Reacties voor: Sonos kondigt draadloze dock voor iPhone aan

Sonos gaat een Wireless Dock introduceren voor de iPhone en iPod. Met deze dock kun je je muziek afspelen via je ZonePlayer.
Lees het complete artikel → Sonos kondigt draadloze dock voor iPhone aan
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. veel teduur…

  2. Jammer, ik dacht dat je hiermee draadloos kon opladen en synchroniseren haha!

  3. @020:
    Ik ook; nou bied het apparaat bijna geen enkele meerwaarde…

  4. Handig, nog iets dat je op moet laden….

  5. overbodige luxe..

  6. Beetje overbodig met Airplay in 4.2.

  7. licht het nou aan mij, of is het enigste wat deze dock doet een directe draadloze link maken met je Sonos apparatuur? voor 119 euro? snap ik dit nou niet, of is dit gewoon de domste+nuttelooste/duurste dock die ik ooit heb gezien?

  8. Mmm ik heb sonos thuis en zie hier ook het nut niet van in. Met mn iPhone bedien ik mn Sonos apparatuur en de muziek wordt geladen vanuit iTunes. Er staat in iTunes meer dan op mn iPhone en sowieso komt de muziek van mn iPhone uit de iTunes bibliotheek dus…. Ja? Nutteloos.

    Het enige wat handig zou dus zijn dat als iemand in huis of bezoek andere muziek op zijn/haar iPhone/iPod heeft die je graag wilt luisteren…

  9. Soms neig je bij het lezen van een aankondiging te denken “hoe dan ?” wat bij gebrek aan uitleg overgaat in “laat maar..”

  10. Origineel geplaatst door lennart hendriksma
    licht het nou aan mij, of is het enigste wat deze dock doet een directe draadloze link maken met je Sonos apparatuur? voor 119 euro? snap ik dit nou niet, of is dit gewoon de domste+nuttelooste/duurste dock die ik ooit heb gezien?

    Dat begrijp ik er ook uit. Maar inderdaad: waarom zou je, de muziek op je iPhone staat ook op je computer en die kan je goed met je Sonos systeem bereiken.
    Alleen handig als er iemand op bezoek komt met zijn iPhone. Maar dat doe ik nu met een simpel draadje, wat trouwens Sonos er gewoon bij levert. Het is dus vooral voor de chique.

  11. iPod nano (3e, 4e en 5e generatie)

    Heb je net je nieuwe iPod nano binnen, loop je al tegen het eerste – nog uit te brengen – dock aan dat niet werkt.

  12. draadloos opladen? serieus? -.-

  13. Apple tv is veel relaxer. Audio EN video streamen en ook nog eens zonder een dok nodig te hebben, zodat je je iPhone nog voor andere dingen kunt gebruiken.

  14. Het is inderdaad vooral handig als je bezoek hebt en je wilt hun muziek beluisteren via je Sonos. Je kan de muziek op de iPod via het Sonos systeem benaderen zoals de rest van je muziek. Voor je eigen muziek heeft het weinig zin, omdat je die waarschijnlijk al ergens op je netwerk hebt staan.

    Je kunt inderdaad ook een iPod aansluiten via de LineIn, maar dan moet je de muziek uitkiezen en starten op de iPod zelf.

    Dat je hiermee je Sonos kan bedienen komt een beetje raar over. Dat kan met de iPod Touch en de iPhone sowieso via WiFi.

  15. En als je zoals ik de nieuwe iPod touch 4g hebt wat dan, dan kan ik hem niet gebruiken lekker handig

  16. of.. Je gebruikt Spotify Premium, je download je 3300 nummers op je iPhone en die duw je dan in het dock…. maar ja.. als je Spotify hebt kan je die binnenkort vanuit je Sonos app / controller aanspreken….. hmmmm

  17. Ik kan me niet voorstellen dat de nieuwe modellen iPod’s niet (gaan) werken met het iPod dock.

    Spotify nummers en bijvoorbeeld streams, kun je wel afspelen via het dock, maar voor zover ik op de hoogte ben niet bedienen via het Sonos systeem. Effectief werkt het dock in die gevallen dus gewoon als Line-In. Dat heeft te maken met het feit dat de iPod die signalen niet digitaal kan doorgeven i.v.m. rechten.

    Spotify kun je inderdaad beter rechtstreeks vanaf je Sonos gaan gebruiken. Daarvan weet ik iets meer dan van het iPod dock, en ik kan je verzekeren dat dat gewoon werkt. Overigens ken ik Sonos inmiddels goed genoeg om te durven stellen dat het iPod dock ook goed zal werken.

  18. Wat ik ervan begrepen heb:

    Je moet al een Sonos systeem hebben, dan kan(!) deze dock de volgende toegevoegde waarde hebben:
    1. Muziek van iPod/iPhone van anderen afspelen.
    2. Streaming services waarvan nog geen integratie met Sonos is.
    3. Muziek van iPod/iPhone waar nog DRM op zit.
    4. Het is niet vermeld, maar ik denk dat dit ook een soort van ZoneBridge is (zonder netwerkaansluiting) om een hiaat in je zonebereik op te vangen.

    De iPhone/iPod staat in het dock en met een Sonos controller (zijnde de Sonos CR100, Sonos CR200, een andere(!) iPod/iPhone met Sonos app, Sonos Desktop Controller) bedien je de muziek op de iPod/iPhone die in het dock zit.

    Als je geen Sonos systeem hebt, heb je een relatief dure oplader 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.