Reacties voor: Politie wil ingebouwde blokkering voor smartphonegebruik in de auto

Volgens de Nationale Politie moeten auto's standaard uitgerust worden met smartphoneblokkering voor chatten en mailen. Hierdoor zou het aantal verkeersdoden teruggedrongen moeten worden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 27 reacties

  1. En de passagiers dan?

  2. Wat als jij een ongeluk krijgt en je bent alleen? Je zit geklemd in de auto… hoe ga je de hulpdiensten bellen?

  3. Ja dat is ook! Over een paar jaar mogen we niet eens meer alleen naar de wc! Meschien een beetje een stomme vergelijking maar dan nog.

  4. Interessant plan hoor. Dan ook apparatuur waardoor je tijdens het sturen geen film kunt kijken, boek kunt lezen, naar vogels kunt kijken, sexuele handelingen verrichten of remmen voor dieren. Allemaal levensgevaarlijk! En inderdaad…de passagiers.
    Volgens sommigen moeten die op een knopje kunnen drukken ‘geen bestuurder’. Dat werkt dus niet!

  5. Zorg er voor dat de auto alleen opstart met je smart Phone (bij verbinding met de auto. En deze kan daarna automatisch alle functies zoals chat, mail etc. blokkeren.

    Maar goed, wat als je geen smart Phone hebt of bij je hebt?

  6. Probleem lost zich vanzelf op als we naar zelf rijdende auto’s gaan zonder onbetrouwbare menselijke besturing.

  7. Weer zo’n zinloze kreet waar je niks mee kan, de nationale smeris kan wel hoog van de daken roepen maar als je weet dat er steeds minder wordt gecontroleerd voor o.a. NIET handfree bellen, het ligt niet alleen aan de bestuurder maar er mag ook strenger op worden gecontroleerd, dat zou al een hoop schelen, Ik ga geen € 5000 neer leggen om de betreffende apparatuur in de auto te laten plaatsen om alleen de politici te spekken.
    Er zijn genoeg andere oplossingen die beter en goedkoper zijn.
    Rest my case.

  8. Smartphone blokkeren voor bellen en alles goed plan, maar in alle nieuwe auto’s krijg je wel een Ipad als scherm ingebouwd.
    En dit mag je dan wel gebruiken onder het rijden ?

  9. @Casper: heeft een punt. Als er nu eerst weer eens wat meer geld komt voor handhaving. Misschien zouden we dan het aantal ongelukken zien verminderen. Elke ochtend kom ik ze weer tegen, de door het rood licht gaande fietsers of “sorry, ik zag je te laat” automobilisten die je bijna omver rijden op het zebrapad. Vanochtend nog een kudde fietsers springend moeten ontwijken toen ik een zebrapad overstak. Als er nu weer eens wat meer politie op straat komt en gevoelige boetes uitdeelt, dan zou dat pas echt wat schelen!

  10. Vrij kansloos om dit technisch voor elkaar te krijgen. En slechts een tijdelijk probleem: over een paar jaar zijn we passagier in zelfrijdende auto’s.

  11. Meer politie op straat zeg ik! Ik zit veel op de weg maar zie zelden politie! Dan wordt dit probleem vanzelf opgelost en nog veel meer andere dingen!

    En geen ge*piep* als je aan de kant gezet wordt en als een baby janken om de boete voor het gebruiken van je phone achter het stuur! Je weet dat het niet mag!

  12. @Onno: Ik vraag me af of de (volledig) zelfrijdende auto écht over een paar jaar op straat komt. Technisch is het geen probleem, maar juridisch wel: wie is er aansprakelijk als er niemand achter het stuur zit en wie betaalt de schade bij een aanrijding. Daar zijn ze nog láng niet uit. Je zou namelijk de fabrikant aansprakelijk kunnen stellen als er tóch een onvoorziene aanrijding komt. De eigenaar van de auto aansprakelijk stellen (zoals nu gebeurt) is juridisch dan veel moeilijker, omdat er geen bestuurder is.

  13. Dan ook geen koffiedrinkende en etende bestuurders, kwakende passagiers enz.

  14. Gezond af/ver-stand houden.
    In elke gemeente 1 politieagentje op een random invoegstrook bovenaan viaduct en schrijven maar.
    Politieagentje ziet t heus wel, bestuurder niet.
    Door meer boetes houden mensen echt wel een keer op

    Elke dag is dan zo terugverdiend.
    Aan dit idee zijn een licentie verbonden (h)

  15. Dashboard van moderne auto’s mag je ook niet meer gebruiken tijdens het rijden! Dat ziet er ook uit als een telefoon.

  16. En ik wil een nieuwe Benz. Maar hey, gaat ‘m ook niet worden. De politie kan zoveel willen. Sterker nog, niet hebben niets te willen, want die moeten gewoon doen wat ze opgedragen wordt. En de overheid is een bejaarde van 93 op de linkerbaan tijdens de spits als het gaat om het verkeer en techniek.

    Origineel geplaatst door Michel
    Gezond af/ver-stand houden.

    In elke gemeente 1 politieagentje op een random invoegstrook bovenaan viaduct en schrijven maar.

    Politieagentje ziet t heus wel, bestuurder niet.

    Door meer boetes houden mensen echt wel een keer op

    Elke dag is dan zo terugverdiend.

    Aan dit idee zijn een licentie verbonden (h)

    Dat heeft alle schijn van surveilleren/schaduwen. Zitten nogal wat haken en ogen aan. Buiten dat heb ik dan liever dat ze in je voortuin gaan liggen. Vanaf vandaag 24/7 de rest van je leven. Laat even weten hoe dat is. Je mag me mailen.

  17. Een functie die met je acceleratie meter in je phone merkt dat je met een snelheid x (boven de 20km/h of zo) aan het rijden bent en dat je dan bij het unlocken / scherm bedienen steeds een irritante pop-up krijgt waardoor je moet bevestigen dat je de telefoon wilt gebruiken.

    Mocht je dan aangehouden worden en er ontstaat discussie met oom agent dat die dan jouw telefoon in beslag mag nemen en onderzocht mag worden of je inderdaad in overtreding bent of niet. Zo ja dan ook nog extra boete voor het betalen van dit onderzoek en zo niet dan geen boete.
    Voor dit soort controle / onderzoeken aparte verkeerspolitie aannemen, dus er worden banen gecreëerd, en zich alleen maar bezighouden met verkeerszaken/overtredingen/ongevallen e.d.

    Dan heeft de gewone politie meer tijd en aandacht voor andere belangrijkere zaken!

    @Le0: Zo moeilijk is dit niet! Ik zit zoals ik zei dagelijks op de weg en in 1 rit kom ik tig mensen tegen / haal ik in die met hun smartphone bezig zijn!

    Politie undercover met onopvallende voertuigen, het liefst met een motor omdat je dan net iets beter in een andere auto kunt kijken, rond laten rijden met eventueel de mogelijkheid om met een simpele beweging een foto van de overtreding te maken of zo (tegenwoordig is er zoveel mogelijk). Aanhouden, flinke boete en klaar! Wedden dat je het (voorlopig) of misschien zelfs voor altijd laat om je telefoon te gebruiken tijdens het rijden!?

  18. Een heel simpele oplossing zonder automobilist te pesten is autonoom rijden. Dat gezeur, dit mag niet, dat mag niet. En wij, de automobilist, moeten maar een stom kastje betalen omdat van Hasselt een hersenscheet laat. Laat ons met rust en regel de wetgeving hier voor ipv waar je nu mee komt van Hasselt.

  19. Wederom het toppunt van socialisme! De overheid/politie bepaalt wat goed voor u is!
    Ik ben het eens met het feit dat appen of niet handsfree bellen gevaarlijk is en natuurlijk bestraft moet worden.
    Maar buiten deze zaken om zijn er enorm veel dingen die gevaarlijk kunnen zijn.
    Ik ben nogal van eigen verantwoordelijkheid en voor minder overheid bemoeienis.
    Helaas gaat dat niet wat worden met de linkse politiek van tegenwoordig!

  20. Perfect!!! Alleen 112 hulpdiensten openstellen in het voertuig! Irriteer me mateloos aan die lui met hun telefoon achter het stuur!!

  21. Dus omdat de politie steeds minder op straat te vinden is moeten de bestuurders door techniek worden gehandhaafd #omdenken

  22. Waarom iets met technieken fixen als sommige mensen te dom zijn om te beseffen dat je sommige dingen niet moet doen als je aan het rijden bent? Survival of the smartest. 😉
    Nou maar hopen dat ik niet dupe wordt van de aktie van zo’n idioot. 😬

  23. Tja een goede vraag over de mede passagiers. En denken ze ook na over de file meldingen. Maar dan het aller grootste waar ik dan aan denk. Juist de verkeersdoden leveren de meeste orgaan donors op. Zijn er minder verkeerdoden krijg je dat gezeur weer dat er te weinig donors zijn. De politie denkt ook alleen maar in hun straatje 😉

    Sorry guys, neem het niet te serious wat hier staat….

  24. Origineel geplaatst door Mike
    Wat als jij een ongeluk krijgt en je bent alleen? Je zit geklemd in de auto… hoe ga je de hulpdiensten bellen?

    Precies hoe ga je dan doen vind wel beetje raar die wet kan je niet maken vind ik

  25. Misschien gewoon meer controles maar ze de politie zit zelf ook regelmatig te bellen achter het stuur al meerdere malen zelf geconstateerd

  26. Wat dachten jullie ervan om de politie toe te staan om in het bijzijn van de overtreder met een flinke hamer het toestel plat te slaan? Of beter nog – toezien dat de overtreder het toestel zelf vernietigd? En dat de politie ook even meld aan de provider dat dat is gebeurd vanwege een overtreding zodat niet de toestelverzekering kan worden aangesproken?

  27. En ik wil een nieuwe Benz. Maar hey, gaat ‘m ook niet worden.

    Liever een ster in m’n voorruit, dan op m’n motorkap. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.