Reacties voor: Snapchat-foto’s gelekt: pas op met Snapchat download-apps

Maar liefst 200.000 foto's en video's die via Snapchat zijn verstuurd, zijn gelekt. Maar hoe? Drie vragen en antwoorden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. De hele collectie foto’s lijkt nog niet erg op straat te liggen – downloaden is overigens vast geen goed idee, vrijwel zeker zitten er bloot foto’s tussen van tieners en die kunnen mogelijk worden aangemerkt als kinderporno.

    Het schijnt dat de foto’s wel online zijn geweest, via viralpop.com/snapsaved – die website ligt nu onderuit. De 13 GB data zou door een 1000+ bezoekers zijn gedownload – mogelijk ligt de site er nu uit vanwege verschrijding van de datalimiet? Niemand die het schijnt te weten. NB. oppassen met die viralpop website: hij zou trojans verspreiden.

    En, wat gebeurt er nu met al die bestanden? Er zou gewerkt worden aan een doorzoekbare database, met de usernamen. Maar als dat niet snel genoeg gaat, zou alles botweg op bittorrent worden gegooid.

    De hele mik ligt dus nog niet op straat maar is wel verspreid en een deel zal uiteindelijk vast op straat komen en mogelijk nooit meer verdwijnen van Internet. Een aantal foto’s zijn verspreid via 4chan: die zijn niet wereldschokkend maar vast niet leuk voor de betreffende dames.

    Op dit moment kun je dus niet kijken of jouw foto’s, of die van je kinderen, er tussen zitten. Het schijnt daarnaast dat verreweg de meeste foto’s uit Denemarken en Noorwegen komen. Ik heb geen idee hoe dat is vastgesteld.

    In ieder geval is dit een goede aanleiding om eens met je kinderen om de tafel te gaan zitten en te bespreken dat spannende fotootjes en filmpjes op internet delen echt geen goed idee is – de kans is altijd aanwezig dat ze op straat belanden.

  2. Hmm zie toch liever een naaktfoto van mezelf voorbij komen dan de gezichten die ik altijd trek. Denk dat die voor menig mens leuker om te bekijken zijn!

  3. Het lek zat ‘m in die Android-applicatie, die alles uploadde naar een server, welke is gehackt.

  4. Origineel geplaatst door Bubbly
    Het lek zat ‘m in die Android-applicatie, die alles uploadde naar een server, welke is gehackt.

    Je hebt er echt verstand van he? Not dus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.