Reacties voor: Sporen van iPhone OS 3.1.3 en 4.0 gevonden

In statistieken van Boy Genius Report zijn nieuwe firmwareversies van het iPhone OS verschenen. iPhone OS 3.1.3 en iPhone OS 4.0 waren nog niet eerder gedetecteerd.
Lees het complete artikel → Sporen van iPhone OS 3.1.3 en 4.0 gevonden
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 51 reacties

  1. Hmm, 4.0 lijkt me interessant, grote updates zijn altijd leuk 🙂

  2. Ow yeay weer basebad update, geluk dat ik een gewoon unlockte heb ^^. en buh weer wachten op jailbreak :d
    and i wonder wat 4.0 zou brengen, mss filmen met de 3G (als er dan toch een nieuwe iphone komt?) of eventueel zelf thema’s maken 😮

  3. Hopelijk komt de FM radiofunctie in een van deze twee updates 🙂

  4. Hopelijk komt het echte keyboard met deze update 😉

  5. 4.0 zou wel standaard op de nieuwe iphone komen, en ik denk dat ze pas over 4.0 beginnen als de nieuwe iphone geinstroduceert wordt.

    Ben alleen een beetje bang dat 3g gebruikers straks ook in het zelfde schuitje zitten als de ipod touch gebruikers dat ze moeten betalen voor updates…

  6. Ben zoals gewoonlijk weer heel benieuwd, temeer omdat het ook zou kunnen betekenen dat in de nieuw opkomst zijnde iPhone er grote verbeteringen en uitbreidingen zullen worden doorgevoerd, en dat is ja mooi 🙂

  7. @michiel:
    Filmen met 3G kan al via een app die in de appstore verkrijgbaar is…

  8. @johnwalter: Ik denk dat je daar inderdaad wel op rekenen kan ja, moet natuurlijk wel een goede reden zijn voor een nieuwe telefoon.

    Ben echt benieuwd! die andere update 3.1.3 laat ik wel voor wat het is. Ik heb besloten nooit meer te updaten met die tussentijdse upgrades.

  9. @tim wolf:

    iPhone eigenaren hoeven tot dusver niet te betalen voor updates, zelfs niet voor de 2G.
    Volgens mij ligt dat onderscheid tussen iPhone en iPod Touch. Niet tussen verschillende modellen iPhone.
    Ik zie het echter wel gebeuren dat de eerste generatie iPhone niet weer een update krijgt.

  10. Van MacRumors:”The reason we label this as “sketchy” is that the ability to fake user agents is trivial. Many browser add-ons let you simply type in whatever you would like into the “user agent” field that is being reported. In this case, we also found similar user agent strings in our logs, though they were not originating out of an Apple IP address, but instead out of somewhere in Florida. Little else can be said about the finding.”

    Misschien is het dus gewoon gekloot 🙂

  11. Ik geloof best dat apple al een tijdje bezig is met de volgende software update, maar een nieuwe user agent zegt weinig. Er zijn genoeg mogelijkheden om user agents aan te passen zodat het lijkt alsof je op iPhone OS 8.2.1 zit.

    Mocht het wel waar zijn, dan is Apple’s marketing machine al weer lekker bezig. 🙂

  12. Origineel geplaatst door Aus
    Hopelijk komt het echte keyboard met deze update

    jaaaaaa tuurlijk……..

  13. @sasf: Semi gelukkig dan. Maar we weten allemaal dat de echte leuke snufjes echt niet meer in de 3g en 3gs komen te zitten als apple bezig is met een nieuwe iphone.

    Zo werkt de markt nou eenmaal.

  14. Ben best benieuwd naar de nieuwe Update 4.0

    ik hoop dat theteren er gewoon standard in zit.
    wat boeit Apple nou of je bij sommige Providers wel de mobiel mag gebruiken als modem .
    en bij anderen niet.

    ik vind het altijd vervelend als Iphone gebruiker dat ik alles via omwegen moet doen.
    wat een 25 euro apparaat al doet.

    filmen met de 3G kunnen we zowiezo vergeten.

    FM radio zou heel goed kunnen want via dataverkeer kan wel mits je in de stad zit.
    dus denk dat Apple deze request wel inbouwd in de volgende Generatie Iphone.

    en vergeet natuurlijk niet de betere GPS chip
    dus daar moet ook een driver voorkomen.

    ach ja we zullen wel zien wat er komt.
    zit smachtend te wachten op de volgende Key-note
    om een indruk te krijgen wat in de update zal bevatten.

  15. Ik mis echt nog steeds niks aan mijn iphone. Behalve dat ik graag zou willen dat ontwikkelaars iets meer toegang zouden krijgen tot het menu. Bijvoorbeeld bij een foto, bij het share menu, zou ik graag de optie willen “post to twitter with [naam van je favo twitterapp] ofzo. Dat soort dingen (op meerdere plekken) zou de iphone helemaal afmaken.

  16. @Aus:
    Samen met de knop ‘Terug naar 1998’…

  17. @justin2108:
    Filmen met de 3G kan al

  18. Flash, bluetooth, fm radio, beter gps, beter camera (met flits), langer batterij duur en nog meer ram.

    Als dit allemaal verbeterd wordt is iphone gewoon een TOP toestel.

  19. Wat een speculaties weer, alsof het niet ongelooflijk eenvoudig is om zelf je useragent te definieren en daarmee iedereen om de tuin te leiden. Wat blijkbaar toch weer lukt…

  20. @Dejive:
    ja met een jailbreak.
    maar Apple zou het nooit standaard gaan ondersteunen in de OS

  21. Jaaaaaa….. grote update.. laat maar komen,, wil nieuwe dingetjes voor me iphone .. (alleen is die tijdelijk voor reparatie :S)

  22. Eigenlijk mis ik niets aan de iPhone, dus ik heb geen haast met die update. Dat T-Mobile nou eens niet zo zielig doet met dat tetheren is genoeg. De rest vind ik prima zo, en die radio functie is leuk voor erbij.

    Waar ik het meeste op wacht is het verbergen van bepaalde standaard applicaties. Apps als Aandelen, Weer (kep al WeatherPro), Wekker (die is nu SleepCycle), Dictafoon, Contacten (kan ook via Telefoon), Notities (2Do), Kompas (wtf?), heb ik allemaal niet nodig omdat ik al iets heb dat dit vervangt of het echt niet gebruik..

  23. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Eigenlijk mis ik niets aan de iPhone, dus ik heb geen haast met die update. Dat T-Mobile nou eens niet zo zielig doet met dat tetheren is genoeg. De rest vind ik prima zo, en die radio functie is leuk voor erbij. Waar ik het meeste op wacht is het verbergen van bepaalde standaard applicaties. Apps als Aandelen, Weer (kep al WeatherPro), Wekker (die is nu SleepCycle), Dictafoon, Contacten (kan ook via Telefoon), Notities (2Do), Kompas (wtf?), heb ik allemaal niet nodig omdat ik al iets heb dat dit vervangt of het echt niet gebruik..

    Op een of andere manier vind ik het wel grappig dan aandelen zó nutteloss is, maar er toch standaard op staat. Deze comment bewijst het maar weer eens: achter iedere app een reden, behalve achter aandelen. Het is gewoon grappig dat zo’n overgroot deel van iphonebezitters aandelen nutteloos vind, dat het gewoon logish is om hem bijvoorbeeld te hiden…xD

    OT:
    Ik heb nu iPod touch 2g, maar ik ga miss deze iPhone 4g kopen, maar dan moet het niet zo’n kutupdate worden net zoals 3g–>3gs xD

  24. Ik neem aan dat die boygenius rapportages gebaseerd zijn zijn op de useragent strings…

    Die kun je toch heel gemakkelijk zelf aanpassen? Een beetje gemiddelde user zou deze data dus zonder problemen met z’n laptopje in de rapportages van boygenius kunnen laten verschijnen.

  25. @justin2108:

    en in de 3gs en iPod touch 3g zit er ook al ern fm chip! Zelda al in de 3g.

    @Roger ik snap niet dat de mensen zitten zeiken over de 3GS. Ik vind de 3GS veel beter Dan de 3g t.o.v. De 3G met de 2G. Qua performance!

  26. Origineel geplaatst door tim wolf
    4.0 zou wel standaard op de nieuwe iphone komen, en ik denk dat ze pas over 4.0 beginnen als de nieuwe iphone geinstroduceert wordt.Ben alleen een beetje bang dat 3g gebruikers straks ook in het zelfde schuitje zitten als de ipod touch gebruikers dat ze moeten betalen voor updates…

    Het feit dat de iPod Touch betaalde updates heeft en de iPhone niet heeft te maken met (Amerikaanse) wetgeving.
    Moeten betalen voor een nieuwe firmware lijkt me dus erg onwaarschijnlijk. Wel zullen er steeds minder nieuwe functionaliteiten bij gaan komen voor de oudere modellen.

  27. Wat een kortzichtige reacties allemaal, sorry dat ik het zeg.
    Vroeger hadden jullie zo’n apparaat: http://image2.mouthshut.com/images/ImagesR/2008/12/925009948-1355729-1.jpg en daar miste je ook bijna niets aan. Wellicht zou het toen leuk zijn als je MP3 ringtones kon instellen ofzo.
    De iPhone is een goed voorbeeld van eigen markt creeeren. Iets maken wat er nog niet was waar iedereen behoefte aan heeft. Terug kan niet meer zeg maar want zeg nu eerlijk: Hoe kon je ‘vroeger’ zonder die Nokia 3310?

    Nee, mijn mening is dat Apple weer moet gaan komen met iets dat de grenzen verder gaat verleggen. Dit is goed mogelijk want er zijn nog genoeg zaken die (beter) geintegreerd kunnen worden en waar men smacht naar een wijziging in het business model.
    Neem de kranten. Hoe hopeloos ouderwets is een krant. Gebruikt veel papier voor één enkele keer lezen. Is moeilijk te lezen in trein of bus, laat staan auto. Is als je geluk hebt tegenwoordig in kleur maar zelfs dat is nog niet zo lang het geval. Daarnaast gaat het niet goed met de kranten. Wat zou het mooi zijn als de nieuwe iPhone met iets komt waardoor het mogelijk is goed kranten te lezen. Iets beters als wat nu.nl en de telegraaf nu hebben, iets dat geintegreerd goed werkt.
    En wat dacht je van taken en e-mail? Tuurlijk, het werkt. Maar is dat nu een stap vooruit? Nee, het is alleen mogelijk op een mobiel apparaat maar loopt nog steeds achter op iets dat je in 1995 al op je PC goed kon doen. Google Wave kan iets aan e-mail doen zodat het beter bij deze tijd past. Apple wil ten alle tijden Android voorblijven, het zou me niet verbazen als in 4.0 of een nieuwe iPhone hier iets nieuws en beters komt.
    Relatiebeheer: Hoe mooi zou het zijn als je je contacten kon scheiden in bijvoorbeeld zakelijk en prive. Daarnaast alle social networks hieraan kon koppelen. Je kan dan sorteren op je contacten met wie je allang geen contact hebt gehad zodat je die persoon eens kan bellen/mailen/hyven of wat dan ook.
    Of wat dacht je van integratie van betalen/administratie? Het zou best handig zijn als die rekening gewoon op je iPhone binnenkomt en via een knop direct betaald én gearchiveerd kon worden.
    Zo zijn er zat (kleine en grote) nieuwe zaken te bedenken die verder gaan als het verbeteren van bluetooth en die nu gewoon nog niet bestaan.

  28. koop jij lekker een nokia3310 en laat ons lekker met snufjes klooien 😀

  29. vroeger….

    …zaten we in een grot met een vuurtje om warm te blijven….

    …moesten we opstaan voor de televisie te bedienen…

    …konden we niet mobiel bellen…

    ..hadden we onze agenda op papier…

    bla bla bla

  30. Alleen een log is niet genoeg dit is makkelijk te faken. Ik kan ook als een 5.0 gaan surfen maar dit is dan niet gelijk een bewijs naar de 5.0 update.

    Of ik dit geloof dat moet nog maar eerst zien dat er iets meer bekend van is.

  31. Nou, dus iedereen met z’n gejailbreakte iPod touch/iPhone moet weer wachten met updaten, en weer hopen dat het Dev Team een oplossing gaat bieden…? Balen zeg..

  32. Wat een onzin, about:config in Firefox staat deze grappen gewoon al toe.

  33. Origineel geplaatst door justin2108
    FM radio zou heel goed kunnen want via dataverkeer kan wel mits je in de stad zit.
    dus denk dat Apple deze request wel inbouwd in de volgende Generatie Iphone.

    Een echte FM Ontvanger zit al in de 3Gs in gebouwd alleen niet in de 3G of lager alleen is er voor de 3Gs door Apple nog geen software gemaakt voor de FM ontvanger.

  34. Leuke stunt van BGR, ff log files aanpassen en klaar.

  35. nice found,

    heb spijt dat ik naar 3.1.2 was gegaan heb wat probleempjes ^^

  36. Origineel geplaatst door Frank de Ruiter
    Origineel geplaatst door justin2108FM radio zou heel goed kunnen want via dataverkeer kan wel mits je in de stad zit.dus denk dat Apple deze request wel inbouwd in de volgende Generatie Iphone.Een echte FM Ontvanger zit al in de 3Gs in gebouwd alleen niet in de 3G of lager alleen is er voor de 3Gs door Apple nog geen software gemaakt voor de FM ontvanger.

    Ik hoop dat ze dit in die volgende update steken, en niet wachten tot 4.0, anders heeft iedereen met een 3GS een jaar rond gelopen zonder van deze functie gebruik te kunnen make, Zucht….

  37. Stel nou dat ze bij Apple echt nieuwe firmwares aan het testen zijn, dan gaat dit in het geheim, waarom gaan ze dan niet naar dr eigen site ipv BGR?? Dat zou dom zijn, een actie waar ik Apple niet voor aanzie….

  38. @safs: ergens staat vastgesteld dat je voor mp3’s of iPod of wat dat ook, moet betalen voor een update. ik had dat een keer gelezen toen er gevraagt werd aan Steve hoe het kwam dat de mensen die een iTouch hadden moesten betalen voor een update, toen zij hij dat ze dat verplicht waren te vragen.

  39. Ja, en dan die FW-versies weer zien te jailbreaken 😛
    Ik denk dat jailbreak altijd gewenst blijft. Men wil nou eenmaal volledige controle.
    Jammer dat m’n 3GS alleen nog tethered te jailbreaken is, niks voor mij.

    Updates zijn altijd welkom als deze bugs fixen en/of nieuwe functionaliteiten toevoegt. Zonde vind ik altijd hardware in een apparaat stoppen en deze dan niet (volledig) gebruiken, dus die FM-chip mag ook wel eens ‘unleashed’ worden door Apple 😛

    We wachten het maar weer af.

  40. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Waar ik het meeste op wacht is het verbergen van bepaalde standaard applicaties. Apps als Aandelen, Weer (kep al WeatherPro), Wekker (die is nu SleepCycle), Dictafoon, Contacten (kan ook via Telefoon), Notities (2Do), Kompas (wtf?), heb ik alle

    Dan stop je ze toch 80 folders diep weg met Categories (Cydia)..?

  41. Iedereen kan z’n useragent aanpassen als hij dat wil dus dit betekent nog helemaal niks

  42. @sasf: weet ik maar met een fps van maar 15, terwijl de 3GS toch makkelijk 30 haalt naar mijn mening. Het is dan ook normaal moest het opgetrokken worden naar 30? ik kan nu ook filmen via jailbreak (cycorder :))

  43. Origineel geplaatst door sNicker
    Ja, en dan die FW-versies weer zien te jailbreaken Ik denk dat jailbreak altijd gewenst blijft. Men wil nou eenmaal volledige controle.Jammer dat m’n 3GS alleen nog tethered te jailbreaken is, niks voor mij.Updates zijn altijd welkom als deze bugs fixen en/of nieuwe functionaliteiten toevoegt. Zonde vind ik altijd hardware in een apparaat stoppen en deze dan niet (volledig) gebruiken, dus die FM-chip mag ook wel eens ‘unleashed’ worden door Apple We wachten het maar weer af.

    Die radio app zal wel komen.
    Ze zijn er al aan bezig, zie hier : http://www.mobilyz.com/nieuws/software/20400/radio-app-van-apple-voor-iphone-en-ipod-touch/

  44. Ik hoop dat ze eindelijk afstappen van het belachelijke concept om Skype niet over 3G toe te staan…

  45. Nieuwe ronde , nieuwe kansen .
    Begint het hele kat en muis spelletje weer van voren af aan 😀

  46. Oled display, flash, vervangbare baterij, 2 de camera moet komen!..

  47. Bij de volgende iPhone zou ik graag die zwarte balken in scherm zien verdwijnen.
    En de home button in de touchscreen is verwerkt.
    Maarja dat zal voorlopig wel even teveel gevraagt zijn.
    Betere wifi chip met verder bereik lijkt me ook wel wat.

  48. @Frank van Manen:
    Verbergen is geen probleem, met SBSettings of Poof (beide voor gejailbroken iPhones).

  49. Ik wens een T9 toetsenbord. Zoals op de HTC hero.

  50. Heb net de 3GS aangeschaft en (boner die ik ben) heb meteen een update uitgevoerd…. dus voorlopig nog geen jailbreak. Maar wat mij werkelijk frustreert is dat wanneer ik een app gedl’d heb, hij het een dag later niet meer doet en ik ‘m weg moet gooien en weer opnieuw moet installeren…om ‘m weer een dagje te kunnen gebruiken.
    Ben ik hier alleen in en zo nee, is er een brainiac die me met mijn neus in de goede richting kan wijzen want na een paar dagen ben ik ‘m al goed zat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.