Reacties voor: De SONICable laadt je iPhone twee keer zo snel op

De SONICable is een kabeltje voor je iPhone met een schakelknop, waarmee je de datsynchronisatie uit zet en twee keer zo snel kunt opladen.
Bram Balk - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Dat is natuurlijk onzin. Het laadcircuit zit in je telefoon en niet in de kabel. Enkel de telefoon bepaalt hoe snel er geladen zal worden, niet de kabel en niet de lader.

  2. V8x. Wel mooi 300.000 bij elkaar

  3. Kijk op Kickstarter eens bij juicies . Kun je zien wat de MFI claim waard kan zijn.

  4. Origineel geplaatst door v8x
    Dat is natuurlijk onzin. Het laadcircuit zit in je telefoon en niet in de kabel. Enkel de telefoon bepaalt hoe snel er geladen zal worden, niet de kabel en niet de lader.

    Volgens mij is wat jij zegt onzin

  5. Het kan wel, als de kabel ook van een beter geleidend materiaal is gemaakt, iets dat ze zelf tegenspreken óf de kabel gewoon 2 keer zo dik is óf er een omvormer in is gebouwd. Dat zijn de mogelijkheden wel denk ik. Voor zover mijn kennis. (Natuurkunde havo 5)

  6. Toch raar dat mijn ipad oplader mijn iphone twee keer zo snel oplaadt dan. Dus dat de telefoon bepaalt hoe snel er opgeladen wordt is kul.

  7. Origineel geplaatst door maxuh
    Het kan wel, als de kabel ook van een beter geleidend materiaal is gemaakt, iets dat ze zelf tegenspreken óf de kabel gewoon 2 keer zo dik is óf er een omvormer in is gebouwd. Dat zijn de mogelijkheden wel denk ik. Voor zover mijn kennis. (Natuurkunde havo 5)

    Dat zal voor een oplaadkabel bijna niets uitmaken. Ook havo 5..

  8. Origineel geplaatst door miriam
    Toch raar dat mijn ipad oplader mijn iphone twee keer zo snel oplaadt dan. Dus dat de telefoon bepaalt hoe snel er opgeladen wordt is kul.

    Kijk eens op de lader. Een iPad lader geeft 10W, een iPhone lader 5W. Logisch dus…

  9. Geldt het snelle opladen nou ook voor opladen via netspanning of alleen via je mac en/of pc ? Het filmpje wekt bij mij de indruk dat dit namelijk ook geldt voor netspanning. Als dit daadwerkelijk het geval is dan ga ik er zeker één bestellen!

  10. Volgens mij zit het zo: via USB krijg je normaalgesproken 0.5 ampere, via de (bijgeleverde) iPhone charger 1 amp en via de iPad charger 2.1 amp. Zolang je een kabel gebruikt die 2 ampere ondersteunt kan je je iPhone (in ieder geval de 6 en 6plus) het beste snel laden met de iPad charger. Dit wordt ondersteunt ondanks dat de iPhone dus zelf met een 1 ampere charger wordt geleverd.

    Hoe data sync uitschakelen helpt bij sneller laden weet ik niet precies maar meer dan wat de usb poort kan leveren wordt het niet lijkt me.

  11. Origineel geplaatst door Joris:
    Kijk eens op de lader. Een iPad lader geeft 10W, een iPhone lader 5W. Logisch dus…

    ik heb dit een keer uitgezocht. Ik dacht ook dat dit zo was en heb het Apple gevraagd. Het is zo dat de ipad lader de ipad met 10 w oplaadt en de iPhone met 5w en de iphone lader kan alleen maar 5w. Dus de iphone lader laadt de ipad lamgzamer en bij de ipad lader en de iphone maakt het geen verschil.

  12. Origineel geplaatst door justin w

    Origineel geplaatst door Joris:
    Kijk eens op de lader. Een iPad lader geeft 10W, een iPhone lader 5W. Logisch dus…

    ik heb dit een keer uitgezocht. Ik dacht ook dat dit zo was en heb het Apple gevraagd. Het is zo dat de ipad lader de ipad met 10 w oplaadt en de iPhone met 5w en de iphone lader kan alleen maar 5w. Dus de iphone lader laadt de ipad lamgzamer en bij de ipad lader en de iphone maakt het geen verschil.

    Het schijnt dat de iPhone 6 en 6plus wel over hardware beschikken om het sneller laden (bij 2.1A middels de iPad charger) mogelijk te maken. Zie

  13. Met de iPad lader kun je een iPhone 6 inderdaad twee keer zo snel opladen (probeer maar). Ik ben benieuwd of je de iPhone met deze speciale kabel dan 4x sneller kunt opladen, anders heeft de kabel geen nieuw voordeel.

  14. Origineel geplaatst door justin w

    Origineel geplaatst door Joris:
    Kijk eens op de lader. Een iPad lader geeft 10W, een iPhone lader 5W. Logisch dus…

    ik heb dit een keer uitgezocht. Ik dacht ook dat dit zo was en heb het Apple gevraagd. Het is zo dat de ipad lader de ipad met 10 w oplaadt en de iPhone met 5w en de iphone lader kan alleen maar 5w. Dus de iphone lader laadt de ipad lamgzamer en bij de ipad lader en de iphone maakt het geen verschil.

    Het maakt weldegelijk verschil. Mijn iPhone 4 is met een 2A lader significant sneller opgeladen dan met de origine 1A lader.

  15. Voor de Iphone 6 en 6 plus is er zeker wel een snellere laadtijd met bijvoorbeeld de Ipad lader (10w of 12w)

    P.S. het verschil met laadtijd is aanzienlijk sneller met een Ipad lader als de standard bijgeleverde lader van 5W.
    Heb het meerdere keren getest en is gewoon een feit.
    Dus de 6 en 6 PLUS batterij vraagt dus meer dan de 5W en kan dat krijgen van de Ipad laders, anders zou er geen verschil zijn.

    Voor de duidelijkheid :

    The phone draws the power and only the power it needs, not the other way around

  16. @Andre: Een 5S idem dito. En TomTom geeft niet voor niets bij de pas toegevoegde energiebesparende modus het advies die te gebruiken als je geen 2A lader hebt aangesloten… zou zinloos zijn als de meeste iPhones de laadstroom toch afknijpen op 1A…

  17. Mijn vermoeden is doordat je het data-kanaal uitschakeld de usb-poort van de pc een hoger wattage gaat leveren.
    Gezien dat bij het opladen van een usb-poort het geleverde wattage van de usb-poort de beperkende factor is en niet de telefoon kan het wel eens kloppen..

  18. Origineel geplaatst door Bomans: @ Andre

    https://www.iculture.nl/een-iphone-opladen-met-de-ipad-lader-kan-dat/

    Dat is een artikel uit begin 2010! Zegt dus alleen iets over de 3GS en ouder, lekker relevant anno 2015 😛 Toen hadden pad èn phone nog de 30 pins connector…

  19. Heb via chineese site ooit goedkope iphone kabels bestelt maar daar gaat het opladen een heel stuk trager. Of dat nou met de Apple licentie te maken heeft?

  20. Volgens mij zijn de pinnen van de lightning adapter dynamisch toe te wijzen aan data of laden. De schakelaar zet de data uit waardoor er op meer pinnen opgeladen wordt.
    Of en hoe de iPhone daar sneller mee laadt weet ik zo niet. Ik heb zelf de ervaring dat een 3GS met 2A lader sneller laadt. Ik heb mijn iPhone 5 niet sneller zien laden met een 2A lader, maar het kan zijn dat de nieuwere iPhones in de telefoon zelf bijsturen.

  21. Ik ben benieuwd wat voor invloed dit heeft op de levensduur van je batterij.

  22. Origineel geplaatst door Jochem
    Ik ben benieuwd wat voor invloed dit heeft op de levensduur van je batterij.

    Batterij vraagt vermogen en krijgt wat hij vraagt en niets meer.

    Dus als een telefoon 5w vraagt krijgt hij 5w ook al is de lader 10w !!!

  23. Werkt deze ook tot de volgende update …. ?

  24. Kennen jullie plusUs nog? Ook zo’n project met fancy kabel. Product besteld maar nooit meer iets van gehoord.

  25. Dit heeft sowieso alleen maar betrekking op het laden met een computer. Bij het laden met een oplader is er geen sprake van datatransport (mag je tenminste hopen anders is je toestel via je lader gehackt, iets wat een zeer reëel risico is omdat het mogelijk is een lader te voorzien van bv. een microcontrollertje die van “foute” software voorzien kan zijn).

    Er zijn ook adaptertjes in de handel die je tussen je computer en je laadkabel steekt en hetzelfde bewerken. Ze worden meestal verkocht als iPad laadadapters, omdat je door de hogere stroom ineens je iPad wél aan je computer kunt opladen (hoewel nog steeds langzaam).

    Inderdaad kan je computer meer stroom leveren (1A) op de USB aansluiting als er geen datacommunicatie mogelijk is, maar dit is ook afhankelijk van de chip die je USB poorten aanstuurt. Maw. dit werkt lang niet altijd en daar verandert deze kabel niets aan!

    Voor bepaalde chips bestaat er ook een programmaatje, ik dacht van Acer of anders ASUS, waarmee je ook de hogere stroomsterkte naar je USB poorten kunt sturen.

  26. ik heb vorig jaar een lightning kabel bij de Hema gekocht omdat die lekker lang was. Ik ging op vakantie en wilde niet het risico lopen mijn iPad od iPhone ergens op de grond te moeten leggen. Enfin, voor de zekerheid ook maar de gewone (korte) kabel meegenomen en wat was ik blij! Die Hema kabel deed het helemaal nieteens. Later ook thuis nog eens getest maar niks, hij laadt geen van beide op. De Devices geven ook aan dat de kabel niet werkt. De Hema wilde hem ook niet terug nemen, hij was immers uitgepakt en de 14 dgn waren net 2 dgn verstreken. Nou kostte die kabel ook maar 14,- maar toch. Ik blijft voorlopig bij het origineel van Apple en hoop dat ze ooit eens met een langere kabel aan komen zetten die niet meteen goud kost!

  27. @Reem: klopt. Mijn iPhone 6 laadt als een gek bij 2.1 A (snellader in de auto)

  28. Als je je iPhone laadt met een 10 of 12 Watt iPad lader dan gaat dat sneller dan met een 5 Watt iPhone lader. Maar je toestel voelt bij snel laden wel warmer en dat betekent automatisch dat je batterij sneller verouderd. Ik laad hem alleen met een snellader als het echt nodig is. ‘s Nachts gaat die gewoon op de 5 Watt kleine lader.

  29. is het niet gewoon zo dat waneer je de data pinnen uitschakeld je iphone gewoon geen energie zal steken in het syncen met de computer? als hij daardoor veel minder energie verbruikt kan hij inderdaad 2x zo snel opladen. zelfde zoals je iphone veel sneller gaat laden waneer ie in vliegtuigmodus staat.
    minder energieverbruik tijdens laden = sneller laden.

  30. Origineel geplaatst door Ashcat
    De Hema wilde hem ook niet terug nemen, hij was immers uitgepakt en de 14 dgn waren net 2 dgn verstreken. Nou kostte die kabel ook maar 14,- maar toch.

    ‘Nep’ kabels doen het niet meer op de iphone 6/plus en nieuwe ipads. Als dat niet op de verpakking van de Hema staat en hij zou na 1 jaar en 11 maanden het niet meer doen; had je deze nog steeds kunnen terugbrengen.

    2 jaar garantie op elk product…
    Gewoon teruggaan met de kabel

  31. @Ashcat:

    Heb een aantal lightingkabels uit China laten komen. Risico van 0,79 euro per stuk. Deze doen het prima. Zelfde laadtijd als met de originele kabels.

  32. Pfff al die reacties….! Waar is @timosha om hier licht over te laten schijnen! 🙂

  33. De nepkabel van de HEMA doet het hier prima op de 6, 5c, 5 en iPad Mini 1 en 2.

  34. Maar ik vraag me af of het goed is voor de accu.

  35. “Nepkabel”of “echte kabel” het is niets meer dan een stukje koper.
    Bij ios7 zag de telefoon op de een of andere manier dat het toch een nepkabel was daarom laden hij niet op.

    en die kabel werkt alleen op een usb uitgang van de pc of laptop, die uitgang is maar 500ma, door hun kabel te gebruiken gebruik je de voeding en de data samen om de telefoon op te laden. dan krijg je dus ongeveer 1000ma (1A)

    maar bij een gewone net lader heeft dit dus geen effect

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.