Reacties voor: Spire: legale Siri op oudere iPhones, iPods touch en de iPad (jailbreak)

Spire is een legale port van Siri naar oudere iPhones, iPods touch en de iPad gemaakt door Grant Paul (chpwn).
Paul Pols -

Reacties: 56 reacties

  1. Gaa dit dan als er een jb voor de ipad 2 komt ook werken op de ipad 2 of gaat dit dus alleen werken met oudere iphones

  2. Ik kan hem niet vinden op mijn iPhone 3g.
    Moet ik misschien een bron toevoegen?
    Of ondersteund hij de 3g niet?

  3. @Dejan: zodra er een jailbreak voor de iPad 2 is zal Spire daar hoogst waarschijnlijk ook geschikt voor zijn of worden gemaakt.

  4. Na de installatie van Spire en de benodigde reboot, werkte mail en safari niet langer naar behoren. Na opstarten van de applicaties reageren deze nergens meer op. Dus Spire weer verwijderd en een herstart uitgevoerd. Hierna geen issues meer. De herstart doe ik via RedSn0w0.9.9.b9d

  5. @geethreeforce: Tussen welke bron heb je hem gedownload?
    Want ik kan hem niet vinden met zoeken.

  6. Zal er ooit een port komen die rechtstreeks contact kan maken met de server? (4s Jailbreak) Of moeten we die hoop maar laten varen? Helaas ken ik niemand die een token met mij zou willen delen en ik wil liever niet via een derde onofficiele partij werken.

  7. Allemaal leuk en aardig dat ze het installeren (én deïnstalleren!) makkelijker hebben gemaakt, maar zolang je geen iPhone 4S token hebt/kunt bemachtigen heb je er vrij weinig aan.
    Het wordt pas interessant als ze DAT weten te kraken 😉

  8. Net spire geinstaleerd maar safari werkt niet meer…..
    de mail werkt bij mij echter nog wel!!

  9. heb spire geinstaleerd maar het werkt dus niet op mijn iphone4 al het andere werkt nog wel zals emaile en safarii.
    mischien een domme vraag maar ik heb het geinstaleerde daarna respring board maar moet je dan daarna nog een reboot doen van redsn0w om het te laten werken? of werkt het nu nog niet zonder iphone 4s token.

  10. Waardeloos. Net zoals die tip een aantal weken terug waar een stelletje Chinezen maffiose achter zaten s1ri. Niet doen dit. Het verkloot alleen je iPhone..

  11. Het werkt wel zonder token, verdiep je maar eens in Plamoni’s SiriProxy.

  12. Laat die jailbreak nou maar eens komen. Zit al een tijdje op iOS5, maar lees een hoop leuke cydia tweaks.

  13. Marco, your wish has been granted

  14. @Paul Pols: Hoe kom je er bij dat dit legaal zou zijn? Het zonder licentie downloaden en gebruiken van software is simpelweg schending van het auteursrecht van Apple.
    Bijzonder vreemd stukje, vooral in combinatie met de gele “disclaimer”.

  15. hoe kom ik aan een proxy server van derde dan heb zitten googlen maar kom helemaal niets tegen wie kan mij daarbij helpen?

  16. Ik heb een iPhone 4 en een 4S, hoe kan ik dan de autorisatie-token van de 4S gebruiken op de jailbroken iPhone 4 met Spire?

  17. Origineel geplaatst door klaas
    hoe kom ik aan een proxy server van derde dan heb zitten googlen maar kom helemaal niets tegen wie kan mij daarbij helpen?

    ik kom er ook niet achter

  18. Origineel geplaatst door dennis
    Origineel geplaatst door klaashoe kom ik aan een proxy server van derde dan heb zitten googlen maar kom helemaal niets tegen wie kan mij daarbij helpen?ik kom er ook niet achter

    zojuist heb ik iets gevonden maar er staat:
    Siri Proxy Host #1 (Coming Soon…) -_-‘

  19. Je weet dat als je verbinding maakt met een SiriProxy, dat ze dan alles met jou telefoon kunnen doen wat je zelf ook met Siri kan (gegevens verzenden, bellen, smsen etc)..

  20. Siri is niet berekend op zoveel gebruikers. En oa daarom alleen beschikbaar op de 4s. Jammer dat de iphoneclub meewerkt om de werking van Siri voor mensen die alles op een nette manier doe (en dus een s4 kopen) te verpesten.

  21. @Larss: het gaat erom of er auteursrechtelijk beschermde handelingen worden verricht door derden zoals openbaar maken. Daar is hier geen sprake van aangezien Apple het benodigde firmwarebestand zelf openbaar maakt.

    Of downloaders gebonden zijn door een licentie (algemene voorwaarden) is een hele andere discussie. Aangezien de bestanden als directe downloads beschikbaar zijn en downloaders dus nooit expliciet akkoord gaan met deze voorwaarden zijn ze daar naar Nederlands recht ook niet aan gebonden.

  22. @jack: Capaciteit lijkt me niet aan de orde. Data centra zijn immers altijd uit te breiden. Dat Siri niet op de 4 draait heeft puur en alleen met het feit te maken dat dit de 4s weer iets specialer maakt. En dit is het goed recht van Apple.

    Voor iPhone 4 gebruikers is het een beetje onnozel om helemaal een nieuwe 4s te moeten kopen om Siri te kunnen krijgen. Liever zie ik dat deze betaald gewoon beschikbaar komt voor oude gebruikers. Dit geld kan dan evt in uitbreiding van siri capaciteit gestoken worden

  23. Origineel geplaatst door Jan
    @jack:… Liever zie ik dat deze betaald gewoon beschikbaar komt voor oude gebruikers. Dit geld kan dan evt in uitbreiding van siri capaciteit gestoken worden

    helemaal met je eens ik ben er ook best voor bereid er voor te betalen maar zoiets doet apple toch nooit…

  24. Is er ergens een handleiding te vinden van Spire?
    Hoe start je de app en hoe kom je aan een Proxy om het werkend te krijgen?

  25. @rctgamer3: Inderdaad, maar daar ziet het niet naar uit. Lees dit artikel maar eens van chpwn zelf.

    @Teameaux: Dit artikel van chpwn zelf legt al veel uit.

    Als jezelf geen iPhone4S hebt kan je weinig. Proxy is op dit moment niet mogelijk, en als er een proxy komt en iemand weet hem dan weten de andere duizenden mensen die hierop wachten het ook en is die proxy binnen een paar uur plat. Verder worden ook al je persoonlijke gegevens verzonden via deze proxy. Niet de veiligste manier.

    De iPhone4S heeft een authorisatie token waarmee hij contact maakt naar Apple. Hierin zit ook onder andere het Device ID en Serial Number van je iPhone4S.

    Als iemand deze token geeft van zijn of haar iPhone4S en 500.000 mensen gebruiken deze bijvoorbeeld dan wordt de iPhone heel snel geblacklisted door Apple en is Siri waardeloos geworden op dat specifieke apparaat.

    De enige manier is om dus SiriProxy uit te voeren in combinatie met een token van jou eigen iPhone4S (die je waarschijnlijk niet hebt) en dus anders die van een bekende. Als namelijk 2 mensen (of 3 kan ook) de token gebruiken valt dit niet zo op bij Apple. Maar 500.000 mensen wel. Dat is het verschil.

  26. Ik had ‘m geinstalleerd, niks aan. Werkt niet zonder token I guess.

    Dus ikke deinstalleren, reboot, nu is mijn Instellingen icoon gewoon wit. Niet dat het me iets uit maakt maar het ziet er niet uit.

    Dus voor iemand die hem deinstalleerd: Let op.

  27. een vriend van mij heeft een 4s en van hem mag ik de proxy.. maar ik moet dus bij ‘spire’ bij ‘instellingen’ een adres bij de proxy host invoeren. Hoe kom is er achter wat zijn adres van z’n proxy host is? ik kan hier nergens op het internet een (duidelijke) uitleg over vinden. ik zou het dus moeten kunnen maar ik snap de laatste stap niet. kan iemand mij deze uitleggen of een link geven van waar het (duidelijk voor iemand die er niets van weet) uitgelegd staat?

    ik heb trouwens 5.0.1. untethered gejailbreakt en heb zonder safari of mail problemen spire kunnen installeren (en de iphone is na de installatie op een normale manier op nieuw opgestart).

  28. Op mijn iPad kan ik ‘ma niet downloaden. Requires glc.iPad of zo.

  29. OK, ik heb een iPhone 4 en een iPhone 4S, hoe bemachtig ik nou die token van de 4S?

  30. @Martijn: Die vraag had ik dus ook.
    Ik vond net wel dit, maar daardoor krijg ik het gevoel dat dit alles behalve makkelijk is
    Wellicht dat deze ook bruikbaar is.

  31. De meeste vragen die bij dit artikel gesteld worden kunnen beantwoord worden met: daarvoor heb je ook SiriProxy nog voor nodig die in het bovenstaande artikel gelinkt wordt. De gelinkte pagina bevat een vrij uitgebreide uitleg hoe je SiriProxy kunt installeren. Je hebt daarnaast de UDID van een iPhone 4S nodig.

  32. @Paul Pols: ah oke, dan is het voor mij gewoon te ingewikkeld/onduidelijk. Hopelijk komt er een makkelijkere manier om de proxy host te achterhalen bij de 4s..

  33. Als ik Spire installeer werkt Spotify niet meer. Als ik spire verwijder weer wel…

  34. Jongens, laat lekker zitten. Dat Siri is totaal oninteressant voor ons Nederlanders, ook al zou je goed Engels, Frans of Duits kunnen. Het is nu niet de moeite waard imo.

  35. Ik heb het erop staan en kan geen verbinding maken maar ik heb geen siriproxy en ook geen zin om iemand met een 4s te zoeken en allemaal rare dingen, is het dan nog de moeite om het erop te laten staan omdat er nog een oplossing komt binnen een aantal weken of heb ik er dan gewoon niets aan en moet ik verwijderen?

  36. iemand al iets vernomen van een werkende proxy?

  37. Inderdaad, iemand al iets over een werkende proxy server aub? Zie er erg naar uit!!

  38. Net Spire geïnstalleerd, en bij instellingen-algemeen-siri siri ingeschakeld. De home-button activatie is meteen actief: Er komt in de siri-balk de melding Spire not configured.
    Met de eerste link van wybren lijkt Siri geactiveerd, er word geluid waargenomen en na het ”opname gereed” piepje lijkt het dat de informatie word verzonden. Dit duurt meerdere seconden. Hier geeft Siri echter een foutmelding, iets in de trend van: ‘please try again later’ .
    Ik heb in het adres van wybren de notatie /link1 veranderd in link2, hier staat een ander adres (gemaakt uit woorden, niet cijfers zoals link1). Als ik dit invoer verschijnt wel het microfoontje maar die schakelt direct weer uit, zonder dat siri je boodschap beluisterd.

    Maar check dit even..
    http://loudtwitter.com/spire_proxy_host_list/

  39. @Denny: Ik kom op een dode link hoor?

  40. @Oscar: Probeer hem nog eens?

    De link hapert inderdaad een beetje..
    Nu doet hij het bij mij wel weer gewoon.
    Mentions van spine proxy host lists, maar het ziet er iets spectaculairders uit dan het eigenlijk is..

  41. B mij lukt de link van wanten wel, kweet alleen niet wat er gebeurt met me persoonlijke informatie. Je wordt gewaarschuwd dat dat wordt opgestuurd naar die proxy server iemand idee hoe je daar achterkomt wat ermee gebeurt???? Graag antw

  42. Je gegevens???
    Iemand goeie ervaringen met wybrens link??

  43. Alles wat ik tot nu toe heb geprobeerd lijdt tot niks :S. Iemand nog een server/proxy die misschien werkt?

    @nu ik weer eens: Welke link bedoel je? Heb je misschien een link//url?

  44. K had die link van wybren even hebruikt en dat werkt, wybrens link aanklikken en dan kom je op een site met redelijk werkende proxy link. Die proxy 1 staat in windermere ergens in Amerika volgens mij

  45. Nog steeds geen werkende proxy gevonden. Die http://184.4.205.91/siri werkt niet hier!

  46. @Nu ik weer eens: Werkt spire nu bij je ? Zo ja welke proxy server gebruik je kan je een link sturen ?

  47. ik ken mensen met een 4s, is het voor hun gevaarlijk om hun token aan mij door te geven?

  48. Werkte maar voor 1 opdracht, kom ik nu pas achter

  49. @Mathay:
    bigboss repo handmatig toevoegen

  50. Dom vraagje mss, maar als ik een 4s zou vinden, waar vind ik die proxyserver en heb ik voor de rest nog andere dingens nodig zoals een udid ofzo?
    En waar vind ik die?

  51. Origineel geplaatst door geethreeforce
    Na de installatie van Spire en de benodigde reboot, werkte mail en safari niet langer naar behoren. Na opstarten van de applicaties reageren deze nergens meer op. Dus Spire weer verwijderd en een herstart uitgevoerd. Hierna geen issues meer. De herstart doe ik via RedSn0w0.9.9.b9d

    Hoe kun je spire verwijderen? Waar doe je dat? Ik zie alleen die tab siri onder instellingen maar daar zie ik niet hoe ik hem kan verwijderen

  52. Via cydia gewoon?@pierre1941:

  53. Beste mensen!

    Verschillende mensen stellen de vraag, maar ik zie nergens een duidelijk antwoord:

    Hoe vind ik op de iphone 4s van een vriend van mij de informatie (die “Autorisatie token” of dat proxy server adres) die ik moet invullen in Spire op mijn eigen iphone (3gs)?

    Kan je het direct aflezen via een menu of is het ingewikkelder? Graag een heldere uitleg!

    bedankt!

  54. Hoe start ik Siri dan op?

    1. Ik heb Spire geinstalleerd.
    2. Een proxy server ingesteld.
    3. Instellingen > Algemeen > Siri aangezet.

    Maar als ik op de home button klik dan start hij niet op, dan krijg ik namelijk gewoon de normale voice control die al op mijn iPhone 4 zit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.