Reacties voor: Sonos gaat zich volledig richten op streamingdiensten en stembesturing

Sonos reorganiseert en investeert daarmee in streaming muziekdiensten en stembesturing. In een blog legt de CEO van het speakerbedrijf uit wat de plannen zijn.
Lars Paymans -

Reacties: 13 reacties

  1. Laat ze maar beginnen met de App.
    Gewoon streamen via Apple music of Spotify ipv die App. Ben daar niet echt over te spreken.

  2. Sonos heeft onlangs de prijzen flink verhoogd terwijl er inmiddels erg mooie producten van de concurrentie in de winkel staan. Alhoewel ik tevreden ben over de verschillende Sonos producten die ik gebruik prijzen ze zich wel uit de markt. Nieuwe features als trueplay maken dat voor mij niet goed, het is state-of-the-art maar ik merk weinig verschil. Net als veel gebruikers zie ik liever een betere integratie van Spotify zodat alle mogelijkheden van de Spotify app beschikbaar komen voor Sonos. Ik weet dat Sonos en Spotify niet op goede voet staan maar het zou beide partijen sieren als dat eindelijk, in het voordeel van de consument, eens bijgelegd werd.

  3. Origineel geplaatst door Freaky
    Laat ze maar beginnen met de App.
    Gewoon streamen via Apple music of Spotify ipv die App. Ben daar niet echt over te spreken.

    Dat zal nooit gebeuren. Sonos is en blijft een gesloten direct stream systeem, en geen veredeld Airplay systeem. Heerlijk. Mocht je echt direct wil streamen vanuit een mobile device (god mag weten waarom), koop een Airport Express.

  4. Stemherkenning zou mooi zijn. Dan hebben we de app niet direct nodig. Wat ik wel verwacht is dat dit alleen op nieuwe versies werkt.

  5. Sonos klinkt super, maar heeft ook zn tekortkomingen. Trueplay werkt niet met alle speakers, ben zelf in het bezit van de playbar tweetal play 3’s een tweetal play 5’s en een sub. Het enige wat je op de site van sonos leest is dat het “mogelijk” in de toekomst voor alle speakers te gebruiken is.
    Een andere tekortkoming is het niet ondersteunen van DTS, dus als je je set gebruikt al home cinema opstelling wordt het of stereo of dolby 5.1. De playbar vormt geen dts om naar Dolby of stereo. En niet elke tv kan dit. Ook als je een tv hebt met optische aansluiting dan is het maar de vraag of de tv alle randaparatuur (met hdmi aangesloten) met dolby doorstuurt, meestal wordt dit stereo. Een PCM cardmodule wordt wel dolby uitgrstuurd. Dus heb je een verdeelkastje nodig om als je audio aan te kunnen sluiten op een playbar.
    Het geluid bij muziekluisteren vanaf een streamingsdienst is een genot. Wat een fantastisch geluid.
    Verder is de omgang met zelf gemaakte playlisten bijv vanuit spotify of apple music onmogelijk. Je moet ze dus zelf opnieuw maken op het sonos systeem.

    Er is dus zeker nog wat werk aan de winkel voor sonos. Maar ondanks de tekortkomingen een zeer tevreden gebruiker.

  6. De nieuwe Sonos speakers hebben ook allemaal een microfoon aan boord. Er wordt nog geen gebruik van gemaakt maar dat komt wel als ze Sonos voice activated gaan maken. En Sonos is always-on, dus dat gaat mooi samenwerken.

  7. Betekent “gaat zich volledig richten op streaming diensten” hetzelfde als “jr kan straks niet meer muziek van je nas afspelen “?

  8. Origineel geplaatst door Hisense:
    Verder is de omgang met zelf gemaakte playlisten bijv vanuit spotify of apple music onmogelijk. Je moet ze dus zelf opnieuw maken op het sonos systeem.

    Ik kan zonder problemen mijn spotify playlisten raadplegen in de sonos app hoor…

  9. Als men bij Sonos slim is zorgt men ook dat je 24bit kunt streamen!
    Til je ook de speakers naar een hoger niveau,mp3 stelt niets voor!
    Dankzij Tidal/qobuz streamen we al op Flac formaat!
    Als Apple dit ook nog eens zou doen….
    Voor de rest is Sonos zijn geld waard!

  10. Mooie vergezichten maar Sonos heeft nog niet eens de moeite genomen een Apple Watch uitbreiding voor de app te maken. Iets waar Zoneplay mooi in is gesprongen.

  11. Sonos is echte middelmatigheid. Bluesound oa. als je voor kwaliteit wilt gaan.

  12. Erg tevreden met m’n sonos!!
    Helaas kunnen na de laatste updates geen Spotify afspeelmappen weergegeven worden!! All m’n afspeel lijsten door elkaar. Probleem schijnt bij Spotify te liggen maar hoop wel dat het snel opgelost wordt.

  13. Ik snap niet dat ik zo weinig mensen hoor klagen over de app voor Mac. De iOS versie is tegenwoordig prima te doen op wat missers na. Maar hou je de Mac app ernaast heb je plots het gevoel dat het 2001 is. Waar extra klikken nog leuk was en vormgeving nog, laten we zeggen, anders was. Dit kan echt niet meer. Ik schaam me als er iemand naast me zit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.