Reacties voor: Sony’s draadloze oordopjes hebben noise cancelling, de AirPods (nog) niet

Sony WF-1000XM3
Er zijn heel wat goedkope AirPods-klonen maar als het om geluidskwaliteit gaat willen veel mensen toch liever een 'echt' merk. Sony gaat met de Sony WF-1000XM3 de confrontatie met de AirPods aan en heeft in ieder geval één pluspunt achter de hand: er zit ruisonderdrukking in. Maar er is ook een minpunt.

Reacties: 13 reacties

  1. Ik heb de airpods en daar is er ook een minpunt: geluidskwaliteit! Zelfde als de erbarmelijke kwaliteit van die ‘gewone’ earpods.

    Misschien interessant om dit op te nemen in jullie artikel, wanneer je de airpods gaat vergelijken met Sony, die veel betere kwaliteit levert.

    Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze om de haverklap uit je oren vallen en dat je geen ‘pasdoppen’ meekrijgt om ze aan de anatomie van je oor aan te passen, iets dat alle andere merken wel doen. Behalve Apple: passen ze niet en vind je de kwaliteit erbarmelijk? Pech.

  2. Niet echt mooi en behoorlijk aan de prijs, ondanks dat de AirPods geen noise cancelling hebben geef ik daar toch de voorkeur aan.

  3. €70 meer voor noise cancelling, veeeel betere kwaliteit en een betere pasvorm? Kom maar op!

    Laten we eerlijk zijn.. de AirPods hebben we allemaal omdat ze makkelijk zijn. Niet vanwege de kwaliteit (want die is gewoonweg slecht). Ik ben benieuwd hoe ze het gaat doen:-).

  4. Ik weet niet hoe goed noise cancelling gaat werken met in-ear dopjes, maar ik heb de wh1000xm3 (dus de over-ear koptelefoon) en die werkt echt fantastisch. Erg mooi geluid en je hoort erg weinig van je omgeving, zelfs mijn vrouw komt er niet meer doorheen en moet nu met haar armen zwaaien om mijn aandacht te krijgen. Als deze dopjes in de buurt komen van hun grote broer, dan gaat Apple hier niet aan tippen.

  5. Wat een plorken van apparaten.

  6. @Erwin: Kwaliteit is prima, het zijn oordopjes, laten we eerlijk zijn, ik heb nog nooit een oordopje van uiterste kwaliteit gehoord. Dat kan zijn omdat die voor mij te duur zijn of dat als je betere kwaliteit wil je toch grotere drivers(meer lucht verplaatsing) nodig hebt.

    Voor 179,- de AirPods in 2016 was gewoon mooi geprijsd in vergelijking met de concurrenten. Voor mij was toen en nu nog steeds belangrijk dat ze gewoon werken en goed gesync zijn met elkaar wat toen vooral door vele andere fabriekten niet altijd lekker werkte(hoop dat dat nu wel opgelost is)

  7. Apple zal straks oordopjes met noise cancelling zeker ook duurder maken.

  8. “Ruisonderdrukking”. 😂 Even terug naar de tijd van cassettebandjes met de Dolby B/C knopjes. Dat hete volgens mij noise reduction. Maar ruisonderdrukking is wel een heel slechte (en eigenlijk verkeerde) vertaling van noise cancellation.

    Als het zondig vertaald moet worden is het eerder een “Lawaai opheffer”.

  9. And here I’m am, still waiting for the beats pro.

  10. Mijn AirPods, de eerste versie, draai ik om, dus linker in rechter oor. Sluit beter af, prima basgeluid, en vaster in oor. En stereo (ja, toch?) blijft gehandhaafd. Een paar seconden wennen steeds,.

  11. Ik hoop dan dat noise cancelling dan juist een feature is dat je uit kunt zetten want ik vind het feit dat je achtergrondgeluid zo goed door de AirPods heen hoort juist een van de belangrijkste voordelen van hen. Het was destijds een hele verademing juist oortjes te hebben waar je alle andere geluiden nog goed doorheen hoort.

  12. Ik snap het gezeur niet over geluidskwaliteit van de AirPods; meteen nadat ik ze kocht – direct nadat ze verkrijgbaar waren (dec 2017?) – vond ik de kwaliteit een stúk beter dan de EarPods en ze zijn bij mij en iedereen die ik ken nog nooit uit hun oren gevallen. Wat je ook doet.

    Het maakt voor de geluidskwaliteit wel veel uit hoe je de AirPods in je oren doet. Als je de ‘steeltjes’ meer recht naar beneden doet (in plaats van schuin naar voren) en iets meer in je oor drukt, hoor je veel meer bassen en veel meer dynamiek.

    De oortjes van Sony lijken me zo op het oog niet lekker zitten. Ik heb er helemaal geen behoefte aan om meer afgesloten te zijn van de buitenwereld. Lijkt me onderweg ook gevaarlijk. Overigens is noise-canceling (verminderen van omgevingsgeluid) totaal iets anders dan ruisonderdrukking (verminderen van ruis in de muziek zelf).

    Ik begrijp dan ook niet waarom het zo genoemd wordt in het artikel. Misschien een foute vertaling?

  13. Ik heb de Sony WF-1000XM3 vandaag aangeschaft. Zit nu in de trein en vind de noise cancelling echt heel goed. Geluid vind ik ook beter dan die van de AirPods.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.