Reacties voor: Sonos reageert op klachten dat inruilprogramma milieuonvriendelijk is

Sonos geeft opheldering
Sonos heeft sinds kort een Trade Up-inruilprogramma. Daarbij krijg je 30% korting op een nieuwe speaker als je je oude speaker in recycle-modus plaatst. Maar daarmee maak je een speaker die nog prima herbruikbaar is, permanent kapot, zeggen critici. Sonos heeft nu gereageerd op de zaak.
Daniel Vischjager -

Reacties: 8 reacties

  1. Een ondoordacht programma van Sonos om nog even de omzet te vergroten aan het einde van het jaar. Lang leve marktplaats.

  2. Sowieso begin ik een beetje klaar te raken met Sonos.
    800,- voor een playbar en dan niet eens een update krijgen terwijl het apparaat het wel technisch kan.

    Dit soort nieuws helpt me ook niet mee, express spullen uit de markt halen om de doorverkoop tegen te gaan. Dat is geen “verkeerde indruk tegengaan” dat is een verkeerde indruk afgeven.

  3. Crimineel business model! Nooit geen Sonos voor mij!

  4. Heum

    Er is wat voor te zeggen…

    Ik weet nog dat de iPhone G3 kwam…

    Ik kreeg toen een opmerking van een IPhone gebruiker die een Mac-pro-G3 2de-hand wilde kopen… gebaseerd op zijn ervaring van die G3iphome moest het wel een goede computer zijn

    Dusss

    Ook Apple zou met duidelijke naamgeving (en jaar in serie nr) een duidelijke product-reeks moeten maken. (En niet XR of SX ofzo

  5. Misschien impliciet bedoeld, maar er is niet zoiets als een iPhone G3 (het was een iPhone 3G) noch een Mac Pro G3 (wel een Power Mac G3). Tegen ongeïnformeerde consumenten doe je niet zoveel. Behalve misschien zo’n “inruil programma”. Maar in dit geval is het middel denk ik erger dan de kwaal. Verzeker je er liever van dat die oude apparaten op een verantwoorde manier worden gerecycled (dit ziet eruit als een halfslachtige poging daartoe).

  6. Mijn 5 jaar oude systeem ( plybar, sub, twee play3 ) ondersteunt ook geen airplay 2, dus de opmerking over 10 jaar oude systemen geldt ook voor jongere apparatuur. De update waarmee airplay niet meer werd ondersteunt is gewoon geïnstalleerd en toen ik erachter kwam kreeg ik bij contact met sonos het aanbod om met korting een of meerdere airplay2 ondersteunende speakers erbij te kopen. Sonos is alleen geïnteresseerd in verkoop en winst en niets anders.

  7. Helemaal eens met bovenstaande. Sonos is enkel uit op vergroting van de omzet. Mijn 2 play 5’s werken nog prima ondanks dat ze 10 jaar oud zijn. Ik heb nog B&W-boxen staan uit begin jaren 70 van de vorige eeuw die het ook prima doen. Die heb ik in een vloek en een zucht weer aangesloten mocht Sonos over gaan tot te veel pushen om nieuw te kopen.

  8. Nu presteert sonos om je mede te delen dat als je je product niet recycled je andere producten binnenkort niet meer zullen worden geüpdatet en dus dan binnen korte tijd niet meer gebruikt kunnen worden. Echt schandalig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.