Reacties voor: Sony wil iPad-concurrent maken, ondanks paar maanden achterstand

Sony heeft aangegeven dat ze zeer geïnteresseerd zijn om een iPad-concurrent te maken. Ze hebben een paar maanden achterstand op Apple, maar willen zeker in deze markt actief zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. De ene dag heeft geen 1 bedrijf een Tablet en apple kondigt zijn product aan en opeens 50 andere bedrijven gaan ermee concurreren.

    Ben benieuwd hoe hij eruit te zien komt ^^

  2. Net zoals de iPhone…

  3. Nou ik weet niet hoor, maar tablets bestaan al langer. Apple is zeker niet de eerste op dat gebied. Ze hebben er wel eentje die er goed uitziet en waarbij het touchscreen goed werkt.

  4. @Erwin: Dat klopt dat ze allang bestaan maar er was niet zoveel concurrentie mee. Nu heeft apple een hopelijk goed werkend apparaat en dan komen er vele opeens.

  5. Origineel geplaatst door Erwin
    Nou ik weet niet hoor, maar tablets bestaan al langer. Apple is zeker niet de eerste op dat gebied. Ze hebben er wel eentje die er goed uitziet en waarbij het touchscreen goed werkt.

    Apple is idd niet de eerste die een tablet aankondigt. Ik denk wel dat ze waarschijnlijk met het ccolste product komen. Maar goed, als consument denk ik: hoe meer concurentie hoe beter 🙂

  6. Oké, maar ja. Zo is Apple, als zij in een nieuw gebied treden volgen er meestal meer grote bedrijven die ook een deel van de markt willen hebben.
    Beter, want idd wat Marjin zegt. Hoe meer concurrentie hoe beter. 😀

  7. Alleen maar goed. Sony geeft aan dat het idee goed is, en dat zij genoegen neemt met een ‘underdog positie’… Dat geeft perspectief voor de (hooggespannen) toekomst!

  8. Zitten de consumenten te wachten op een sony store, chrome store, nokia store, Htc store, philips store.
    Ik heb het idee dat als Apple producten aankondigd, dat de volgende dag in de hele wereld spoedvergaderingen staan ingepland waarbij er wordt besloten dat zij ook zo’n product gaan maken.

  9. @marcooo, dat heet een graantje meepikken…

  10. Origineel geplaatst door marcooo
    Zitten de consumenten te wachten op een sony store, chrome store, nokia store, Htc store, philips store.
    Ik heb het idee dat als Apple producten aankondigd, dat de volgende dag in de hele wereld spoedvergaderingen staan ingepland waarbij er wordt besloten dat zij ook zo’n product gaan maken.

    Consumenten vinden het fijn als ze kunnen kiezen. Ik wel in ieder geval.

  11. Nou, laat Sony maar komen hoor. Ik had een Sony Clie (soort Palm) en dat deden ze heel goed.

    Sony heeft ook al eReaders op de markt dus daar heb ik alle vertrouwen in.

  12. Idd Apple iszekerde eerste niet. Maar vaak wel een game changer. Ze zetten vaak een al bestaand product neer zonder de gebreken waardoor het product in eerste instantie nooit populair geworden is.

    Voorbeelden ervan zijn de iPod en iPhone

    Dat zijn stuk voorstuk producten die geen nieuwe dingen zijn. En ze zijn of waren ook zeker niet het meest geavanceerd. Apple weet er gewoon een feest van te maken in het gebruik er van. Makkelijke navigatie. Genoeg functionaliteit en een mooi design.

    Met de ipad zet apple een TOTAAL NIEUW product neer in een oud jasje. Dat jasje is waar veel mensen de mist in gaan. Ze proberen de ipad puur op het uiterlijk te vergelijken met een iPod touch of tablet van merk x.

    Wat men vergeet is dat de toepassingen die het apparaat heefthet apparaat de mogelijkheden geeft die het heeft. Met andere woorden. De hardware lijkt bekend. De software en de daaraangekoppelde mogelijkheden zijn totaal nieuw. En nog nooit eerder gezien op een ander (niet Apple) apparaat.

    Origineel geplaatst door Erwin
    Nou ik weet niet hoor, maar tablets bestaan al langer. Apple is zeker niet de eerste op dat gebied. Ze hebben er wel eentje die er goed uitziet en waarbij het touchscreen goed werkt.

  13. Dit een enorm zwakte bod van Sony, net als eigenlijk de rest van de concurrentie. Niemand was echt verbaasd wat Apple presenteerde eind januari. Het was geen product vol verrassingen en eigenlijk hadden de meeste analisten het bij het goede eind. Het werd inderdaad een soort grote iPod op het iPhone OS met de mogelijkheid om boeken te lezen. Een mooi product maar absoluut geen wonder apparaat waar ieders mond bij open valt.

    Als je dan als Sony nu aankondigt dat je een vergelijkbaar product wilt maken maar maanden achter loopt, dan heb je behoorlijk lopen slapen. Ik neem een bedrijf als Sony duur betaalde analisten in dienst heeft die zich bezig houden met wat de concurrentie aan het uitspoken is. Tijd om iemand de laan uit te sturen. Misschien kan Sony zich beter richten op iets waar ze goed in zijn, innovatieve TV’s maken of zo.

  14. Origineel geplaatst door 4saus
    Met de ipad zet apple een TOTAAL NIEUW product neer in een oud jasje. Dat jasje is waar veel mensen de mist in gaan. Ze proberen de ipad puur op het uiterlijk te vergelijken met een iPod touch of tablet van merk x.

    Dat klopt dus totaal niet. Het énige dat nieuw is aan de iPad is de mogelijkheid tot het lezen van digitale boeken in een native applicatie. De rest kan je nouwelijks vernieuwend noemen. Dat wil overigens niet zeggen dat de iPad geen goed apparaat is. Het is de meest logische weg die Apple inslaat.

    Dit apparaat krijgt alleen zoveel aandacht omdat Apple ermee komt. En misschien daarom dat het alsnog een succes wordt. Als één of ander obscuur Chinees tech bedrijfje hiermee was komen aanzetten had je waarschijnlijk geen eens de moeite genomen om er verder over te lezen.

  15. Origineel geplaatst door WvB22
    Origineel geplaatst door 4sausMet de ipad zet apple een TOTAAL NIEUW product neer in een oud jasje. Dat jasje is waar veel mensen de mist in gaan. Ze proberen de ipad puur op het uiterlijk te vergelijken met een iPod touch of tablet van merk x.Dat klopt dus totaal niet. Het énige dat nieuw is aan de iPad is de mogelijkheid tot het lezen van digitale boeken in een native applicatie. De rest kan je nouwelijks vernieuwend noemen. Dat wil overigens niet zeggen dat de iPad geen goed apparaat is. Het is de meest logische weg die Apple inslaat.Dit apparaat krijgt alleen zoveel aandacht omdat Apple ermee komt. En misschien daarom dat het alsnog een succes wordt. Als één of ander obscuur Chinees tech bedrijfje hiermee was komen aanzetten had je waarschijnlijk geen eens de moeite genomen om er verder over te lezen.

    dat is nou juist de grap met Apple product lanceringen. Mensen zien vaak het nieuwe / goede er niet in omdat er al zoveel van hetzelfde bestaat.

    Wacht maar af en je zult zien dat Apple het weer flikt. Je zag het zelfde bij de iPod en iPhone.

    Daar zei de pers en de niet zo ruimdenkende massa dat het nooit iets zou worden met die producten. En dag het niks meer was dan wat er al was maar dan met een apple logo er op.

    Wat er daarna is gebeurd met de iPod en iPhone dat ken je. Ik zie niet in waarom het met de ipad ook niet zo zal gaan.

  16. Sony is een groot bedrijf met veel potentie van het maken van mooie producten en ook goede producten, ze zijn innovatief dus ik denk dat Sony het goed gaat maken. Ze hebben jaren al de met walkmans gedomineerd ze spelen ook een groot rol in de film industrie Sony kan veel meer dan Apple, en Sony heeft meer kennis dan Apple Een bedrijf Zoals
    Sony geeft nooit op kijk panasonic is helemaal niks meer. Apple kan alleen hetzelfde uitbrengen steeds with met een apple logo erop en doen alsof ze de beste product hebben het zal me niet verbasen als ze met Ifuck komen en Isuck en Itv en zulke benamingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.