Reacties voor: Sony in actie tegen Geohot’s PS3-jailbreak

Sony wil maatregelen nemen tegen de jailbreak die Geohot en het team fail0verflow hebben ontwikkeld, om de PS3 te hacken.
Lees het complete artikel → Sony in actie tegen Geohot’s PS3-jailbreak
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 56 reacties

  1. Tssss.. En al die jaren dat DarkAlex.org een dag na release van elke nieuwe firmware, de jailbreak uitbracht?

  2. Ik dacht dat ik op de iPhoneclub.nl zat…

  3. Als ze slim zijn (en dat zijn ze), verliezen ze de rechtszaak. Veel publiciteit -> iedereen wil een PS3 vanwege de leipe apps die er voor gemaakt worden -> Sony maakt weer fors omzet en pakt meer dan een derde van de gamesindustrie. 🙂

  4. Waarom staat dit op deze website vermeld??? Omdat er het woord jailbreak gebruikt wordt? Anders gaan jullie alles wat met hacking te maken heeft anders ook posten. Beetje nutteloze info voor deze website.

  5. Er staan behoorlijk wat fouten in die restraining order.

    Zo stelt Sony dat de PS3 zo gemaakt is dat ongelicenseerde of gekopieerde software hiet niet op kan draaien –> Onwaar, zolang je niet upgrade vanaf 3.15 kan je Linux inclusief gekopieerde en ongelicenseerde software naar hartelust draaien op je PS3

    Verder stellen ze dat de jailbreak het toelaat om pirated games te draaien –> Ook onwaar, GeoHot en FailoverFl0w hebben juist de aanpassingen in de kernel niet doorgevoerd die nodig zijn om illegale games te spelen. Tot dusver is het met hun tools ook niet mogelijk om illegale games te spelen. De backupmanagers werken niet eens.

    Verder stelt Sony dat deze intellectual property van Sony stelen door de rootkey te releasen –> Sinds wanneer is een reeks cijfers en letters opeens eigendom van iemand?!?!? Die formule is een algemene formule van de gebruikte encryptie en iedereen die een getal invult in die formule zou daar potentieel de key van Sony uit kunnen krijgen. Worden die ook allemaal aangeklaagd?!?!

    Dus dit is sowieso een gammele zooi waar ze niets mee kunnen. Daarnaast denk ik dat ze met de recente ontwikkelingen omtrent de iPhone jailbreak (het legaal zijn daarvan in de VS) geen enkele poot hebben om op te staan. Dit gaat Sony gewoon keihard verliezen.

  6. Origineel geplaatst door Gert-Jan
    Ik dacht dat ik op de iPhoneclub.nl zat…

    ..je begrijpt natuurlijk dat dit komt doordat GeoHot een bekende ‘iPhone-hacker’ is, tenzij je onder een steen hebt geleefd…

  7. Maw

    Sony kan het niet fixen 

  8. Origineel geplaatst door Darkspawn
    Waarom staat dit op deze website vermeld??? Omdat er het woord jailbreak gebruikt wordt? Anders gaan jullie alles wat met hacking te maken heeft anders ook posten. Beetje nutteloze info voor deze website.

    Omdat het over George gaat, en dit ook onrechtstreeks gevolgen zou kunnen hebben voor de iPhone-scene.

  9. past dit bericht niet beter op de Geohotclub.nl ?
    beeeetje weinig raakvlakken met deze site.

  10. Ik weet niet hoe het zit met jailbreak maar ik zou wel willen dat je eigen gekochte spelletjes in een hardeschijf kan zetten en daaruit kan opstarten. Kinderen zetten nooit spelletjes in zijn hoes waardoor cd beschadig raak of dat ze spel kwijtraken.

  11. Het word hier terecht vermeld omdat het gevolgen kan hebben voor de iPhone jailbreak. Als mensen dit niet snappen, lees het dan niet.
    Sony verliest dit bij voorbaat het gaat ze om de publiciteit.

  12. @Xeno: Geospot is anders behoorlijk verbonden met de iPhone. Of heb jij je iPhone niet gejailbreakt?

    Stel dat ie in de bak komt en een jailbreak van iOS 5 blijft uit ga jij dan direct op geohotclub.nl zoeken naar nieuws over hem?

  13. @Xeno: Weinig? pff komop zeg, dit kan enorme gevolgen hebben voor de iPhone Jailbreak scene.
    Voor de duidelijkheid: het ‘kan’ gevolgen hebben.

  14. Wat zit iedereen te zeuren dat het bericht hier niet thuis hoort. Ik heb een PS3 en vind het ook behoorlijk interessant.

    Ik heb waarschijnlijk onder een steen geleefd, want ik wist niet dat Gehot een Iphone-jailbreaker was. Heb ook nog niet een iPhone.

  15. Depaki denk het te weten…

    Hij vergeet 1 ding….. Dat op software auteursrechten berusten.. Wat dus wil zeggen dat je daar geen wijzigingen in aan mag brengen… Dus is de jailbreak dusdanig dat de software die van sony is (firmware is software) aangepast wordt hebben ze een zaak..

  16. Wat een drama over of het nu wel of niet hier hoort. De titel spreekt voor zich en niemand verplicht jullie om het te lezen.

    Als er een nieuwe iPad uit komt of een nieuwe mac dan staat dat hier ook altijd en daar hoor je nooit iemand over..

  17. @Gert-Jan: Als je dat al weet te vertellen uit jezelf , dan weet je ook dat Geohot ook de jailbreak voor de iphone verzorgd

  18. Laat Geohot zich maar weer gaan bemoeien met de iPhone dan.
    Zijn wij ook weer blij 😉

  19. Dit heeft echt geen gevolgen voor de iphone scene, gezien Geohot het opzetje heeft gedaan en de rest inmiddels al is overgenomen door andere groepen. No worries.

  20. Wat een gezever allemaal zeg, als je dit niet relevant vind lees het dan gewoon NIET. Ik vind het namelijk wel leuk om te lezen, en je gaat echt niet dood van een nieuwsbericht wat niet direct over een iPhone gaat.

  21. Origineel geplaatst door Reimzter
    Als ze slim zijn (en dat zijn ze), verliezen ze de rechtszaak. Veel publiciteit -> iedereen wil een PS3 vanwege de leipe apps die er voor gemaakt worden -> Sony maakt weer fors omzet en pakt meer dan een derde van de gamesindustrie.

    Onzin. Het grote geld wordt met games verdient. Niet met de console.

  22. @dPaki: Wat een onzin, de backupmanager werkt toevallig wel al op de cfw van GeoHot. Wel een beetje bijblijven!

  23. Origineel geplaatst door ReimzterAls ze slim zijn (en dat zijn ze), verliezen ze de rechtszaak. Veel publiciteit -> iedereen wil een PS3 vanwege de leipe apps die er voor gemaakt worden -> Sony maakt weer fors omzet en pakt meer dan een derde van de gamesindustrie.

    ja dat is in het verleden met de Sega dreamcast en recenter met de Nintendo DS ook geweldig gelukt.

    Sega verkocht wel consoles maar niemand wilde meer Games schrijven voor dat ding. Nu met Nintendo het zelfde. Ze verkopen wel ds’en maar fatsoenlijke games komen er amper uit omdat ze anders toch gedownload worden door die paupers met een microSD erin.

  24. Jammer dat hij nu is aangeklaagd,
    Hij kon beter in Spanje wonen daar is het wel legaal gemaakt xD
    Ik hoop dat hij gewoon door gaat met het jailbreaken met de PS3 en iPhone naar tuurlijk ook, ben al een tijdje aan het wachten op untethet jailbreak

  25. @Jean-Paul Horn: Ik vind de informatie in dit artikel ook niet echt bij deze website passen. In je reactie leg je uit waarom dit artikel wordt geplaatst. Het zou beter zijn als deze uitleg in het artikel komt te staan, waardoor de lezers meteen kunnen lezen wat de link is met iphone en evetuele gevolgeb voor de iphonebezitters. Nu staat de ps3 centraal en in mijn mening zou de iPhone cebtraal moeten staan.

  26. Dus je draait dat tooltje van hem en dat is alles 🙂
    Hij heeft gewoon een standaard PS3 uit de doos met 3.55 ( net zoals ik ) kopier het bestand op een usb stick en draai het en dan kan je backup spellen draaien.

    Hmmm zit er niets verder achter ?

  27. Origineel geplaatst door Donstil
    Origineel geplaatst door ReimzterAls ze slim zijn (en dat zijn ze), verliezen ze de rechtszaak. Veel publiciteit -> iedereen wil een PS3 vanwege de leipe apps die er voor gemaakt worden -> Sony maakt weer fors omzet en pakt meer dan een derde van de gamesindustrie.ja dat is in het verleden met de Sega dreamcast en recenter met de Nintendo DS ook geweldig gelukt.Sega verkocht wel consoles maar niemand wilde meer Games schrijven voor dat ding. Nu met Nintendo het zelfde. Ze verkopen wel ds’en maar fatsoenlijke games komen er amper uit omdat ze anders toch gedownload worden door die paupers met een microSD erin.

    Dat van de dreamcast is onzin. Sega had zijn marketing van de console gewoon niet goed voorelkaar daarom is de console uitgestorven. Ooit een dreamcast reclame in NL op tv gezien? Nope. Dat er makkelijk kopieetjes op konden draaien was bijzaak. Niemand kocht een Dreamcast omdat bijna niemand van de console afwist op de diehards na.

  28. Heb je de kans dat je geen toegang meer hebt tot psn? Lifelong ban ofzo als je m jb’t?

  29. Ah, George “attentionwhore” Hotz is weer in het nieuws.

    ch, Als Georgie niet doet wat Sony zegt sturen ze gewoon een paar Ninja’s op em af.

    Oh wait a minute, en m’n toekomstige Jailbreaks dan. Oh nee…

  30. Origineel geplaatst door Benno
    Jammer dat hij nu is aangeklaagd

    Hij is nog niet aangeklaagd. LEZEN svp…

  31. Origineel geplaatst door Reimzter
    Als ze slim zijn (en dat zijn ze), verliezen ze de rechtszaak. Veel publiciteit -> iedereen wil een PS3 vanwege de leipe apps die er voor gemaakt worden -> Sony maakt weer fors omzet en pakt meer dan een derde van de gamesindustrie.

    Al eens gedacht wat een winst ze mislopen als ze geen spellen meer verkopen aan €60 per stuk

  32. @larzzz: Volgens mij werkt de backup manager voor de 3.55 van geohot niet hoor. Wel bijblijven maat.

  33. @jeroen: PS3 bezitters ruilen over het algemeen vaker ook hun spellen op Marktplaats. Niet iedereen koopt alsnog alle spellen omdat ze niks kunnen downloaden.

    Ik ben er 1 van, met een spel van 25 euro heb ik alles kunnen doorruilen. Heb alle spellen gespeeld. Alle leuke spellen hou ik voor online functionaliteit.

    Enige functionaliteit die ik nu gebruik op mn gejailbreakte PS3 is de functie om bluray films van een externe hdd te launchen. Normaal moest op je PC een map activeren nu kan dat op de PS3, ideaal.

    Ben ik dan zo illigaal bezig, vind van niet. Maar veel winst maakt Sony niet op mij. Ik ga wel eens per 4 jaar een keer extra op vakantie van dat geld, zie je weer iets van de wereld.

  34. @larzzz: Bron? De kernel level 2 peak en poke calls zijn niet geïmplementeerd. Deze worden gebruikt door de backup managers. Iemand anders heeft de versie van GeoHot wel aangepast om dat werkend te krijgen. Maar daar is GeoHot niet verantwoordelijk voor.

  35. Ik ben ook wel benieuwd wat voor soort pizza Geohot het liefst eet en of hij daar dan een coke of pepsi bij drinkt. Wast hij ook zijn handen voor het eten? Kan hier s.v.p. ook een bericht aan gewijd worden. Het gaat tenslotte over Geohot die de iPhone gehacked heeft en zijn eetpatroon kan van invloed zijn op zijn gezondheid dus gaat het ons bij iPhoneclub allemaal aan.

    Onzin natuurlijk, maar het valt mij op dat bij iPhoneclub steeds vaker “nieuws” wordt gepost dat slechts aan een zijdedraadje raakvlakken heeft met iPhone. Op zich moeten jullie dat zelf weten maar ik irriteer mij daaraan en deze reactiemogelijkheid biedt mij de mogelijkheid die irritatie te ventileren.

  36. Dit nieuws verklaard waarom de untethered JB zo lang op zich laat wachten. Gelukkig is het een reden waar ik als PS3 eigenaar van zou kunnen profiteren.

    Maar persoonlijk heb ik toch liever een nieuwe JB. Ik game vaker op m’n iPad dan op de PS3…

  37. @madmax: Mooi maar dat dit soort nieuws/blog sites met een prontpage werken en niet het hele artikel op de frontpage laten zien.

    Hierdoor kan meneer madmax er dus altijd nog voor kiezen het stukje NIET te lezen (laat staan reageren).

    Waarom je denkt dat we op jouw mening zitten te wachten is me ook compleet onduidelijk

  38. @Ray: Niet zo eigenwijs!!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=01WY7wQMUK8&feature=player_embedded
    Werkt op de CFW van GeoHot.

    @DPaki: Ik zeg ook nergens dat ze niet door de backup manager worden gebruikt (en dus niet zelf door GeoHot zijn ontwikkeld). Maar ze kunnen wel draaien op de CFW van GeoHot.

    Dit was dus in tegenstelling op jouw reactie.

    “Verder stellen ze dat de jailbreak het toelaat om pirated games te draaien —> Ook onwaar, GeoHot en FailoverFl0w hebben juist de aanpassingen in de kernel niet doorgevoerd die nodig zijn om illegale games te spelen. Tot dusver is het met hun tools ook niet mogelijk om illegale games te spelen. De backupmanagers werken niet eens.”

    Maar je maakt nu de suggestie zelf al dat de backup manager werkt!

    “Verder stelt Sony dat deze intellectual property van Sony stelen door de rootkey te releasen —> Sinds wanneer is een reeks cijfers en letters opeens eigendom van iemand?!?!? Die formule is een algemene formule van de gebruikte encryptie en iedereen die een getal invult in die formule zou daar potentieel de key van Sony uit kunnen krijgen. Worden die ook allemaal aangeklaagd?!?!”

    Zo kan je om alles wel heen draaien, (waarom kun je logo’s vastleggen, dat zijn gewoon streepjes, vakjes en kleurtjes) de rootkey is natuurlijk gekoppeld aan de hard- en software van de PS3, en is van essentieel belang. En hiermee is het dus een deel van hun IP.

    Maar dit wil niet zeggen dat Sony gaat winnen, bij de iphone is een jailbreak ook goedgekeurd. Sony heeft alleen helaas al verloren, want deze CFW verdwijnt nooit meer van het internet.

    Daarom moet iedereen ook gewoon games blijven kopen. Dit is leuk voor SNES, NES emu’s, XBMC of BOXEE, MKV en SRT support en meer leuke homebrew.

  39. Dat ie maar eens eindelijk een degelijke Windows tool uitbrengt om de iPhone 4 met 4.2 te jailbreaken!!!!! Hoelang moeten we nu eigenlijk nog wachten? Voor mij hoeft het al niet zo nodig meer!

  40. Vindt het echt lullig voor Geohot doet wel zijn best weet je. Maar denk wel dat ze gaan winnen want Sony heeft geen poot om op te staan. hoop dat de mensen daar een beetje technisch zijn om in te zien dat failoverflow en geohot er niet voor hebben gezorgd dat je gekopierde blue ray disk’s of pirated backups via BM kunt spelen.

  41. Erg triest dit. Jammer dat Sony alweer niets beters weet te verzinnen.

    Origineel geplaatst door Reimzter
    Als ze slim zijn (en dat zijn ze), …

    Dat zijn ze niet en nooit geweest ook, anders was de nummer 1 meest verkochte spelcomputer wel van Sony en niet van Nintendo. Nintendo beschermt ook wel hun spullen, maar die pakken de fabrikanten en verkopers van bv. R4 kaartjes aan en niet de eindgebruikers of hackers (die immers ook maar gewone mensen zijn). Sony probeert de gewone man te vermorzelen zodat ze nooit meer een normaal leven kunnen leiden.

  42. Iemand een link naar de uitleg/software mbt de jailbreak voor de ps3??

  43. @ Alfred: Lees dit stukje eens, Sony heeft nog nooit echt de eindgebruikers aangepakt, geen ban waves i.t.t. Microsoft.

    Volgens jou mag je wel de R4 kaart verkopers aanpakken, maar niet de hackers die het voor de PS3 mogelijk maken door middel van USB stickies.
    Beetje krom!!

  44. Sjongejongejonge, waarom maakt men zich zo druk over dit bericht omdat t over PS3 gaat? Het heeft betrekking tot Geohot en die is aardig belangrijk in de JB-scene. Verder: als het niet interessant is, lees je het artikel niet.

  45. …Hierdoor kan meneer madmax er dus altijd nog voor kiezen het stukje NIET te lezen (laat staan reageren). Waarom je denkt dat we op jou mening zitten te wachten is me ook compleet onduidelijk

    Laat ik er nou net voor kiezen het gehele artikel toch te lezen en mijn mening WEL te ventileren, dat ene heer Donstill daar niet op zit te wachten interesseert mij daarbij totaal niet.

  46. Terecht, ik hoop dat hackers zoals deze alle schade moeten terug betalen die een bedrijf misloopt. Als je met argumenten komt als’het is alleen maar goed voor de gebruiker’ dan is dat alleen om gratis games te downloaden want maar een kleine groep maakt gebruik van de linux optie. Net als iPhone jailbreakers , er zijn vast veel mensen die het doen om apps zoals mywy maar merendeel van de jailbreakers is om het gratis downloaden van apps. Flink straffen dit soort freaks.

  47. Origineel geplaatst door madmax
    Ik ben ook wel benieuwd wat voor soort pizza Geohot het liefst eet en of hij daar dan een coke of pepsi bij drinkt. Wast hij ook zijn handen voor het eten? Kan hier s.v.p. ook een bericht aan gewijd worden. Het gaat tenslotte over Geohot die de iPhone gehacked heeft en zijn eetpatroon kan van invloed zijn op zijn gezondheid dus gaat het ons bij iPhoneclub allemaal aan.Onzin natuurlijk, maar het valt mij op dat bij iPhoneclub steeds vaker “nieuws” wordt gepost dat slechts aan een zijdedraadje raakvlakken heeft met iPhone. Op zich moeten jullie dat zelf weten maar ik irriteer mij daaraan en deze reactiemogelijkheid biedt mij de mogelijkheid die irritatie te ventileren.

    Beste mensen,

    Als je geen belangstelling hebt in het lezen van een artikel over de PS3, lees het dan niet en sla het gewoon over. Lees alleen artikelen waar “Iphone” bij staat en stoor je niet aan ander nieuws. Zelf ben ik blij dat het artikel hier te vinden is.

  48. @Anthony Donker: Moeten we het dan ook gelijk over zijn opleiding of verloren liefdes hebben?

  49. Snap hem niet. Wel voor ps3 maar niet voor de 360

  50. Ik vind dat mensen niet mogen klagen over dir artikel het is toch niet zo erg als er iets gepost word wat een keer een vergelijkenis is met de iphone en er komt ook iphone nieuws in voor.

  51. @Darkspawn : No worries voor jouw, maar wel voor andere hackers,
    Zoals je zei Geohot is het opstapje geweest, en misschien stopt hij met hacken want met €5000,- kun je een hoop leuken dingen doen. Dus misschien worden mensen/groepen als: Comex, Chronic/iPhone Dev Team ook wel bang om een rechtzaak tegen te hebben. Misschien heeft dit niet met dit topic te maken maar waarom loopt iedereen zo te zeuren op GeoHot. Zonder GeoHot hadden wij nu weer een BootLevel Exploit minder, dus ja misschien is hij een eikel en verpest hij de boel voor andere hackers, maar tegelijketijd helpt hij ze ook.

  52. Origineel geplaatst door Samluit
    @Darkspawn: No worries voor jouw, maar wel voor andere hackers, zoals je zij Geohot is het opstapje geweest, en misschien stopt hij met hacken want met €5000,- kun je een hoop leuken dingen doen. Dus misschien worden mensen/groepen als: Comex, Chronic/iPhone Dev Team ook wel bang om een rechtzaak tegen te hebben. Misschien heeft dit niet met dit topic te maken maar waarom loopt iedereen zo te zeuren op GeoHot ,zonder GeoHot hadden wij nu weer een BootLevel Exploit minder, dus ja misschien is hij een eikel en verpest hij de boel voor andere hackers, maar te gelijketijd helpt hij ze ook.

    Maak je niet druk, er is altijd wel iemand die het stokje overneemt. Zo is het ook al tientallen jaren in de release / cracker scene en zo zal het ook gaan met de jb scene.

  53. Voor mensen die deze site bezoeken en niet weten wie Geohot is….. hebben jullie wel eens gehoord van The Beatles????

  54. Ik hoop dat sony de rechtzaak verliest als die komt. want ik wil mijn ps3 nog kunnen jailbreaken.

  55. @Darkspawn:
    Maak me ook geen zorgen, kan ook zonder jailbreak/ombouwen enz. alleen dit zal wel een grote impact hebben op de hack scene

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.