Reacties voor: Dit zijn de nieuwe sportfuncties in watchOS 5

Wat is er nieuw voor sporters in watchOS 5? In dit artikel bespreken we de drie grootste verbeteringen op het gebied van sport en gezondheid waar je in watchOS 5 op de Apple Watch gebruik van kan maken.
Lees het complete artikel → Dit zijn de nieuwe sportfuncties in watchOS 5
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Wordt al interessanter om in september de nieuwe Apple Watch te kopen, als vervanging voor mijn 1e gen. Apple Watch.

  2. Ik zou triatlon wel toegevoegd willen zien worden als sport!

  3. @Jurgen: Kun je dan niet de functie gebruiken om een extra workout te starten over de andere heen. Bijvoorbeeld eerst zwemmen en dan als je gaat fietsen of lopen een nieuwe workout te starten en dat je dan na afloop een totaal beeld krijgt of krijg je ze dan allemaal apart?

  4. Wel grappig te zien dat iedereen lyrisch is over deze hardloopfuncties, terwijl deze in een beetje Garmin, TomTom of Polar horloge standaard aanwezig zijn.

  5. Origineel geplaatst door W
    Wel grappig te zien dat iedereen lyrisch is over deze hardloopfuncties, terwijl deze in een beetje Garmin, TomTom of Polar horloge standaard aanwezig zijn.

    De hardloopfuncties zaten er al vanaf het begin er in.

  6. Origineel geplaatst door Michel
    De hardloopfuncties zaten er al vanaf het begin er in.

    Niet alle functies; rolling mile etc.
    Ikzelf heb nu een Garmin Forerunner 735XT (mei 2016) en de Apple Watch komt nu pas – met watchOS 5 – een beetje in de buurt van de functionaliteiten die deze watch, en vele voorgangers van de Forerunner, al in het begin hadden (en deze zijn van 2015 Q1 en eerder).

  7. Origineel geplaatst door Leander
    @Jurgen: Kun je dan niet de functie gebruiken om een extra workout te starten over de andere heen. Bijvoorbeeld eerst zwemmen en dan als je gaat fietsen of lopen een nieuwe workout te starten en dat je dan na afloop een totaal beeld krijgt of krijg je ze dan allemaal apart?

    Nee, volgens mij werkt dat niet zo. Je moet dan het zwemmen afronden en vervolgens het fietsen starten. Dat nogmaals van fietsen naar lopen.
    Op zich kan het allemaal, maar alles in 1 workout zou mooi zijn! Dan kan je je bezig houden met de wedstrijd, ipv met je watch.

  8. Waarom zit er geen fatsoenlijke interval modus op de workout app. Die daarbij een signaal of trilling afgeeft als je moet versnellen en afremmen. Zou niet zo moeilijk moeten zijn….

  9. Origineel geplaatst door Michel
    De hardloopfuncties zaten er al vanaf het begin er in.

    Origineel geplaatst door W.
    Niet alle functies; rolling mile etc.

    Ikzelf heb nu een Garmin Forerunner 735XT (mei 2016) en de Apple Watch komt nu pas – met watchOS 5 – een beetje in de buurt van de functionaliteiten die deze watch, en vele voorgangers van de Forerunner, al in het begin hadden (en deze zijn van 2015 Q1 en eerder).

    Ik heb een Apple Watch vanwege de superieure integratie met mijn iPhone: automatische sync muziek, berichten, telefoon opnemen als je op de fiets zit met je Airpods, muziek verder/terug als je telefoon in je tas zit, aan je afspraken herinnerd worden op je werk, met CarPlay gewaarschuwd worden voor een afslag door een trilling en daarnaast ook tijdens een workout met AirPods. Daar kan geen ander horloge tegenop. Maar ieder zijn eigen ding natuurlijk 😋

  10. Kan aan mij liggen, maar ik kon altijd al yoga of wandelen aanklikken… zijn zelfs mijn twee meest gebruikte workouts… of is er toch een verschil?

  11. @Appeltje: dat dus had het zelf niet beter kunnen formulieren ⌚️⌚️⌚️

  12. @Appeltje: ik heb diverse vrienden met een apple watch, maar als we gaan hardlopen worden die allemaal omgewisseld voor een Garmin. Zelf dus geen eigen ervaring mee, maar als ik hun moet geloven kun je de Apple watch echt niet gebruiken als serieus hadloophorloge

  13. (Red.) Dit artikel is bijgewerkt met de nieuwste informatie en opnieuw gepubliceerd.

  14. Ik mis nog altijd een crossfit workout. Eentje die ook pushups, pullups, afstand etc meet. Nu gebruik altijd High intensity interval training maar die meet eigenlijk enkel je active cals op basis van hartslag.

  15. @PJG: klopt. Garmin horloges zijn veel uitgebreider. Ik gebruik de App rungap om mijn Garmin run te syncen in Apple health en activiteiten app en zo wel de ringen te vullen. Werkt goed mits je dit binnen 24 uur na je run doet.

  16. Benieuwd wat dit uurwerk allemaal kan!

  17. Zou heel graag willen dat fiets workout, net als bij hardlopen, ook alleen de actieve tijd bijhoudt voor de berekening van gemiddelde snelheden etc. Zodat je voorkomt dat twee minuten voor het stoplicht staan, funest is voor je gemiddelde snelheid… Of zie ik iets over het hoofd?

  18. Wat ik jammer vind is dat de gemiddelde snelheid naar beneden keldert zodra ik met de fiets voor een stoplicht sta. De watch meet bij een fiets workout de verlopen tijd, en niet de actieve tijd. Bij de hardloop-workout is hier rekening mee gehouden (die meet niet wanneer je stilstaat). Dat vind ik een gemis bij fietsen => horloge eigenlijk onbruikbaar voor fietsen.

  19. De vergelijking tussen Garmin en iWatch gaat m.i. toch een beetje mank. Garmin heeft zijn horloges primair ontwikkeld als sporthorloge. Dat is bij de iWatch niet het geval.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.