Reacties voor: Beperkingen bij Spotify: maximaal 10.000 offline nummers, minder Connect-speakers

Spotify laat je 10.000 nummers offline downloaden, nadat het bedrijf eerder aangaf de limiet van 3.333 niet te willen verhogen. Ook is de ondersteuning van bepaalde speakers voor Spotify Connect beperkt. Het gaat onder andere om speakers van Onkyo, Denon, Marantz, Bang & Olufsen, Pioneer en Yamaha.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Al een tijdje een premium familie abonnement bij Spotify. Het werkt prima maar de limiet van 3333 nummers is wel héél irritant. Ik download veel afspeellijsten, vaak met 100 nummers erin of meer. Laatste tijd krijg ik steeds vaker de melding dat ik op het limiet zit.

    Nu ik lees dat ze dit niet zullen veranderen geeft het mij bijna de neiging om over te stappen op Apple Music, zou ook beter werken op al m’n Apple apparatuur.

  2. AUX-kabeltje is wel een beetje kort door de bocht in mijn ogen, zeker als je toentertijd een versterker van over de duizend euro hebt aangeschaft waar toen “Spotify Connect” mooi op de doos pronkte.

  3. Ik loop al zo lang deze limieten of bugs die er al JAREN zijn. Wordt er zat van, maar er is geen ander beter alternatief

  4. Is het uberhaubt wel legaal om dit soort functionaliteit er opeens uit te slopen?
    Ik kan me best voorstellen dat je hier gigantisch de pest in hebt als dit destijds de reden was dat je die apparatuur toen kocht.

    Beetje alsof je een was-droogcombinatie koopt, er op een dag een monteur voor de deur staat en hij er ongevraagd voor zorgt dat je niet meer kunt drogen maar alleen nog maar kunt wassen. Da’s pech, functionaliteit weg.

  5. Airport expressje aansluiten, Airfoil installeren en je kunt lekker streamen 👍

    Ik gebruik airfoil voornamelijk voor een bowers & wilkins speaker die enkel airplay heeft. Het prettige aan airfoil is dat je bepaalde kanalen naar de speaker kunt sturen ipv al het geluid van je laptop/desktop

  6. Dit zal mooi wat gezeur opleveren. De limiet van 3333 vind aardig beperkt. 10.000 zou ik netjes vinden. Het niet meer ondersteunen van versterkers en speakers is ronduit slecht en geen reclame voor spotify. Ik kies juist voor spotify i.p.v. Apple music omdat het veel meer mogelijkheden biedt en daarnaast werkt de interface prettiger, betere suggesties en je zit niet van in het Apple eco-systeem.

  7. Volumio.

  8. Ik vraag me echt af wat iemand er toe beweegt om meer dan 1 week muziek op te slaan. Offshore?

  9. Wie gebruikt er überhaupt nog spotify?

  10. Origineel geplaatst door Barman54
    Ik vraag me echt af wat iemand er toe beweegt om meer dan 1 week muziek op te slaan. Offshore?

    Exact mijn gedachte. Het is toch een streamingdienst? Dan moet je een iPod ofzo gebruiken.

  11. Origineel geplaatst door Milan
    Al een tijdje een premium familie abonnement bij Spotify. Het werkt prima maar de limiet van 3333 nummers is wel héél irritant. Ik download veel afspeellijsten, vaak met 100 nummers erin of meer. Laatste tijd krijg ik steeds vaker de melding dat ik op het limiet zit.

    Nu ik lees dat ze dit niet zullen veranderen geeft het mij bijna de neiging om over te stappen op Apple Music, zou ook beter werken op al m’n Apple apparatuur.

    Tja, maar Apple Music kun je alleen op devices gebruiken die dezelfde Apple ID hebben. En dat is de reden dat ik voor Spotify gekozen heb.

  12. Origineel geplaatst door Barman54
    Ik vraag me echt af wat iemand er toe beweegt om meer dan 1 week muziek op te slaan. Offshore?

    Origineel geplaatst door KnarF
    Exact mijn gedachte. Het is toch een streamingdienst? Dan moet je een iPod ofzo gebruiken.

    Mensen die weken op vakantie gaan en niet hun buitenlandbundel willen opofferen? Maar goed persoonlijk geen probleem mee. Paar honderd liedjes moet voldoende zijn in mijn ogen 😣

  13. Dubieus dat spotify zomaar kan beslissen dat jouw apparatuur niet meer ondersteund wordt. Lijkt wel voor de wat oudere apparatuur te zijn, niet iets wat je net nieuw gekocht hebt. Zou iog altijd serieus audio merk kopen waarbij er goeie firmware support gegeven wordt. Net zoals bij apple/synology etc.. waar regelmatig updated uitkomen en ook voor langere tijd in de levensduur

  14. @KnarF: Neem een familie-abonnement.

  15. Net mijn Yamaha RX-V479 voorzien van een firmware update.
    En spotify connectie werkt nog gelukkig.

  16. 3.333 nummers van zeg maar 3 minuten minimaal is al 10.000 minuten muziek die je offline kunt luisteren, dat is 166 uur, en bijna een week non-stop?? Als dat nog niet genoeg is…

  17. Origineel geplaatst door Koentje
    Dubieus dat spotify zomaar kan beslissen dat jouw apparatuur niet meer ondersteund wordt.

    Da’s toch niks nieuws? Ik KON bijv. YouTube kijken via mijn LG blu-ray speler. Tot YouTube besloot een andere techniek te gaan gebruiken en deze functionaliteit dus waardeloos werd…
    En LG update (natuurlijk) niet, net als met zoveel Smart-TV’s (niet) gebeurt… 🙁

  18. @Barman54: Ga je wel eens op vakantie naar het buitenland? Met nieuwe abonnementen heb je tegenwoordig ook dataverkeer in het buitenland (beperkt) maar lang niet overal is het mogelijk om te streamen. De offline functie is daarvoor echt geweldig, werkt altijd en je verbruikt geen extra dataverkeer. Het downloaden naar de offline playlist doe je namelijk wanneer je een wifi verbinding hebt (kan ook via mobiel netwerk als je dat zou willen).

    Ik kan je vertellen dat 3333 nummers dan echt een beperking is en ik moet gaan kiezen welke muziek in die vakantie mee mag. Net zoals vroeger met casettebandjes 😉

  19. @Milan: Tip: als je overstapt STAMP gebruiken om je library over tw zetten. De IOS versie werkt nog beter dan de mac/windows versie.

    Het komt bij mij over alsof Spotify hiermee zichzelf erg in de voet schiet. Vooral spotify connect ineens incompatible maken is echt schandalig. Ik zou ook pissig zijn als airplay niet meer zou werken op sommige van mijn apparaten. Ik denk dat er meer mensen zullen overstappen.

    Er zijn meer en meer third party apps die erg goed werken met Apple Music en waarbij Apple Music eerst redelijk gesloten was door het ontbreken van API’s is het nu meer open en bieden ze ook studentenkorting. Issues met streamen en offline opslaan zijn gelukkig verleden tijd in mijn ervaring.

    Spotify moet het van hun gebruikers hebben want ze hebben verder geen andere producten zoals Apple. Met dit soort moves benadelen ze juist de (betalende) gebruikers zonder goede reden voor de gebruikers.

    Vergis je niet, 70 miljoen subscribers van Spotify vs 36 van Apple Music is inmiddels meer dan de helft! Niet zo lang geleden was het nog veel minder dan de helft. Met dit soort moves vanuit spotify gaat het alleen nog maar meer worden. Nu met de homepod gaat het rustig richting de 40 miljoen subscribers. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat Apple 2/3 van de subscribers heeft van Spotify.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.