open en eerlijk platform’

Spotify verwacht dat Apple de komende tijd veel opener wordt wat betreft functies en mogelijkheden voor diensten van derden. In een interview zegt de Spotify CEO dat er nog een lange weg te gaan is.

Reacties: 12 reacties

  1. Houden zo hoe dichter het is hoe beter door dat gezeik is het dadelijk net een android systeem

  2. Spotify moet niet zeuren. Spotify is gewoon een grote jongen en geen kleine speler oid die wezenlijk wordt benadeeld door Apple. Spotify zou ook op elke manier Apple (music) naaien als ze konden. Dus als ze nou eens gewoon stoppen met zeiken en zorgen dat hun app beter is dan die van Apple, zou dat een stuk sympathieker van ze zijn.

  3. In other news: Water is wet!

  4. Ze mogen wat mij betreft opschieten met offline luisteren op de apple watch. Denk dat dat er nog niet aan zit te komen, omdat het ontbreken van die functie een van de motieven voor die klacht bij de EU is.

  5. En de Spotify CEO had toen met de launch van Apple Music op Twitter gepost dat hij niet onder de indruk is. Nu is het “oneerlijke concurrentie “ en vooral dat andere concurrenten wel al eerder Apple TV en Watch apps hebben en offline werken op de watch geeft wel heel andere kijk op de situatie.

  6. Spotify is geworden tot wat ze nu zijn door de App Stores van Apple en ook van Google. Nu zijn ze enorm gegroeid en vinden ze het ineens oneerlijke concurrentie?

  7. Ik zou willen dat er een aparte app rating komt voor Apple Watch apps. Veel apps zijn top, behalve de AW app. Spotify is er een van. Vroeger kon ik met het kroontje volume regelen. Nu niet meer.

    Verder heb ik Bose speakers het zal wel aan Bose liggen maar de ondersteuning via Spotify is bagger. Je ziet dat Spotify hier de andere rol heeft ze kunnen het Bose ook makkelijker maken.

  8. Origineel geplaatst door Jeroen
    Spotify is geworden tot wat ze nu zijn door de App Stores van Apple en ook van Google. Nu zijn ze enorm gegroeid en vinden ze het ineens oneerlijke concurrentie?

    Dit is niet niets nieuws. Sinds 2011 is er al een strijd gaande tussen Spotify en Apple. Er is spraken van een oneerlijke strijd. Ze hebben zelf een website hieraan gewijd (timetoplayfair.com). Het is ook onzin dat de ene developer wel de mogelijkheid heeft om een functionaliteit toe te voegen en een andere developer kan diezelfde functionaliteit niet toevoegen.

  9. Spotify vraagt toch ook een fee als je via hun platform wilt publiceren? Wat is het probleem? De pot verwijt de ketel 😂

  10. @Karel: Als de regels hieromtrent voor elke ontwikkelaar hetzelfde zijn, is dit helemaal geen onzin. Het is toch te gek voor woorden dat Apple niet zelf mag bepalen wat ze in hun App Store willen hebben en welke voorwaarden ze hieraan stellen.

  11. Ik blijf het wel een interessante discussie vinden. Ik vind een fee volkomen logisch voor de AppStore. De Appstore is een software omgeving wat ook onderhoud nodig heeft.

    Oneerlijke concurrentie moet het natuurlijk nooit worden. Alleen het is een erg dun lijntje waar je zit. Want als Apple zijn eigen software net zo goed laat syncen met externe software dan zijn ze hun hele verdienmodel kwijt.

    Van mij mag Apple zijn eigen merk beschermen. Het zijn hun eigen verdiensten. Ieder commercieel bedrijf zal altijd zijn eigen tuin beschermen

  12. Zijn er meer mensen waarbij Spotify blijft crashen tijdens openen van de app.

    Betreft iPhone XR met laatste iOS, en laatste versie van Spotify.
    Alle apps afgesloten, iPhone opnieuw opgestart. Dit mocht niet baten.
    Tevens app verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.

    Speel meestal muziek af ivm niet kunnen slapen, maar dat gaat nu niet😕

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.