Reacties voor: Privacyzorgen over Snapchat’s Snap Map: anderen zien constant waar je bent

De Snap Kaart van Snapchat roept vragen op over privacy: vrienden kunnen constant je locatie zien, als je niet oppast. Dat kan leiden tot pesten en stalken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Heb het al sowieso niet maar denk dat er nu veel
    Mensen zijn die het programma snel gaan verwijderen als het niet uitgezet gaat worden.

  2. Origineel geplaatst door Jeroen
    Heb het al sowieso niet maar denk dat er nu veel
    Mensen zijn die het programma snel gaan verwijderen als het niet uitgezet gaat worden.

    Eerlijk gezegd denk ik dat de doelgroep (bloemkooljeugd), hier niet zoveel om geeft.

  3. @Jeroen: Je kunt in snap per vriend selecteren of je wil dat zij je locatie kunnen zien, of zelfs de onzichtbare modus inschakelen. Als je de functie niet wil gebruiken moet je hem niet aan zetten.

  4. Je kunt iemands locatie helemaal niet realtime zien. Alleen wanneer iemand Snapchat opent wordt de locatie opgeslagen. Als iemand dus al een tijdje Snapchat niet heeft geopend, weet je alsnog niet waar diegene is.

  5. Snapchat zelf ziet het probleem niet. Zij zien de nieuwe kaartfunctie vooral als een manier om je blik te verbreden en te kijken wat er elders op de wereld gebeurt.
    Daar hebben we de krant, radio, tv, internet fora etc voor, sukkels.

    Begrijp niet dat mensen dit soort apps maar blijven omarmen, dit wordt in de toekomst een enorm drama voor de huidige jeugd.

  6. Gelijk aan Facebook. Zijn maar op 1 ding uit en dat is jouw data, ter verkoop aanbieden.
    Nutteloze programma’s vind ik het. De drang om aan anderen te laten zien hoe geweldig je het hebt en natuuuuurlijk veel beter dan de anderen. Ondertussen vergeet men om zich heen te kijken en een gesprek aan te gaan met de persoon tegenover zich. Niet dat die persoon dat in de gaten heeft of mist want die zit ook met z’n kop in de facebook, snapchat en instagram.

  7. The Marauder’s Map of the World 😉

  8. Belangrijk om te waarschuwen. Het kan idd problemen geven. Zelf deel ik mijn (exacte) locatie nooit. Dat heb ik bij alle communicatie apps uit staan. Scheelt ook een hoop batterijgebruik

  9. Welkom in 2017… Ik denk dat dit voor de nieuwere generatie geen probleem is, en dat dit in de toekomst alleen maar verder uitgebreid gaat worden.

  10. Maar we kunnen toch gewoon bij locatievoorzieningen bij locatie “nooit” aangeven? IOS is zo gemaakt dat dit allemaal geregeld is in de OS zelf.

  11. Het staat standaard uit.

    Je moet het dus zelf aanzetten.

    Het is dus een bewuste keuze on aan te zetten.

    Bij aanzetten vraagt de App je met wie je wilt delen.

    Dus waar zit nou het probleem?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.