Reacties voor: Smartphones worden steeds zwaarder en dat komt door Apple

Toestellen zijn in de loop van de jaren steeds zwaarder geworden en dat komt niet door de grotere schermen, maar door een trend die Apple heeft gezet: het gebruik van metaal en glas.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Maar dat wil toch niet zeggen dat Apple de schuldige is van de rest van de zwaardere smartphones? Het is voor de andere merken toch niet verplicht in Apple te volgen?

  2. Ik vond mijn Iphone 6 en 7 wel redelijk licht, en de telefoon hoeft niet zo licht als een veertje te zijn.
    Ik heb liever dat het wel iets weegt en merkt dat je het vast heb, daarbij is de 6/7/8 echt niet zo zwaar.

    ja de plus versies zijn wat zwaarder maar een stuk groter, al moet ik zeggen dat gewicht van de 8 plus ook niet zwaar is.

  3. Gisteren een X gekocht om mijn 6 te vervangen. Ik ben onaangenaam verrast hoeveel zwaarder dit ding is. En die camera steekt echt heel erg uit. Apparaat is sowieso groter (past dus minder goed in broekzak). Face id werkt goed, maar dat deed die knop voorheen ook. Tot dusver eigenlijk teleurgesteld. Te snel het topmodel gekocht zonder eerst te vergelijken.

    Apple verliest langzaam zijn glans. Ik ken zeker twee andere developers die met smart hun laptop willen upgraden maar geen zin hebben in een touchbar premie. Om maar een ander voorbeeld te noemen.

  4. @Gijs: Tja inderdaad beetje je eigen schuld 🙃Die camera vd 6 stak toch ook uit?
    Ik ben vd 6 naar de iPhone X gegaan 😁zoveel groter vindt ik hem niet😌De iPhone X vindt ik tot nu toe de beste en mooiste iPhone, het design is geweldig☺️
    Die glans van Apple gaat steeds beter glansen😍
    En tja die prijzen van de MacBooks moet je er voor over hebben in iedergeval ik dus wel omdat ze heel erg mooi zijn ❤️ En tja vaak vinden mensen de Apple producten lelijk of het werkt niet goed… ik zou zeggen wees gewoon eerlijk en zegt dat je het geld er niet voor hebt of over hebt 🤩

  5. @Gijs: Er is nog steeds een Macbook pro zonder toucbar, dus ze kunnen gewoon upgraden.

  6. Origineel geplaatst door Nick Seamore
    Maar dat wil toch niet zeggen dat Apple de schuldige is van de rest van de zwaardere smartphones? Het is voor de andere merken toch niet verplicht in Apple te volgen?

    Er staat ‘veroorzaakt’, over een schuldvraag wordt niet gerept…..

  7. Een plastic behuizing kan bovendien vrij dun worden gemaakt, omdat het na vervorming weer teruggaat naar de oorspronkelijke vorm. Bij metaal is dat niet het geval: buiging is permanent, waardoor metalen smartphonebehuizingen van een dikkere laag materiaal zijn gemaakt.

    Dit is niet waar. Zowel plastics (polymeren m.u.v. thermoharders) als metalen hebben een elastische fase en een plastische. Bij veel metalen ligt deze vloeigrens op 0.2% rek. Voor plastics is dit erg afhankelijk van de kunststof die gebruikt wordt. Dit betekent dus dat een deel van de vervorming tijdelijk is (elastisch) en zodra je de vloeigrens voorbij gaat zal deze bij beide permanent zijn.

  8. Probleem van deze ontwikkeling is meer dat wanneer een zwaarder toestel op de grond valt deze hardere inslag maakt. Met als gevolg dat de ontwikkeling van stevigere glazen voor- en achterkant teniet gedaan wordt en je dezelfde breekbaarheid behoudt als de vorige generatie…

  9. Het belangrijkste voor mij is grip en breekbaarheid.
    De iPhone 4 en 5 waren super qua grip, dus niet zoveel problemen mee.
    De 6/7 was mij te glad en licht – voor mij onhandige combinatie.
    De X moet ik nog zien maar ik koop hem wsch. toch niet vanwege de notch/glazen achterkant/iOS11/matige batterij en laadsnelheid.
    Prijs wil ik evt. nog wel betalen maar dan moet het ook echt perfect zijn. FaceID=geweldige techniek maar creert toch meer problemen dan het oplost.

  10. @Gijs: Waarom heb je hem is godsnaam gekocht dan?
    Je vind hem onaangenaam zwaar, de camera steekt te ver uit, hij is zo groot dat hij niet in je zak past…. maar je koopt hem wel ?

  11. @Gijs. Ik ben van de 6Plus naar de X gegaan. Vond de 6plus te groot voor mijn broekzak. De X past prima en is net zo groot als een samxxxng a5 oid. Het scherm van de X is net zo groot als de 6plus, maar dan zonder randen. Perfect. Ik heb de X sinds zaterdag en ben er onwijs blij mee. Nu al! En die uitstekende camera, die had de 6 (plus) ook al. Kijk een naar een beschermhoes van Gear 4. Maakt je X wel weer iets groter, maar biedt goede bescherming.

  12. Origineel geplaatst door Panda
    Het belangrijkste voor mij is grip en breekbaarheid.

    De iPhone 4 en 5 waren super qua grip, dus niet zoveel problemen mee.

    De 6/7 was mij te glad en licht – voor mij onhandige combinatie.

    De X moet ik nog zien maar ik koop hem wsch. toch niet vanwege de notch/glazen achterkant/iOS11/matige batterij en laadsnelheid.

    Prijs wil ik evt. nog wel betalen maar dan moet het ook echt perfect zijn. FaceID=geweldige techniek maar creert toch meer problemen dan het oplost.

    Nu heb ik al een aantal reacties van je mogen lezen op deze site. En bij elke reactie komt bij mij de opmerking: als je niet weet waarover je praat, doe het dan ook niet. Je beredeneringen over de iMac Pro en hier nu over de X slaan werkelijk nergens op. Er is helemaal niks mis met de batterij van de X of oplaadsnelheid. En FaceID creeert meer problemen dan het oplost?? Wat is dat voor onzin? Overal waar je TouchID gebruikt gebruik je nu FaceID. Schiet mij maar lek waarom dan ineens meer problemen oplevert dan dat het oplost.

    Heb eerder het idee dat je express fud zit te verkondigen, dan dat je mee wilt dingen aan de algehele discussie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.