Reacties voor: Sonos gaat vrijdag prijzen verhogen – koop hier je speakers voor de oude tarieven

Sonos verhoogt zijn prijzen in Europa. Je betaalt hierdoor minstens 30 euro meer voor een Sonos-speaker. Wil je een Sonos-luidspreker voor het oude tarief kopen? Dan moet je er snel bij zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Prijsverhogingen van om en nabij de 15% staan m.i. niet in verhouding tot de huidige dollarkoers, die staat de laatste tijd op 0,91 en dat is niet zo héél dramatisch. Met de dwingend door Sonos opgelegde verkoopprijzen meent men dit soort fratsen te kunnen uithalen. Leveranciers die onder de adviesprijs verkopen worden simpelweg niet of mondjesmaat bevoorraad. Gelukkig komt er steeds meer concurrentie, op sommige punten beslist beter dan Sonos. Zeker als ik kijk naar de beperkingen m.b.t. de integratie van Spotify in de Sonos controller, dat kan echt heel veel beter.

  2. Ze gaan hun gang maar, zou het toch nooit kopen er gaat niets boven echte met de hand gemaakte kwaliteitspeakers.

  3. Zo een zwak excuus he, en als de waarde van de Euro weer stijgt, dalen dan de prijzen? Natuurlijk niet!

  4. Ze zijn behoorlijk duur, en nu worden ze nog duurder. Het is echter geweldig spul, en bij mij zijn geld dubbel en dwars waard geweest!

  5. De prijzen zijn overal gelijk dus om alleen bol.com en coolblue te noemen is wat apart. Mediamarkt heeft ze volop in voorraad en tegen de nu geldende prijzen.

  6. Ik heb zelf ook al zitten kijken naar alternatieven voor Sonos. Ontwikkelingen staan de laatste tijd een beetje stil en met een een limited edition voor de PLAY:1 breek je ook geen potten. Kwam uit bij HEOS en moet zeggen, ik ben onder de indruk! kijk maar eens op de site heosbydenon.com
    Werkt eenvoudig via een app voor zowel iOS als Android en ondersteund groeperen van meerdere speakers, nu ook met een soundbar icm subwoofer 🙂

  7. Twijfelde gisteren heel erg in dit te kopen. Nu word de drempel wel iets hoger.
    De playbar heeft maar 1 aansluiting en wil d’r 3 apparaten op aansluiten. Dilemma

  8. @Michel: Gewoon 3 apparaten op je tv aansluiten en je tv aansluiten op de playbar, dat zou de filosofie moeten zijn…

  9. Zelf heb ik na vergelijking van Sonos en Teufel voor die laatste gekozen. Door het mooie volle geluid van de Cubes nog geen dag spijt gehad. Er zijn ook regelmatig aanbiedingen die aantrekkelijk zijn.

  10. @Ewout: Thanks. Ik betwijfel alleen of alles dan werkt zoals ik wil.
    Heb al eens tijdsverschil gehad met m’n beeld en geluid. Ook is t geen smart tv en moet die misschien wel altijd aanstaan.
    Misschien zou ik de bar eens moeten proberen idd haha.
    Ook moet ik dan met nu enige haast m’n marantz versterker en Kef 5.1 systeem verkopen. Is ook niet niks

  11. Origineel geplaatst door Michel
    Twijfelde gisteren heel erg in dit te kopen. Nu word de drempel wel iets hoger.
    De playbar heeft maar 1 aansluiting en wil d’r 3 apparaten op aansluiten. Dilemma

    Net zoals Ewout zegt; je bent dus niet gelimiteerd door Playbar maar door je TV. Ik heb er mijn PS4, ATV en digicorder aanhangen

  12. Net eens bij de MM langsgeweest. Het word toch een te duur grapje. (699,- 2×199,- excl sub)
    Zeker straks. En impulsaankopen zijn meestal niet goed 🙂

  13. Wellicht is de huur wat aan de hoge kant van een vrij fors monumentaal pand in Hilversum.. De klant betaald het toch wel.
    Zie de meerwaarde van Sonos niet echt en zeker niet voor die prijzen.

  14. Dat wordt nog ff sparen voor de sub, heb een playbar en 2 play 1’s. Ideaal icm Deezer zal niks anders meer willen.
    Tja voor een audiofiel die liever een complete instalatie wilt hebben met 5.1 is dit niet te vergelijken.
    Ik heb Sonos vooral voor het draadloze, kabels zitten overal in de muur weggewerkt geen lelijke tv meubel meer nodig.

  15. Zo dat is voor de Playbar nogal een prijsverhoging zeg :O.
    Balen dat dit gebeurt en inderdaad zoals al eerder is genoemd, als de Europrijs straks weer omhoog gaat gaan de prijzen vast niet omlaag.

    Vind Sonos wel een mooi systeem. Enige wat ik nog mis is een speaker die waterdicht/regendicht is voor draadloos geluid buiten.

  16. @Michel: Ik heb alles met een toslink splitter van Cyp aangesloten. Werkt ook perfect!

  17. @Renegades: ja ik heb ook HEOS gekocht. 4 speakers en link. Super systeem, vooral met alle input mogelijkheden 🙂

  18. Tussen 2011 en 2013 waren de dollar en euro gunstiger maar gingen de prijzen NIET omlaag. En nu is het ongunstig een gaan ze wel omhoog. Daar reageren ze niet op bij support trouwens via twitter.

    Het is prachtig spul. Maar NU is juist NIET het moment om ze te kopen. Je bindt je namelijk aan een techniek waarbij als je wilt uitbreiden je aan (veel) duurdere prijzen gebonden bent.

    Ze gaan volgens mij een concurrentieslag verliezen met deze actie. Maar goed het is hun goedrecht dit te doen. De consument bepaalt uiteindelijk of ze ermee akkoord gaan of niet.
    Mijn al uitgebreide sets breid ik nu in ieder geval niet meer uit.

    STRAKS is juist een goed moment ze 2e hands te verkopen. #omdenken 😉

  19. Ik ben al enige tijd aan het twijfelen om een playbar en 2 losse boxen te kopen. Het twijfelpunt is de prijs. Ik ben nog net niet zover om voor morgenochtend het systeem te kopen. Hierna zal het zeker een ‘ nee, te duur’ worden. Ik ga me orienteren op alternatieven.

  20. Bij MM in Nieuwegein hebben ze ivm de verbouwing extra scherp geprijsd.
    Bar SUB 2 x play 1 voor 1597.

  21. @tane: Weet jij ook tot wanneer deze aktie geldig is ?

  22. Origineel geplaatst door EJFR
    De prijzen zijn overal gelijk dus om alleen bol.com en coolblue te noemen is wat apart. Mediamarkt heeft ze volop in voorraad en tegen de nu geldende prijzen.

    Hangen affliatelinks achter zodat iculture een fee krijgt. Op zich prima, al is het wel netjes oh te vermelden..

  23. Origineel geplaatst door ruud
    Weet jij ook tot wanneer deze aktie geldig is ?

    Als je het wilt kopen zou ik het voor morgen 10:00uur doen.
    Verbouwing gaat nog wel even door, maar of de prijs ook zo laag mag blijft betwijfel ik.

    Sub van sonos is echt bijzonder.
    Ik ben lang bezig geweest met de samenstelling. Geheel is aangesloten op een hdmi switch met tosk aansluiting.
    Enige wat ik nog mis is Apple Music via sonos. Maar met een Apple TV als Airplay is dat probleem ook tijdelijk opgelost.

  24. @tane: bedankt voor je reactie Tane, maar ik zie op de site dat ze pas om 10.00 open zijn. Ik woon te ver om het te gokken.

  25. Al een jaar een sonos 5.
    Erg blij mee.
    Ziet er strak uit en top geluid voor in de woonkamer

  26. Volledig gerechtvaardigd, ook voor diegenen hier die dit bestrijden: Ja, de euro is 15-18% minder waard geworden tov de dollar in het afgelopen jaar, dus natuurlijk moeten die prijzen omhoog, 15% minder marge maken kan even maar niet aanhoudend. Net als veel andere bedrijven (me too) kijk je die val van de euro eerst een tijd aan, maar er komt een moment dat je in moet grijpen en niet meer een gelijke prijs kan houden hopend op herstel van die euro.

    Dus discussie over Sonos hier is BS, het klopt gewoon dat onze euro 15% minder waard geworden is en dus dat alle producten uit China en USA langzaam duurder gaan worden.

  27. @Tim: wat gewoon illegaal is in de EU. Als de verkopers een ruggengraat groeien en deze praktijken gewoon aankaarten zal zulk gedrag uiteindelijk afgelopen zijn. In de V.K. heeft het ook gewerkt.

  28. Absurd zoals de prijzen van Sonos de afgelopen jaren zijn verhoogd! Ik heb jaren geleden een Connect aangeschaft voor de actie prijs van € 199,-. Diezelfde Connect is van € 249 naar € 299 naar € 349 naar nu € 399 gegaan. Daarvoor zou ik hem nooit kopen. Sterker nog, misschien verkoop ik mijn exemplaar wel.

  29. Origineel geplaatst door tane: Bij MM in Nieuwegein hebben ze ivm de verbouwing extra scherp geprijsd.
    Bar SUB 2 x play 1 voor 1597.

    Tane, ik ben vandaag toch op de bonnefooi naar mm nieuwegein gereden. Vanmiddag de complete set gekocht voor 1597. Het was wel de laatste playbar die ze nog hadden. Bedankt voor de tip!

  30. Origineel geplaatst door ruud:
    Tane, ik ben vandaag toch op de bonnefooi naar mm nieuwegein gereden. Vanmiddag de complete set gekocht voor 1597. Het was wel de laatste playbar die ze nog hadden. Bedankt voor de tip!

    Top dat het gelukt is.
    Veel luister plezier.

  31. Na lang twijfelen tussen Sonos en Teufel is de knoop nu dus doorgehakt. Het zal teufel worden. Zij hebben ook een veel uitgebreider gamma en stunten geregeld met hun speakers.

  32. Gisteren wanneer de prijs al gestegen was op de Sonos website als ook op de site van de elektrowinkel toch gewoon naar de winkel gereden en me 2 Connect Amp’s aan de oude prijs aangeschaft. Toch 160 euro uitgespaard aangezien ik die toch ooit zou kopen.
    Nu is men Sonos collectie compleet voor heel het huis. Had ik nu nog aan Sonos moeten beginnen had me dat 460€ meer gekost. Net op tijd alles in orde om optimaal van Sonos te genieten.

  33. ik heb gewoon Philips fidelio speakers. Speelt zo’n beetje alles af.
    OK ik weet wel dat het ‘not done’ is om Philips te kopen, maar het bevalt me best.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.