Reacties voor: Deze Nederlandse reclame toont de harde waarheid van smartphonegebruik in het verkeer

Check jij ook wel eens je iPhone tijdens het autorijden? Je weet waarschijnlijk dat het levensgevaarlijk is, maar toch blijft het lastig om een melding te negeren. In een nieuwe reclame word je nog eens bewust gemaakt van de gevaren hiervan.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Ik behoor tot de overige percentage die niet een mobiele telefoon gebruikt tijdens het rijden. Dit zeg ik uit eigen ervaring met derden.

  2. Redactie IC, dit is weer sinds lange tijd dat ik een artikel van jullie met volle aandacht volledig uit lees (incl. Het filmpje). Top artikel! Helaas enkele jaren geleden zelf ook mee moeten maken, was niet met de telefoon bezig, deze gaat uit in de auto, maar een fietser wel. Hij merkte niets van zijn omgeving op, reed door rood en daar was ik niet op berekend. Om kort te houden, trauma helikopter, 3 jaar revalidatie en nu voor 70% afgekeurd. Ja we hebben nog contact, hij heeft het moeilijk, met name ook dat waar hij een onbekende in laat belanden. Zelf wel even een half jaar uit de roulatie geweest maar weer in t leven. Alleen… die plek hè… die vergeet je nooit meer. Probeer als het mogelijk is deze te ontwijken door om te rijden.
    Hoop dat iedereen zich realiseert wat gebruik van telefoon in auto, op de fiets en tijdens overige deelname in het verkeer kan opleveren. Niet alleen voor jou maar nog meer voor anderen die je er bij betrekt als je een ongeluk krijgt.

    Nogmaals mooi stuk geschreven. 👍🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

  3. Tja. Ik ben naast autorijder ook motorrijder. En ik zie het gebeuren. Je ziet aan de auto’s voor je dat ze niet met de weg bezig zijn. Achter een vrachtwagen blijven hangen, half over de vluchtstrook, etc. En als ik auto rij? Ik zit geen hele berichten te schrijven, maar soms verleidt een pingeltje me toch om even te kijken. Dit artikel en de video drukt je toch weer met de neus op de feiten. Niet doen dus.

  4. Zelf totaal geen moeite om niet te kijken, al zit ik niet eens op de weg.
    Als mijn telefoon naast me op bureau afgaat wordt ik niet eens nieuwsgierig, maar goed artikel voor de gene die wel kijken.

  5. Voorheen keek ik vaak op mijn telefoon tijdens het auto rijden, in gedachte ‘oh het komt wel goed’, in de bebouwde kom, daarbuiten en zelfs op de snelweg. Niet alleen berichtjes versturen maar zelfs complete websites bezoeken. Mijn telefoon hangt met een magneet aan het dashboard, dus ik hoef hem niet vast te houden. Een paar weken geleden ging het bijna mis.. ik zag een auto op de rotonde bijna over het hoofd, doordat ik op mijn telefoon keek. Ik kon er nog net voorschieten… de rest van de rit heb ik de telefoon niet meer aangeraakt of er op gekeken. Sindsdien staat hij tijdens het rijden op niet storen en als er iets belangrijks is, stop ik wel even…

    Pluspunten voor Interpolis, voor deze campagne!

  6. Mooie en goede campagne, waar hopelijk wat bewustzijn mee wordt bereikt. ‘Het verhaal’ van Koen heb ik van hem al eerder gehoord en weet dat hij het er nog steeds heel moeilijk mee heeft. Vraag me af hoe ik hiermee om zou gaan als mij iets dergelijks zou overkomen. Lijkt me een vreselijk traumatische ervaring die (de rest van) je leven verandert…

    Wat weleens vergeten wordt is dat iedereen een zogenaamde one-track-mind bezit. Je kunt je eenvoudigweg niet op meerdere zaken tegelijk focussen en je gedachtengang en focus stapt gemakkelijk van het één naar het ander over, zonder dat je je dan nog beseft waar je daarvoor mee bezig was. Dit is precies wat er gebeurt als je ‘even’ op je mobieltje kijkt tijdens het rijden. In die fractie van een seconde word je ineens in je mobieltje ‘gezogen’ en vergeet je waar je op dat moment mee bezig was: autorijden. En in een fractie van een seconde kan er een hoop gebeuren als je bijvoorbeeld 120 km/u rijdt. Dit is wat er vaak gebeurt en hierdoor kun je gewoonweg niet ‘even’ op je mobieltje kijken. Je hebt het zelf niet in de hand of onder controle, het gebeurt gewoon, net zoals Koen het vertelt in het filmpje…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.