Reacties voor: SOSAppleSOS maakt alternatieve Flash-foutmelding voor iPad

SOS Apple SOS zorgt ervoor dat je bij iPads en andere apparaten die geen Flash ondersteunen een alternatieve foutmelding te zien krijgt.

Reacties: 31 reacties

  1. Kinderachtig?

  2. totaal onnodig. Onzin. Inderdaad zeer kinderachtig. Ben benieuwd welke sites achterlijk genoeg zijn om dit te doen.

  3. Hoezo nou weer kinderachtig? Gewoon geen gevoel voor humor.
    Wat flash betreft, waarom moet Steve zich druk maken over mijn batterijduur als ik kies om een site met flash content te bezoeken?

  4. Omdat JIJ het verschil tussen een flash en een non-flash website kent maar 90% van de gebruikers weet niet wat het verschil is. Gevolg: klachten dat de ipad z’n batterij snel op gaat, negatief voor Apple.

  5. Moet er wel om lachen. Het leukste vond ik gister dat artikel over Wired magazine. Zoveel moeite om een mooie iPad app te maken en het promotiefilmpje: Flash!

  6. Origineel geplaatst door Bart
    Omdat JIJ het verschil tussen een flash en een non-flash website kent maar 90% van de gebruikers weet niet wat het verschil is. Gevolg: klachten dat de ipad z’n batterij snel op gaat, negatief voor Apple.

    Scherp!

  7. Origineel geplaatst door Adnan
    Origineel geplaatst door BartOmdat JIJ het verschil tussen een flash en een non-flash website kent maar 90% van de gebruikers weet niet wat het verschil is. Gevolg: klachten dat de ipad z’n batterij snel op gaat, negatief voor Apple.Scherp!

    Oud nieuws….

  8. Ik vind het wel grappig.

    Het blijft een feit dat flash niet toegelaten wordt door Apple. Maarja, het is maar waar je zin in hebt!

  9. Het blijft een feit dat flash niet toegelaten wordt door Apple. Maarja, het is maar waar je zin in hebt!

    Feit is dat Adobe nog nooit een goed werkende versie heeft gemaakt voor OSX. Feit is Flash geen touch support heeft/iPad geen hover (mouse over) functie heeft. Feit is dat flash misbruikt is door ontwikkelaars door het te gebruiken als ‘jasje’ waardoor het originele video formaat beschermd zou zijn. Nu jij weer?

  10. Vergelijk een kat met een kat….

    90% van de mobilie devices kan NIET overweg met flash.
    Ik herhaal voor zij die niet lezen NIET overweg met flash.

    En zij die het wel kunnen,… je wordt er niet echt blij van om een flashsite te bekijken op dergelijke devices.

    Wel zijn er een aantal devices die overweg kunnen met een Light versie van Flash…

  11. @Monsta:

    De ideeën van en Adobe zelf, worden spontaan geweigerd door Apple. Ik denk dat wanneer Apple zich wilt inzetten én samen wilt werken met Adobe, dat er best een oplossing voor het mouse over effect en de touch devices van apple gevonden kan worden. Maar Apple blijft jammer genoeg de middelvinger opsteken naar Adobe en haar software. Dat flash misbruikt wordt door andere ontwikkelaars wilt toch niet zeggen dat Apple flash moet weigeren? Het enige probleem lijkt mij, buiten de mouse over functie, de spelletjes in flash formaat die op het internet te vinden zijn. Dit zou een nadeel kunnen zijn voor de App store van Apple.

  12. @JR and others: Als we Apple/Steve Jobs moeten geloven, is Apple helemaal niet tegen Flash per se, ze willen best Flash in het iPhone OS bouwen als ze een goede versie aangereikt krijgen, maar vinden ze Flash ook weer niet zo geweldig dat ze er zelf veel moeite voor willen doen. Apple ziet liever een web vol HTML5, een open techniek waar Apple/WebKit zelf ook aan meewerkt, dan een web vol proprietary Flash filmpjes/games/sites.

  13. En toen ik de site opende van deze “Mat Bisher” begreep ik plotseling waarom Steve Jobs flash haat. Alles dat op die site wordt gedaan, kan makkelijk worden vervangen door gewoon een HTML pagina. Bovendien duurt het laden erg lang. Face it! Flash heeft zijn beste tijd gehad!

  14. Bij elke banner doorgestuurd worden naar deze kinderachtige site? Nou, daar maak je vrienden mee.

    Mis Flash helemaal niet, sterker nog, het bevalt mij zo goed dat ik op mijn laptop een Flash blokker geïnstalleerd heb. Ik ‘mis’ alleen een hoop reclame (99%), daar staat nu alleen een Flash logo-tje. En browsed sneller, Super.

  15. Flash is niet alleen video mensen, html5 daarentegen wel. Dus door lash te schrappen neem je de gebruiker heel veel af. Driekwart van de applicaties in de appstore zijn daar omdat flash niet werkt op apple handhelds. Het gaat gewoon om geldmaken vanit apple.

  16. Origineel geplaatst door Jetf
    En toen ik de site opende van deze “Mat Bisher” begreep ik plotseling waarom Steve Jobs flash haat. Alles dat op die site wordt gedaan, kan makkelijk worden vervangen door gewoon een HTML pagina. Bovendien duurt het laden erg lang. Face it! Flash heeft zijn beste tijd gehad!

    Inderdaad deze site met een pre-loader en een veredelde menustructuur die 100x rapper zou laden met een goeie CSS-file en wat html heeft geen enkele meerwaarde aan de site.
    Ik gebruik zelf heel veel flash, maar als je content wil aanbieden die deftig draait op een mobile device, dan moet je niet flash gebruiken maar een heel sobere style-sheet met een beperkt aantal data transfer. (het is niet omdat je een onbeperkte datalimiet hebt op je mobile device dat je daarom onbeperkt wil downloaden.)

    Ik zou het daarom even de discussie willen openbreken…
    Aan welke sites hadden de flashliefhebbers gedacht als ze echt flash missen… of doe het anders… zet je browser op 480×320 pixels, open je site met flash en probeer dan eens deftig te surfen in zo’n klein venstertje…
    Ben benieuwd!

  17. @Seesee:
    Dan moet jij nog een keer gaan kijken wat HTML5 precies inhoud.

    Het is een container formaat en dat betekend dat het meer kan dat wat jij beschrift.

    Binnen HTML5 zitten onderandere JavaScript Canvas H264 verstopt. Er zijn hier vast mensen die dat lijstje kunnen aanvullen en je kunnen uitleggen wat dat allemaal inhoud.

    Dat HTML5 puur en alleen voor video is dan doe je HTML5 en je zelf te kort.

  18. Waarom is die hand niet eens in verhouding met zijn hoofd?

    OT: Ik vond een link naar een site met veel interessante informatie. Ik kijk op mijn computer, blijkt het een volledige flash-site te zijn, niet erg, maar het laden duurde zo lang dat ik er niet meer op heb gewacht. Ik wil gewoon de informatie…

    Het gebruik van Flash gaat zijn doel vaak voorbij.

  19. Relax! Ik weet het fijne van html 5 niet nee van flash ook niet. Maar mijn punt blijft hetzelfde, ik weet wel dat html5 geen vervanging is voor flash. En ik denk echt dat apples standpunt t.o.v. van flash erg veel te maken heeft met de appstore. @Kasuja:

  20. @Seesee:
    Als je het niet kent moet je niet willen mee praten natuurlijk.

    En natuurlijk speelt geld en status plus macht een rol. Apple heeft een bepaalde plek op de markt verroverd en die plek willen ze minimaal behouden en als het even kan vergroten.

    Flash heeft apple bij die strategie niet nodig. Daar is apple wel duidelijk in. Verder is apple niet de enige die flash weigert. Ieder om zijn eigen redenen. De toestellen die het ondersteunen komen nu pas op de markt sinds de komst van flash 10,1. De eerste ervaringen zijn positief maar het slurpt betterij zoals Steve jobs al voorspelde. En je kan een heel hoop dingen in flash niet bedienen met een touch screen. Dan heb je dus het gehele internet in je vingers maar dan kan je de helft er van alsnog niet benutten. Dan kan je het net zo goed weg laten en kijken naar oplossingen voor de dingen die men eerst in flash deed en met een aanraakscherm niet doen. Een hoop van die problemen kunnen worden opgelostin HTML5. (lang niet allemaal) dat wat het wel doet is zuiniger met je batterij en vraagt minder van het apparaat zelf.

    Laat Adobe nu eindelijk maar eens bewijzen dat apple onzin praat door een demonstratie te geven van flash op een soort gelijk toestel als de iphone waar stuk voor stuk van Apple’s bezwaren naar het land der fabels worden verwezen.

    Daarna zal de consument kiezen met zijn portemonee. Mocht flash alsnog succesvol zijn en apple al hun klanten zien weg rennen naar de concurrent dan praten we verder.

  21. Ik heb niet gezegd dat ik het niet ken, leer beter lezen. Ik heb ieder recht om mee te praten. Verder ben ik niet geinteresseerd in een discussie met jou@Kasuja:

  22. @Seesee: mooizo dan zijn we klaar.

    Wat de meningen over wel of geen flash toelaten ook zijn. Dit initiatief met een foto van Steve jobs maakt ook geen vrienden.

    Ik denk dat de makers er van nog wel eens last kunnen krijgen van apple in plaats van hun simpathie.

    Ach ja sommige simpele zielen snappen het niet helemaal. Ik doel niet op seesee maar op mensen die doorslaan in de voors en tegens wat flash betreft.

    Het is gewoon een zakelijk besluit. Apple belemmert er niemand mee. Adobe durft het niet onder Cydia uit te brengen dis zo goed zal het blijkbaar toch niet werken.

    En straks is er een gezond aanbod met telefoons die wel flash kunnen draaien. Laat de klant maar beslissen. Als het echt zon big deal is komt apple heus wel met hangende pootjes terug op hun keuze. Komen ze met een fantastisch verhaal waarin ze laten zien dat ze nu een manier hebben gevonden waarop het wel goed werkt.

    Zoals knippen en plakken en multitasken.
    Uiteindelijk hoor je er niemand meer over als het er in zit.

  23. Steve’s argument van de hover state (geen mouseover in Flash) is eigenlijk hartstikke onzin, in CSS kun je (zeker met CSS3) ook hartstikke leuke dingen maken met Hover states, die waarschijnlijk ook genoeg gebruikt gaan worden.

  24. @Teun: Hoe maak je aan een aanraak scherm duidelijk dat je met je vinger boven een knop zweeft?

    niet zonder die knop aan te raken in ieder geval.
    iets wat met de muis wel mogelijk is.
    puur op dat punt is er een hoop niet 1 op 1 mogelijk en zal men opzoek moeten naar andere bediening om de zelfde ervaring te beleven.

    spelletjes of dingen die reageren op een muis beweging zonder dat je een knop indrukt zijn daarbij dus al onmogelijk op een aanraak scherm. Door bijvoorbeeld twee keer te tappen en de tweede keer het scherm aanblijven raken zal een alternatief zijn maar je verliest hier al reactie snelheid en nauwkeurigheid.

    Ik denk dat het dus wel degelijk mogelijk zal zijn (flash voor gebruik) met aanraak schermen maar de ervaring van wat je maakt in flash voor een aanraak scherm is anders en daar moet in het ontwerp al rekening mee gehouden worden. Net als dat nu is gedaan zodat het met een aanwijzer (muis en of locatie bewuste stylus) en keyboard te bedienen is.

  25. Origineel geplaatst door huppie
    Aan welke sites hadden de flashliefhebbers gedacht als ze echt flash missen… of doe het anders… zet je browser op 480×320 pixels, open je site met flash en probeer dan eens deftig te surfen in zo’n klein venstertje…
    Ben benieuwd!

    Dat is niet zo moeilijk. Zo’n beetje alle websites met spelletjes. Denk aan miniclip.com, kongregate.com. Maar dit is iPadclub en ach, persoonlijk mis ik Flash niet zozeer op de iphone inddedaad vanwege dat kleine scherm, hoewel alle flashgames eenvoudig schaalbaar zijn. Op de iPad is de afwezigheid van Flash om het web te surfen echter een heel groot gemis. Er zijn 100 miljoen websites met Flash. Die moeten gewoon zichtbaar blijven. Of het nou om oude flashfilmpjes van Joe Cartoon of websites als aviary.com gaat, al die content is gewoon een heel belangrijk deel van het internet. En nee, die zijn onmogelijk door HTML5 te vervangen. Dat gaat ook niet gebeuren, want HTML 5 is op de iPad nog trager dan Flash op een tablet met de Flash player 10.1 onder android…

  26. Origineel geplaatst door Kasuja
    Adobe durft het niet onder Cydia uit te brengen dus zo goed zal het blijkbaar toch niet werken.

    Daar had ik nog niet aan gedacht! Goed punt. Flash mis ik niet op de iPhone. En zeker nu met de goedlopende verkopen van de iPad gaan de (meeste) ontwikkelaars langzaam naar HTML5 gelukkig. Zou dat ook zijn gebeurd wanneer de iPad geen succes zou zijn?
    Bij mij komt flash over als onstabiel (op OSX), alhoewel de HTML5 beta van YouTube bij mij vaak in de war was.

  27. @alchemist: Er zullen weinig creativelingen zijn die hun werk achteraf gaan aanpassen omdat Apple een nieuw product lanceert dat een eigenwijze open standaard vereist en het standaard formaat weigert af te spelen. Tenzij die zelfde creatievelingen ook zichtbaar willen zijn op die zeer populaire producten van apple. Waar apple gaat volgen vele. dus ze hebben nog wel eens wat macht. Hoe klein apple dan ook is. De toekomst zal het uitwijzen. 😉

  28. Alles dat nieuw is word afgebrand nog voor het zich heeft kunnen bewijzen. Als het stand houd vind het vaak wel een plekje. Dat hebben we bij Apple met zowat hun gehele product lijn gehad. Daar hebben meer merken last van wanneer ze met een nieuwe technologie op de markt komen. het ontbreek sommige merken alleen aan wat overtuigings kracht en doorzettings vermogen.

  29. Origineel geplaatst door Monsta
    Feit is dat Adobe nog nooit een goed werkende versie heeft gemaakt voor OSX.

    Ik werk al jaren met OSX en de browser crasht zelden met Flash. Als hij crasht, dan meestal door rare javascript. De performance hangt verder af hoeveel vensters je open hebt staan met Flashcontent. In de nieuwste 10.1 speler zouden flashmovies in onzichtbare vensters ‘bevroren’ worden… Daarnaast hangt ook veel af van hoe goed iets in elkaar steekt, maar dat geldt net zo goed voor websites met AJAX en javascript. Hoe meer toeters en bellen, hoe meer problemen. Dat is niet een ‘fout’ van Flash, maar van de developer. Overigens is de performance van HTML 5 op de iPad om te janken, ga maar naar canvasdemos.com. Vergelijk dat maar eens met de performance van Flash op je computer…

    Feit is Flash geen touch support heeft/iPad geen hover (mouse over) functie heeft. Feit is dat flash misbruikt is door ontwikkelaars door het te gebruiken als ‘jasje’ waardoor het originele video formaat beschermd zou zijn. Nu jij weer?

    Ten eerste is dat onzin. Praktisch alle flashcontent is uitstekend met een touchdevice te bedienen. Sterker nog, de laatste flashplayer biedt als ENIGE webtechniek multitouchsupport… Nee, HTML 5 kan niet twee of meer vingers tracken, Flash wel. Wat video betreft, Flash is de ENIGE webtechniek waarmee je video kan synchroniseren met andere content, die alphakanalen ondersteunt en webcamvideo. Denk aan chatroulette. Onmogelijk te bouwen met HTML5.

  30. Origineel geplaatst door alchemist
    Nee, HTML 5 kan niet twee of meer vingers tracken, Flash wel.

    Toch wel…

    voorbeeld
    Namelijk doormiddel van Canvas (onderdeel van de HTML5 container)

  31. Origineel geplaatst door kasuja
    Origineel geplaatst door alchemistNee, HTML 5 kan niet twee of meer vingers tracken, Flash wel.Toch wel…voorbeeld Namelijk doormiddel van Canvas (onderdeel van de HTML5 container)

    misschien niet de beste voorbeelden maar het kan weldegelijk met de technieken die schuil gaan achter HTML5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.