Reacties voor: Sombere toekomst voor externe Twitter-apps: vanaf augustus minder functies

De ontwikkelaars van de bekende Twitter-apps Tweetbot, Tweetings, en Twitterrific luiden opnieuw de noodklok. Door de nieuwe maatregelen van Twitter wordt het onmogelijk om nog langer notificaties voor tweets aan te bieden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Doodsteek voor Twitter denk ik zo maar.. waarom dan hè ? 🤔

  2. Vraag mij af of die beperking ook geldt voor Tweetdeck, want dat is eigendom van Twitter zelf. Hoop het niet, want dat is voor desktop/laptop een van de weinige fijne alternatieven voor de irritante webversie van Twitter.

  3. Op Android zul je daar weinig last van hebben, aangezien al veel apps (bijvoorbeeld Talon en Flamingo) de mogelijkheid bieden om pushnotificaties via de officiële Twitterapp op te halen, en dan zelf te versturen. Hiervoor hoef je alleen de officiële Twitterapp te installeren (die je daarna gewoon weer van je homescreen kunt halen) en het werkt direct. Bespaart batterij en is realtime.

    R.I.P. iOS gebruikers!

  4. Het probleem van pushnotificaties via derden kun je m.i. simpel oplossen door de originele Twitterapp te installeren op je iOS telefoon. Je ontvangt ze dan van deze Twitter app terwijl je bijv. Twitteriffic gewoon blijft gebruiken. Automatische tijdlijn verversing kun je ook ‘handmatig’ doen in Twitterrific dus vooralsnog zie ik geen problemen

  5. @Gebo: Laten we maar voor elke 3rd party app dan maar direct de gebrekkige 1st party app er ook op gooien. Zo los je een probleem niet op. Twitter is mede door 3rd party apps, Tweetdeck, Tweetbot, Twitterriffic, Echofone en vele anderen die ik nu vergeet groot geworden op mobiel vlak. Eerst gaat de Mac app eraf, de Windows app al jaren eerder en nu verneuken we de 3rd party developers.

    Onder het mom van het is maar 1% kun je natuurlijk iedereen veel wijsmaken, maar het blijft niet netjes. Zeker niet als de mobiele app en website niet kunnen bieden wat 3rd party apps wel kunnen. Ik hoef geen facebook achtige taferelen (‘top tweets’ en reclame), neen, ik wil chronologisch m’n berichtjes kunnen lezen. En dan ben ik nb niet eens een poweruser.

    Goed bezig Twitter, het einde is ook voor jullie in zicht op deze manier, althans in huize Henk.

  6. @Gebo: Maar het zou helemaal niet nodig moeten zijn dat je eerst de eigen Twitter-app moet installeren. Daarbij kan die eventueel dan ook weer volgen waar je allemaal mee bezig bent (want je moet er wel eerst inloggen)

  7. Ik lees bij sommige reacties dat dat het einde van Twiiter is. Nu wil ik niet zo ver gaan, maar de app. van Twiltter zelf komt niet op mijn telefoon.

    Dan is het ook voor mij einde Twitter.

  8. Heel erg jammer. Ik ben fan van Tweetbot.

  9. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Gebo: Maar het zou helemaal niet nodig moeten zijn dat je eerst de eigen Twitter-app moet installeren. Daarbij kan die eventueel dan ook weer volgen waar je allemaal mee bezig bent (want je moet er wel eerst inloggen)

    Tja, er moet ook geld verdiend worden.
    Het is of reclame, je data delen of maandelijks betalen. Het kan niet alle drie nee zijn.

  10. @Nigel: nee, want geldt ook niet voor Twitters eigen app :’)

  11. Twitter vermoord zichzelf op deze manier. Dan maar geen twitter gebruiken denken mensen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.