Reacties voor: Sonos: makkelijker muziek bedienen vanaf het toegangsscherm en met 3D Touch

Je muziek bedienen op Sonos-speakers kan met de nieuwe versie van de Sonos-app een stuk makkelijker. Zo wordt de muziek nu afgebeeld op het toegangsscherm en in het Bedieningspaneel. Ook is er 3D Touch voor de iPhone 6s en Split View voor de iPad.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Top!
    Blij mee! Hopelijk binnenkort ook een update dat m’n Spotify mappen weer zichtbaar zijn Ipv een mega waslijst van al m’n playlists. Helaas ligt dit probleem bij Spotify en niet bij Sonos

  2. Ik wil helemaal geen Sonos-app!

    Ik wil gewoon vanuit de apps van Deezer, Spotify, Youtube, etc. muziek kunnen afspelen over mijn sonos-installatie!

  3. Iemand gezien dat er “rc” onder de naam Sonos staat op het app icoon? Neem aan dat dit Remote Control betekent, maar vindt het onnodig en slordig staan

  4. Origineel geplaatst door D
    Iemand gezien dat er “rc” onder de naam Sonos staat op het app icoon? Neem aan dat dit Remote Control betekent, maar vindt het onnodig en slordig staan

    RC staat normaal gesproken voor release candidate. De laatste beta versie voor grootschalige livegang.

    Doe jij mee met het beta programma?

  5. @Laurens: Ook hier de letters RC, terwijl ik de app heb geupdate via de App Store zonder betaprogramma. Overiens geen last van deze letters.

  6. @Laurens: Nee, geen beta tester hier

  7. @D:
    @Janssen:

    Vreemd. Ik doe wel mee met betaprogramma’s van Sonos. Er staat dan beta (nu zelfs alpha) in de app. Soms rc. Vandaar mijn aanname.

    Zal wel een foutje zijn van Sonos.

  8. Prima update! Wel mis ik Apple afspeellijsten welke ik wel op mijn iPhone heb staan. In de sonos app vind ik die niet terug.

  9. Origineel geplaatst door Bart
    Ik wil helemaal geen Sonos-app!
    Ik wil gewoon vanuit de apps van Deezer, Spotify, Youtube, etc. muziek kunnen afspelen over mijn sonos-installatie!

    Dit kan niet? Wat slecht!

  10. Graag zie ik in de Sonos app ook de suggesties en ” ontdekken” mogelijkheden net zoals in de Spotify app.
    Of nog liever zie ik de Sonos app en de Spotify app verenigd in een app.

  11. Ik kan nu ook vanaf mijn applewatch de muziek snel bedienen en harder zachter enz doen via standaard snelle blik functie van de standaard muziek app.
    Helemaal top.

  12. Origineel geplaatst door Bart
    Ik wil helemaal geen Sonos-app!
    Ik wil gewoon vanuit de apps van Deezer, Spotify, Youtube, etc. muziek kunnen afspelen over mijn sonos-installatie!

    Origineel geplaatst door Kotter

    Dit kan niet? Wat slecht!

    Ik hoop dat dit een slechte grap is!

    Sonos is een fantastisch systeem waar de meeste airplay of bluetooth systemen een puntje aan kunnen zuigen. Perfect? Nee zeker niet, maar ze blijven wel continue verbeteren en luisteren goed naar gebruikerswensen.

  13. @duo: Hoezo grap!!

    Ook voor mij is dit het grootste nadeel!
    Ik ben blij met mijn Playbar, super voor onder de tv en radio en muziek, maar ik koop niks anders helaas, omdat dit niet mogelijk is.

    Snap ook niet dat je dit probeert te verdedigen, elke bluetooth speaker kan alle audio uitspuwen, maar SONOS niet. Door andere apps te ondersteunen, zoals Youtube, zou dit verschil minder groot zijn. Maar dit is helaas niet mogelijk.
    Ook is de interface van de app gewoonweg ouderwets en minder gebruiksvriendelijk dan de spotify app zelf bijvoorbeeld.

  14. Vervelende bijkomstigheid van deze update is dat wanneer je Sonos in je toegangsscherm staat het geluid van je telefoon hierop wordt aangepast. Als gevolg daarvan zal je wekker dus ook zacht klinken, niet handig.

  15. Origineel geplaatst door Bart
    Ik wil helemaal geen Sonos-app!
    Ik wil gewoon vanuit de apps van Deezer, Spotify, Youtube, etc. muziek kunnen afspelen over mijn sonos-installatie!

    Had je geen Sonos moeten kopen, maar een Airplay / Chromecast device. Sonos gebruikt een eigen protocol, en dit zal zo blijven.

    Origineel geplaatst door Larzzz
    @duo: Hoezo grap!!
    Ook voor mij is dit het grootste nadeel!
    Ik ben blij met mijn Playbar, super voor onder de tv en radio en muziek, maar ik koop niks anders helaas, omdat dit niet mogelijk is.
    Snap ook niet dat je dit probeert te verdedigen, elke bluetooth speaker kan alle audio uitspuwen, maar SONOS niet. Door andere apps te ondersteunen, zoals Youtube, zou dit verschil minder groot zijn. Maar dit is helaas niet mogelijk.
    Ook is de interface van de app gewoonweg ouderwets en minder gebruiksvriendelijk dan de spotify app zelf bijvoorbeeld.

    Hij verdedigt het, omdat het iets is wat je met 3 minuten research had kunnen weten. Sonos is een blijft een gesloten systeem. Er zijn 100 alternatieven op het moment dat Airplay, chromecast of zelfs bluetooth ‘casting’ jou ding is. Sonos is met een hele andere gedachte opgezet. Sonos gebruikt 1 dedicated streaming device, waarbij de mobiele telefoon slechts fungeert als een afstandbediening (dus: control, niet casten) Over de redenen valt misschien te discussiëren (geen losse source nodig / iedereen binnen hetzelfde wifi netwerk heeft controle over de playlist / geen last van haperingen veroorzaakt door brakke wifi installaties / muziek luisteren terwijl je computer / phone uitstaat of de accu leeg is), maar worden in ieder geval duidelijk overal vermeld. Als dit allemaal niet ‘jou ding is’: prima. Maar heb nou niet de illusie hebben dat een bedrijf zijn volledige filosofie gaat omgooien, omdat concurrenten een andere protocol hebben bedacht (nogmaals: een ander protocol, met een ander uitgangspunt)

  16. @Pepijn: Moet ik dit nou echt verdedigen, tuurlijk kan je met 3 minuten dat opzoeken en kan ik zelf ook wel een visie verzinnen die daarbij aansluit of wat de beweegredenen zijn om dit niet te ondersteunen.

    Maar dan mogen we nog wel onze mening geven, dat we dit liever anders zien.
    In de tijd dat Sonos begon was de smartphone- en tabletmarket niet zo ontwikkeld als die op dit moment nu is, en de revisie van de Sonos update laat qua UI nog wel wat punten liggen. Dan mag je toch wel hopen dat zij ook meegaan met de markt.

    Je hebt het over het is niet airplay, casten en een hele andere opzet, maar wat is het verschil met het afspelen van mijn eigen muziek op mijn lokale device???

    slechts fungeert als een afstandbediening (dus: control, niet casten) — geen losse source nodig / iedereen binnen hetzelfde wifi netwerk heeft controle over de playlist

    ^ Dit is jouW vertaling van hun visie, maar mijn punt hierboven ontkracht dit al!

  17. @Larzzz: 1. Zoals je zelf kort aanstipt; Sonos komt uit 2002, de eerste iPhone uit 2007. Sinds 2002 hanteert Sonos het principe dat het streamen rechtstreeks op een Sonos device gebeurt. Eventuele losse device (nu oa iPhone, vroege dedicated Sonos remote) zijn slechts remotes. De Playbar die jij hebt komt uit 2013. Met andere woorden: als jij in 2013 een device heb willen kopen wat geschikt was voor casting, heb je het verkeerder device gekocht. Dat je nu klaagt over het feit dat Sonos dit (nog) niet heeft toegevoegd, is een teken dat je niet goed hebt geweten wat je gekocht hebt. (Nogmaals: it’s not going to happen)

    Lang verhaal kort; je mag je mening geven tot je een ons weegt, maar het gaat niets veranderen. Iets wat je je in 2013 had kunnen bedenken.

  18. De Sonos app is ook een draak van een app. Muziek afspelen word je gewoon moeilijk gemaakt.

  19. Ik kreeg gewoon hekel aan mijn Sonos App als afstandbediening.
    Ik krijg meerdere keren per dag de melding ” Zoeken naar Sonos systeem ”
    Dan moet ik eerst mijn WiFi verwijderen en opnieuw opstarten met wachtwoord.
    En dan werkt het weer even.
    Echt heel vervelend.

  20. Duidelijke voor en tegenstanders hier.

    Ik wist precies waar ik aan begon toen ik Sonos kocht. Het is een prachtig audiosysteem wat nooit hapert. Het is geen bluetooth of airplay systeem maar een multiroom systeem. Om de kwaliteit te kunnen garanderen en ervoor te zorgen dat alle speakers tegelijk synchroon afspelen heeft Sonos zijn eigen protocol.

    Er zijn ook andere systemen zoals Teufel en Harmann die dit ook bieden, alleen met zijn voor/nadelen.

    Mocht je toch youtube willen afspelen dan kan je dat doen door de line-in van bijv. een play5 te doen via een airplay device zoals Apple TV of airport.

    Het is jammer dat sommige het Sonos principe niet begrijpen!

  21. @Pepijn: Pff Pepijn wat ben jij een zwartkijker. Ik geef gewoon mijn mening en dat mag, en jij doet net of jij de visie weet wat ze willen en of ze dat nooit aanpassen.

    Hoe meer mensen hun mening en wensen aangeven, hoe groter de kans is dat dit word vervult, anders gaan mensen dit ergens anders zoeken.
    Het kan ook dat ze niet aan die wensen voldoen, prima, ik zeur ook niet dat ik ontevreden ben met mijn playbar, integendeel, ik zeg alleen dat ik niet ga uitbreiden door deze reden. En als ze dit wel doen, ik wel meer in huis zou halen.
    Ik zeg ook niet dat ze hun protocol overboord moeten gooien, of dat ze het moeten doen op de manier van de concurrentie, ze kunnen er ook wat anders op vinden, tegenwoordig ondersteunen ze ook streaming. En dit is technisch binnen hun protocol ook nog mogelijk, lees meer hieronder!

    Maar even over die visie (wat jij denkt), dat ze hun eigen protocol hebben voor binnen het wifi netwerk, klopt. Maar je hebt het over casten en streamen en dat dit niet in de visie van SONOS valt, maar dit is juist wat ze dus wel doen.

    een device heb willen kopen wat geschikt was voor casting, heb je het verkeerder device gekocht

    Casten zoals bij de Chromecast, is juist het gemak van je smartphone als rc, omdat je de muziek van bijvoorbeeld Spotify aanklikt, en het Sonos apparaat dit rechtstreeks via de eigen verbinding afspeelt. Dit “casten” is grotendeels hoe Sonos juist is gebouwd, alleen gebruiken zij de benaming niet.

    Over streamen, deze tekst staat op hun homepage:
    “PLAYBAR. Plays sports. Streams music.”

    Ja de Sonos speelt ook streams af, en fungeert niet alleen als remote, want je kan ook je lokale audio (dus wat op je smartphone staat) gewoon afspelen en dus streamen naar je Sonos. Dus het dient niet slechts als remote.

    Eventuele losse device (nu oa iPhone, vroege dedicated Sonos remote) zijn slechts remotes

    Origineel geplaatst door duo
    Het is jammer dat sommige het Sonos principe niet begrijpen!

    En we begrijpen het principe wel, het is alleen iets waar je soms tegen aan loopt en dacht kon dat ook maar, dan zou het echt perfect zijn. We spreken dit alleen uit, in plaats van voor ons te houden!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.