Reacties voor: Smartphones zijn zegen en bedreiging voor kranten

Bezitters van een mobiele telefoon lezen veel minder kranten. Maar ze lezen wel veel meer krantenartikelen, alleen kunnen de uitgevers daar veel minder aan verdienen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. En wanneer komt de NRC.Next iPhone/iPad app beschikbaar ? Daar zit ik wel op te wachten..

  2. Nee sorry ik lees niet EN de volkskrant EN de telegraaf EN de NRC 😉 handig dat overzichtje van al die krantenapps die in de app store staan trouwens!

  3. Leve Reader 2 (RSS-Feeds) waar ik al mijn nieuws in 1 app kan zetten. Leve Nu-Algemeen een GeenStijl! 😉

  4. Ik mis de Trouw applicatie in dit lijstje. Die kan je ook helemaal lezen met een abbonnement of een in-app aankoop.

    Daarnaast lees ik juist meer kranten. In het weekend wil ik wel eens de Trouw, Volkskrant, NRC en Telegraaf downloaden. Dat zou ik in een winkel nooit doen.

    Zelf heb ik een abbo op de VK en een webabbo op het NRC Handelsblad. Kan ook met de telegraaf en de Trouw. Het werkt heerlijk en leest prettig.
    Er is trouwens een groot verschil tussen niet betaalde Apps en de gratis nieuws Apps als NU.nl of iets dergelijks. In de betaalde versies kun je volledige kranten downloaden met achtergrondverhalen en de hele mikmak. Dat lees je niet op een site als NU.

  5. Ik eigenlijk alleen nu.nl op de iPhone meerdere keren per dag even bekijken, en op school af en toe een metro meepakken.

    Ik zie het niet echt zitten om echt een krant op de iPhone te lezen.

  6. Heerlijk, ik heb de volkskrant,Telegraaf,New York Times en USA Today, en lees ze iedere dag meerdere malen op mijn iPhone.

  7. Vandaag geen online krant bij de volkskrant vanwege een foutmelding in de applicatie. Bezorgklachten zijn nog niet geregeld. Kan nergens een melding doen op de iPhone. Twittervraag is al meer dan uur onbeantwoord.

  8. Ik lees dagelijks de Leeuwarder courant app, desondanks koop ik ook nog regelmatig een papieren LC, t nieuws is uitgebreider dan in de app en meer achtergrond informatie! Voor mij kunnen beide medium naast elkaar bestaan!

  9. Ikzelf koop al jaren geen fysieke krant meer, sinds ik mijn vertrouwde krant toch al online kan lezen, maar gelukkig voor de kranten zijn er nog een heleboel mensen die graag een fysiek exemplaar in hun handen hebben. Maar dat is natuurlijk weer niet zo goed voor Moeder Natuur. Dus ik ben voorstander van de digitale krant.

  10. Benieuwd wanneer de app komt van de Barneveldse Krant. Het mooiste dagblad met de kleinste oplage.

  11. Ben al tijden heel blij met de Volkskrant app, alleen wordt het wel tijd voor een goede iPad versie.

  12. Origineel geplaatst door BRS: …zijn er nog een heleboel mensen die graag een fysiek exemplaar in hun handen hebben. Maar dat is natuurlijk weer niet zo goed voor Moeder Natuur. Dus ik ben voorstander van de digitale krant.</

    Ik zou eigenlijk wel eens willen weten wat een papieren krant versus een digitale krant aan milieubelasting bijdraagt. Digitaal kost natuurlijk wel energie, maar levert bij de krantlezer geen fysiek afval op !

  13. Ik vind Fok! altijd wel boeiend. Deze krant biedt een webapp voor de iPhone als je gewoon fok.nl bezoekt.

  14. Ik vind het gewoon niet fijn om een krant op de iPhone te lezen, het scherm is gewoon te klein. Bij nieuwssites zoals NU.nl vind ik het niet erg, maar aangezien ik liever de IHT of het NRC lees, die over het algemeen veel langere artikels hebben, pak ik er toch liever een papieren krant of mijn MacBook bij.

  15. Lees sinds 1/2 jaartje voor 8,25 p/m NRC met iPhone app. Bevalt uitstekend op mega scherpe display van iPhone. Voorstaande is niet bedoeld om te patsen of zo, maar puur om aan te geven dat retina echt een enorm verschil maakt in leesplezier!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.