Reacties voor: Het is zover: Sonos werkt met Google Assistent in het Nederlands

Vanaf vandaag is het zover: je kunt de Google Assistent vanaf nu in het Nederlands gebruiken op je Sonos-speakers. Daarmee ondersteunt Sonos nu drie verschillende assistenten, want Alexa en Siri waren eerder al toegevoegd.

Reacties: 19 reacties

  1. Weet iemand toevallig of ik met de aanschaf van 1 nieuwe Sonos speaker al mijn ‘oude’ Sonos speakers via HomeKit kan bedienen? Ik las ergens dat het sowieso werkt als ze gepaird zijn als groep (dat ze dus allemaal hetzelfde afspelen), maar ik ben benieuwd of ze ook allemaal individueel in de HomeKit app verschijnen.

  2. @Chris: Nee. In de Woning-app komen alleen de speakers die AirPlay 2 ondersteunen.

  3. Sinds wanneer werkt deezer met google samen? Functie niet in nederland. Bekend bij sonos

  4. Werkt prima in het Nederlands al zal het waarschijnlijk de beta zijn. Bij onbekende commando’s komt soms nog de Engelse assistent aan het woord, maar zelfs die reageert dan soms ook nog verbazingwekkend goed.

    Wel een keer op zowel de Beam als de One gehad dat assistent niet meer reageert, verwijderen en opnieuw activeren lost dit dan op. Maar dit probleem heb ik ook meerdere malen gehad met Alexa op de Beam.

    InTune radio werkt ook perfect voor het starten van een Nederlandse radiozender nadat je dat eenmaal handmatig hebt gedaan.

  5. Ik moet trouwens wel zeggen dat ik tot op heden Alexa een stuk beter vind dat Google Ass. Ik mer dat GA nog steeds beta is en af en toe of iets niet goed verstaat, of uit het niets ergens op reageert en regelmatig in het Engels terug reageert.

    Wat er sterk aan Alexa is, is dat je ‘routines’ kan aanmaken. Eigen zinnen welke je een functie kunt geven. Daarnaast is de integratie met Deezer, TuneIn en Spotify gewoon beter.

    Ik zal GA wel weer eens testen als hij officieel uit is. Tot op heden presteert Alexa stuken beter.

    Oh ja wat ook bloed irritant is: is dat bij Ga maar op 1 speaker werkt in een stereopaar. Hoop dat dit opgelost is in de officiële release.

  6. (Red.) Nu de update officieel beschikbaar is hebben we het artikel bijgewerkt met de actuele informatie.

  7. Geen Google meuk op mijn iPhone!!

  8. Ja werkt prima in het Nederlands! Erg handig hey Google speel Rolling Stones op Sonos..

  9. @Duo: ik snap de commotie ook niet. Nederlandstalige Google Assistant draait al twee maanden op mijn Sonos One.

  10. @Harrie: Kan zijn dat het profiel wat jij gebruikt niet op Nederland staat of dat je in een beta programma zit.
    Of net zoals ik er doorheen geglipt bent.

  11. Draai de beta al een poosje. Werkt prima op mijn Sonos One.

  12. Waardeloos in je Apple infra. Geen Apple Music, geen Apple agenda etc etc. Jammer. Hopen dat Siri snel komt.

  13. Mijn vorige reactie van vanmiddag, waarin ik schreef dat het artikel niet meer logisch te lezen was en opmerkte dat een zin niet klopte is verwijderd. Zie wel dat het artikel is aangepast. Ik zie echter toch nog een stuk tekst staan die volgens mij beter verwijderd kan worden namelijk:

    “Is alles gelukt, dan kun je met OK Google of Hey Google je eerste spraakopdracht geven in het Engels, Frans, Duits, Italiaans of Japans. De ondersteuning voor Nederlands volgt zoals aangegeven in juli.”

  14. Origineel geplaatst door Nick
    Waardeloos in je Apple infra. Geen Apple Music, geen Apple agenda etc etc. Jammer. Hopen dat Siri snel komt.

    Haha Siri heeft lichtjaren achterstand. Ze kunnen beter zorgen dat het met andere systemen werkt. Kunnen ze hun centjes op de bank houden. Cook ook weer blij en hoeft hij minder uit te geven aan R&D

  15. Wat vreemd dit bericht want ik gebruik al maandenlang GA op de Sonos. Weliswaar met een Amerikaanse account maar toch….

    Zou het de moeite waard zijn om weer terug te gaan naar account ‘Nederland’?

    Komen er dan opeens extra functies vrij?

  16. @Roelof: Is het bericht ‘vreemd’, of dat jij het al maanden lang gebruikt? Het bericht verwijst naar de officiële launch in Nederland. Niet Amerika.

    Geen extra functies. Alleen beschikbaarheid in NL en andere taal (NL).

  17. @Roelof: Hey, ik heb mijn land ook op USA staan maar als de sonos app naar google assistent app gaat dan vind hij de speakers niet.

  18. @Dainy: dat is vreemd! Ik ga maar even niks omwisselen als ik het zo hoor😏

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.