Reacties voor: Sony overweegt muziek uit iTunes Store te halen

Sony overweegt om muziek van zijn artiesten uit de iTunes Store te halen vanwege de weigering van diens e-bookreader uit de App Store.
Lees het complete artikel → Sony overweegt muziek uit iTunes Store te halen
Michel Lusthof -

Reacties: 54 reacties

  1. En daarna zeker weer gaan klagen dat iedereen illegaal download. Jammer dat de muziek industrie het na zoveel jaren nog steeds niet begrijpt.

  2. Ooit mtv cribs gezien? Dat enkel is genoeg reden om alles te download. Wanneer mensen desondanks toch kopen, komen bedrijven weer met dit soort gekut. Dan heb je er genoeg van. Hopelijk levert dit iets goeds op en beseft Apple dat ze niet meer een monopolie hebben

  3. Bad move! Vooral als je de artiesten daarmee een deel van hun inkomen wegneemt en daardoor zich nog tegen Sony gaan keren.
    Ephraim zou beter zijn grote mond houden en verder kijken dan zijn neus lang is.

  4. @PLi: Je haalt me de woorden uit de mond!

  5. Nee dit is goed, concurrentie is nu echt goed

  6. Inderdaad, het zijn net een stelletje kleuters bij elkaar, was op weg om mijn leven te beteren met vele aankopen in de iTunes store.

    Mocht dit inderdaad uitdraaien op versnippering op de muziekmarkt dan hebben ze 1 betalende klant voorgoed verloren.

  7. Ja, en dan begin het gelazer he, wat gaat er gebeuren met alle DRM muziek die mensen nu hebben? Gekocht, of eigenlijk geleend dus, foetsie. Voor de mensen, dat wordt cd’s branden en weer importeren.

  8. iTunes omzet voor Sony is te hoog om dat geintje te flikken en dat weet Apple ook. Niks gaat veranderen.

  9. @gosat: dat denk ik ook, en de artiesten zullen er ook wel niet blij mee zijn hals ze horen dat hun muziek uit de itunes store verdwijnt!

  10. Dat vind ik wel sneu, je hebt ruzie en gelijk zoiets ondernemen. Daar gaat een grote inkomstenbron :p

  11. nou het is hoe je het bekijkt…
    sony wil natuurlijk ook wel wat te zeggen hebben en ja, dan moet het maar zo… òf het gebeurt weet ik niet maar het verhaaltje “het kan” zit er wel in

  12. Daar gaat een grote inkomsten bron, laat me niet lachen yo, Apple houdt alles voorzich zelf. Het zal me niet verbazen als wij als iphone eigenaars Steve jobs Ziekenhuis kosten moeten betalen.

  13. Nja de PS3 van Sony is al epic fail. Nu willen ze iedereen aanklagen die gebruik maakt van cfw.. Nu willen ze hier ook failen… Sony go your gang….

  14. 1. Ik wil de beste hardware. (Apple)
    2. Ik wil het beste OS (Mac OSX)
    3. Ik wil 1 plek om alles te kopen – apps, muziek, films rtc.

    Apple biedt dit allemaal. De reden waarom ik tegenwoordig voor muziek betaal is omdat het kan betalen én het telkens makkelijker wordt. Spotify en iTunes is super.

  15. Snap Sony ook wel. Het moet niet zo zijn dat Apple alles bepaalt en overgroot deel van het geld zelf opstrijkt

  16. Sony krijgt een grote bek! Ze moeten uitkijken dat ze niet in de kuil van Apple vallen. Net als porsche destijds bij Volkswagen is overkomen!!
    Ik rust mijn koffer!!

  17. Mooi, dat maakt het gemakkelijker om Sony te boycotten!

  18. @Nick: Laat Sony dan een ecosysteem op poten zetten zoals Apple overheen de jaren gedaan heeft.
    Ik vind dat Sony er de laatste tijd zwaar koeken op aan het geven is. Eerst dat (PR)fiasco omtrent de PS3, nu dit weer…

  19. Ik geef Sony groot gelijk, de manier waarop Apple omgaat met uitgevers van o.a. muziek en kranten. Goed dat ze wat tegengas geven. 

  20. Laat sony met een paar uitgevers maar heel snel wet opzetten waardoor dat 30% percentage naar beneden gaat en we van platte boulevardpulp sls The Daily verlost blijven.
    Concurrentie heet dat en das zeer gezond voor ‘n Appeltje met teveel dorst.

  21. Sony is arrogant, ook de stunts die ze flikken met de PS3, functionaliteiten verwijderen zonder waarschuwing of toestemming. En de service is 0,0.

    Bij mij is Sony iig al uit het huishouden verbannen, het scheelt wel dat ze toch meestal inferieure producten uitbrengen.

  22. Mijn god wat hebben ze hier weer allemaal een Apple bril op…

  23. @Robin: alsof Sony zo goed bezig is met heel z’n PS3 politiek!
    kan zelfs geen UBUNTU meer op het ding installeren, en dat was nu net hetgeen ik als extra feature dikwijls gebruikte.

    Conclusie, apple, sony, microsoft, …allemaal hetzelfde.

  24. Wat ik het liefste zie is dat iTunes Spotify overneemt en hetzelfde model als Spotify aanhoud, met daarnaast de optie om mijn muziek op MobileMe te zetten en die ook via dezelfde App rechtstreeks naar mijn iPhone te streamen. Leve Spotify, vind het die 10,- per maand dubbel en dwars waard!

    Als Sony dit echt gaat doen, zal dat (denk ik) zeer verkeerd uit gaan pakken voor hun. iTunes komt wel aan zijn inkomsten, Sony moet dan nog gaan beginnen…

  25. Wat een kleuters eigenlijk :]

  26. Nou, laat Apple dan maar komen met gaming op de AppleTV. Dan pleur ik mijn PS3 uit het raam..

  27. Gejank van sommigen hier zeg, gelijk als een kleuter roepen ook geen PS3 etc. Meer te willen en te boycotten! Eerst worst er hier geroepen dat als Sony het niet met de regels van Apple eens is dat ze niet verplicht zijn om naar de AppStore te gaan! Doen ze dit en geven ze (gelukkig) tegengas, is dat ook weer niet goed! En Sony arrogant noemen?? Hahahaha wel eens naar Apple gekeken! Dat je producten van Apple mooi vind en goed wil nog niet zeggen dat je als een sektelid maar achter Apple aan hoeft te lopen!
    Als Sony het met bepaalde zaken niet eens is hebben ze alle recht om geen zaken meer te doen met Apple.

  28. Je hebt als uitgever toch een bepaald maatschappelijke verantwoording/verwachting opgebouwd.

    Je zal toch héél raar opkijken als de Sony-artiesten opeens niet meer bij Free Record Shop aangeboden werden of dat al hun CD’s en DVD’s uit de V&D verdwijnen wegens een conflict of een nieuw op te zetten eigen Sony-winkel-keten.

  29. Ach, Sony is net Apple. Alles fijn in eigen beheer willen houden. Uiteindelijk werkt dat niet. Als consument wil ik zelf bepalen waar ik mijn muziek koop. Of dit nu iTunes of een dienst van Sony is moet voor mij niet uitmaken.
    Lekker alles beperken en voor je het weet koopt de klant niets meer en heb je alleen maar verliezers.

  30. Geen van de genoemde artiesten zal ik missen.
    En dan nog, dan download je ze via een andere weg dan iTunes en voegt ze later zelf toe aan je iTunes bieb.

  31. Haha, Sony die zit te mauwen dat Apple te gesloten is…?

    Het moet toch werkelijk niet gekker worden. Tegen de tijd dat ik Kindle-boeken op mij Sony Reader [1] kan lezen, laat staan aanschaffen, praten we nog wel eens verder, Sony.

    [1] mijn spreekwoordelijke Sony Reader, uiteraard

  32. @Michel Lusthof:

    Een alternatief is Spotify, dat muziek van verschillende platenlabels via streaming aanbiedt en ondanks tegenwerking van Apple waarschijnlijk dit jaar ook in de Verenigde Staten zal lanceren.

    Een vaag gerucht op deze manier tot feit verheffen is een goeie manier om heel snel je geloofwaardigheid kwijt te raken.
    Er wordt al genoeg op los geroddeld in Apple-land, het zou een hoop helpen als een invloedrijk blog als iPhoneclub niet ook regelmatig benzine op het vuur zou gooien.

  33. De stap die apple heeft gezet om zich tussen de uitgever en consument te manifesteren met het verbieden van de inapp-abonnee is er m.i. één te veel. Vergelijk het met je auto: wie zou het accepteren dat je bij elke aanpassing van je auto naast de eigenlijke aanschafprijs ook een x-bedrag zou moeten betalen aan de auto-fabrikant. Niemand!

  34. @Daejji: Apple haalt ook rare stunts uit, maar zal nooit een van de belangrijkste functionaliteiten verwijderen van een apparaat waarmee ze geadverteerd hebben. Sony wel, en ben jij een sony sektelid dan? Wat een onzin zeg.

  35. Serieus, die artiesten verdienen naar mijn mening genoeg geld met concerten en gewonnen awards. Ik download alleen nog maar!

  36. Origineel geplaatst door jaxcNja de PS3 van Sony is al epic fail. Nu willen ze iedereen aanklagen die gebruik maakt van cfw.. Nu willen ze hier ook failen… Sony go your gang….

    Het is niet omdat je twee woorden Engels kan dat uw bewering ook klopt (zoek ook eens het de betekenis van het woord “epic” op).ik snap wel dat jij nog een puber bent met twee werkende hersencellen anders wist je wel beter dan zo opmerking te schrijven over de PS3. Iedereen weet dat deze console alles behalve gefaald heeft.

  37. de muziek industrie heeft apple nodig en apple de muziek industrie.

    ze kunnen niet zonde elkaar.

    wat is er mis met meerdere music stores ala itunes je hebt toch ook meerdere supermarkten?

  38. @Bram
    Oh dus omdat ze genoeg verdienen met concerten enz. Mag je hun cd’s wel downloaden? Hè, begrijp me niet verkeerd ik download ook meer dan ik koop! Maar dat het niet helemaal eerlijk is snap ik dan nog wel, of ze nou veel verdienen of niet…

  39. Sony heeft helemaal gelijk Appel wil allen zelf veel geld /winst opstrijken en zich zelf exclusief houden zo hebben ze dat ook gedan met introductie van eerste I Phone door alleen T-Mobile het recht te geven om verkopen en VS hebben ze het zelfde gedaan. Voor de rest maakt Appel natuurlijk uitstekend product maar ze moeten nu niet denken dat zij de enige zijn die wat goeds en moois maken

  40. Apple heeft de muziek industrie overeind gehouden en dat beseffen de platen labels wel, maar ze willen het niet toegeven. De platen maatschappijen verdienen ook veels te veel. Sony moet niet zo zeuren!! Stelletje schijnheilige aasvreters!! Sony is een bedrijf dat al jaren achter de feiten aanloopt. De organisatie in dat bedrijf is zo slecht! Ze draaien nu al jaren verlies!

    Sony moet blij zijn dat het mogelijk is dat de Sony Reader te lezen is op de iProducten. Sony is nu schijnheilig bezig! De Sony Reader in de App store plaatsen, om vervolgers de IPad gebruikers te lokken om de app te downloaden. Om dan vervolgens de gebruiker door te verwijzen naar hun eigen E-Reader store om, daar achter Apples rug om geld te verdienen. Ik noem het misbruik maken van het succes van de app store en infrastructuur ervan. Sony zal dit ook nooit toestaan als het met hun Playstation store zal gebeuren.

    iTunes is de enige reden waarom ik nog muziek online koop. Alleen koop ik nog fysieke albums van mijn favoriete artieste in de winkel, want ik besef nog altijd als mijn favoriete artieste te weinig cd’s verkoopt, dat zij gedumpt wordt van haar platenmaatschappij.

    Sony…….. je doet je best maar!! Maar dat lef hebben jullie niet!
    Apple is niet degene met de meeste macht…..nee dat is nog altijd de consument!!

  41. Origineel geplaatst door Hans Kazan
    1. Ik wil de beste hardware. (Apple) 2. Ik wil het beste OS (Mac OSX) 3. Ik wil 1 plek om alles te kopen — apps, muziek, films rtc.Apple biedt dit allemaal. De reden waarom ik tegenwoordig voor muziek betaal is omdat het kan betalen én het telkens makkelijker wordt. Spotify en iTunes is super.

    Grapjas, apple beste hardware :p De hardware in een apple zit minstens 1 generatie achter. En qua grafische kaarten is het ook geen vette 🙂 (en dan voor een prijs die dubbel is als een gelijkaardige windows pc)

    Een beste os bestaat niet, voor mij is windows beter dan mac. Voor anderen is osx misschien beter, en nog voor anderen linux.

  42. Apple gijzelt de platenlabels wel degelijk.
    Maar ik vraag me af hoelang de toekomst van de platenlabels nog gegarandeerd is?

    Artiesten halen al langer hun geld niet meer uit de muziekverkoop.

    Bedrijven zoals Live Nation zijn de toekomst.
    Muziekverkoop, concerten, merchandising.

  43. ‘pappa, ze pesten me!’

  44. Toegegeven, moest Apple de platenlabels niet zo de arm omgedraaid hebben, zouden we nu misschien nog altijd enkel maar muziek met DRM kunnen kopen, en vast ook aan een hogere prijs…

  45. Ik wil 1 programma op mijn PC voor muziekaankopen, geen 2, 4 of 10. Aangezien ik iTunes ook gebruik en nodig heb voor mijn iPhone, zal dat dus iTunes zijn. Daarnaast werkt de software en hardware van Apple zo mooi samen, dus wil ik zoveel mogelijk van Apple gebruiken.

    Is de muziek van Sony niet meer te vinden in iTunes, dan ga ik dat gewoon downloaden van internet. Schiet lekker op, elke platenmaatschappij zijn eigen prog, dat werkt niet. Dus ik vrees dat Sony dan tienduizenden Apple klanten gaat missen.

  46. Origineel geplaatst door Bertus
    De stap die apple heeft gezet om zich tussen de uitgever en consument te manifesteren met het verbieden van de inapp-abonnee is er m.i. één te veel. Vergelijk het met je auto: wie zou het accepteren dat je bij elke aanpassing van je auto naast de eigenlijke aanschafprijs ook een x-bedrag zou moeten betalen aan de auto-fabrikant. Niemand!

    Ik ben benieuwd wat je hier nu precies probeert te zeggen. Allereerst gaat (natuurlijk) van elk onderdeel dat jij later koopt een (fors) gedeelte naar de fabrikant. Tenzij je naar een onafhankelijk dealer gaat (zeg maar je auto jailbreakt :P).

    Daarnaast klopt wat je zegt voor geen meter. Allereerst, Apple mag wel een mooie winkel neerzetten tussen consument en uitgever, maar verder mogen ze dan niets zeggen over hun winkel? Daarnaast, Apple verbiedt helemaal geen in-app abonnee, ze willen juist dat elke krant ook de mogelijkheid biedt om abonnee te worden via een in-app purchase. En dat vind ik wel zo handig. Ik ben nu nog jong, en heb geen kranten-abo, als ik er dan straks 1 ga afsluiten en ik heb een iPad, vind ik het wel handig dat ik m’n abo gewoon via de app kan aanschaffen. Dan is een abo nemen op de krant zo simpel als app downloaden, klikken op de in-app purchase en klaar is kees. Niet meer een waslijst aan NAW gegevens invullen bij elke krant, maar gewoon klik, download, klaar.

  47. Origineel geplaatst door Hans Kazan
    1. Ik wil de beste hardware. (Apple) 2. Ik wil het beste OS (Mac OSX) 3. Ik wil 1 plek om alles te kopen — apps, muziek, films rtc.Apple biedt dit allemaal. De reden waarom ik tegenwoordig voor muziek betaal is omdat het kan betalen én het telkens makkelijker wordt. Spotify en iTunes is super.

    *cough*fanboypost*cough*

  48. @okkies: Wat noem jij een fanboy? Hij heeft hele goede ervaringen met zijn Apple producten in vergelijking met wat hij daarvoor had gebruikt. En is daarom enthousiast daarover. En Android of Microsoft gebruikers zijn geen fanboys? Als ik blogs and forums lees, dan kunnen die er ook wat van hoor! Ze zijn zelfs heel verdedigend over hun lievelingsmerk, net zoals die gamenerds.

    Als gadgetfreak koop ik graag het beste en mooiste wat er op de markt is! Dan doe ik research op het internet : reviews lezen, forums lezen, video’s bekijken enz. Toevallig komt Apple daar het beste uit de test.
    Dus ik koop Westone oordoppen, omdat ze het beste gewaardeerd worden door de audiofiles en koop ik Apple, omdat het de meest betrouwbare merk is. (Wat je vaak kon lezen als je Apple de laatste jaren hebt gevolgd.)

    Ik heb trouwens ook de beste ervaringen met Westone en Apple producten in vergelijking met wat ik daarvoor had gebruikt.

  49. Dag Sony 🙂

  50. Apple had Adobe ook gedumpt wegens ruzie enzo en iedereen vind het oke, maar als het andersom is dan is Sony degene die alles fout doet?

  51. @Peter Willemsen: :’) het is hier GTST niet joh.

  52. Sony, is dat niet dat bedrijf dat enkele jaren terug hele generaties pc’s naar de sodemieter hielp door heel sneaky software diep in je besturingssysteem te installeren als je een cd’tje afspeelde van hun ? (Dit in hun zogenaamde strijd tegen illegaal kopieren)

  53. Origineel geplaatst door Peter Willemsen
    Apple had Adobe ook gedumpt wegens ruzie enzo en iedereen vind het oke, maar als het andersom is dan is Sony degene die alles fout doet?

    Ja? Hoe heeft Apple Adobe gedumpt dan? Er zat nooit flash op de iPhone. De regels waren altijd dat je alleen met XCode mocht ontwikkelen. Nee het is eerder andersom. Apple was altijd een van de belangrijkste platformen voor hun Creative Suite. Tot dat Adobe een 64-bit versie uitbracht alleen voor Windows. Verder klopt je opmerking dus helemaal niet. Ook is de applicatie van Sony geweigerd vanwege bestaande regels, aldus Apple. En laat Apple Sony helemaal niet vallen. ALS Sony zijn content van iTunes af zou halen laat Sony wel Apple vallen. Maar persoonlijk denk ik dat Sony harder valt ;-). Weet je nog met de films van NBC die van iTunes waren afgehaald (ergens in 2007). Die zijn later met en verontschuldiging gewoon weer teruggekomen bij Apple. Sinds die tijd is de iPad erbij gekomen en is de iPhone wereldwijd gelanceerd. Ik schat zo in dat ze de verkopen alleen maar zien stijgen.

  54. Origineel geplaatst door Dhr. A
    Ooit mtv cribs gezien? Dat enkel is genoeg reden om alles te download. Wanneer mensen desondanks toch kopen, komen bedrijven weer met dit soort gekut. Dan heb je er genoeg van. Hopelijk levert dit iets goeds op en beseft Apple dat ze niet meer een monopolie hebben

    Dus als ik vind dat jij genoeg verdient, mag ik ook van jou stelen? Geef me je adres alvast maar!

    Ik snap je wel, dat wel. Dat zijn de parels van de industrie. Er wordt flink geld ingepompt en dat krijgen de artiesten dan ook.
    “En met het geld wat ze aan hun verdienen, investeren we in nieuw talent” is ook zo’n loze kreet. De grote jongens investeren alleen in nieuw talent om ze bij de eenheidsworst te voegen. Ook dat nodigd uit om te downloaden omdat het veelal eendagsvlieg muziek is.

    Terugtrekken uit de ITMS is echt dom. Ze zullen met een eigen model komen, en dan heb je er weer een winkel bij (natuurlijk met drm).
    Het idee is leuk, bijvoorbeeld Spotify onbeperkt voor 10 euro. Maar als niet iedereen er aan meedoet, en je dus nog elders 3 van dat soort abonnementjes moet afsluiten, dan zit je al op 40 euro én 4 systemen/softwareprogramma’s.

    De muziekindustrie is helaas nog steeds niet klaar voor de 21e eeuw… en dat zal ze vroeg of laat nog eens een keer hard treffen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.