Reacties voor: Eindelijk antwoord op de vraag of je smartphone je afluistert

Onderzoekers geven antwoord op een hardnekkig verhaal: worden we massaal afgeluisterd door onze smartphone? Dat blijkt niet helemaal te kloppen, al vinden er wel andere vormen van spionage plaats.
Jim Pedd -

Reacties: 13 reacties

  1. Daarbij is gekeken naar de gegevens die de apps naar servers uploaden of naar de ontwikkelaars terugsturen. Tussen die gegevens zaten volgens de onderzoekers grote bestanden. Maar er zaten geen audio- of videobestanden met geluid of beeld van de gebruiker tussen.

    Duh… dan hadden we het al veel eerder uitgevonden dat het wel zo was…. ze hebben eigenlijk een man in the middle toegepast… zelfs ik zou een groot video of audio bestand door kunnen sturen als er alleen zo gekeken word naar dit vraag stuk…🙄 betrouwbaar onderzoek? Meh….

  2. Toch ben ik nog niet overtuigd…. het is me vaak opgevallen dat de suggesties van Google -tijdens het invoeren van een zoekopdracht in Safari- al na een paar tekens precies is wat ik wilde zoeken.

    Dit was dan ook bijna altijd het geval als je erover gesproken hebt of luistert naar de gezochte term/muziek.

    Een alu-hoedje heb ik niet op maar vind t alleszins opmerkelijk. Ben ik de enige die dit opmerkt?

  3. Mijn IPhone wel… hij hoort tenslotte of ik Hey Siri zeg… en soms “denkt” ie dat ik dat zei….

  4. Klopt. Siri luistert mee. Mn in de auto als de radio aanstaat kan Siri nog wel eens aan gaan. Dit gebeurt regelmatig. Dit betekend niet automatisch dat Apple mee luistert toch?

  5. Origineel geplaatst door Adriaan Noordhuis
    Mijn IPhone wel… hij hoort tenslotte of ik Hey Siri zeg… en soms “denkt” ie dat ik dat zei….

    Je weet dat dit compleet anders werkt… Niet alles wordt geüpload. Je iPhone wacht net zo lang tot ie het hotword hoort en dan begint ie pas met luisteren en uploaden.

  6. Origineel geplaatst door Adriaan Noordhuis
    Mijn IPhone wel… hij hoort tenslotte of ik Hey Siri zeg… en soms “denkt” ie dat ik dat zei….

    Lees dit stukje voordat je onjuiste dingen verkondigt.

  7. @Adriaan Noordhuis: Siri luistert lokaal mee. Pas wanneer er ‘He Siri’ wordt geroepen, dan pas worden er gegevens met de Apple servers uitgewisseld.

  8. Haha hoe lang kun je bellen met een volle iPhone? Hoe lang zou de accuduur zijn als je telefoon de hele dag alle opnames doorstuurt?

    Daarnaast vraag ik mij af of ze wel in staat zouden zijn om al die gesprekken om te zetten in relevante data waar iemand wat aan heeft. Zouden ze de andere helft van de wereld bevolking inzetten om deze helft af te luisteren 😂

  9. Afgelopen weekend hadden we t over een tuinslang, 5 minuten later zagen we Gardena op Facebook verschijnen. Zal best toeval kunnen zijn hoor maar toch zet het je aan het denken.

  10. @Michel: Mijn vriendin heef hetzelfde gehad. Ze had een vriendin op bezoek die zwanger was en hadden het over kinderwagens (een mutsy) en later kreeg ze dat ook te zien op Facebook.

  11. @Michiel: Hier hetzelfde. Heel creepy af en toe.

  12. Origineel geplaatst door Adriaan Noordhuis
    Mijn IPhone wel… hij hoort tenslotte of ik Hey Siri zeg… en soms “denkt” ie dat ik dat zei….

    Same, Siri reageert vaker op iets volledig willekeurig dan dat het werkelijk op de hotword reageert.

  13. Origineel geplaatst door Christian
    @Michel: Mijn vriendin heef hetzelfde gehad. Ze had een vriendin op bezoek die zwanger was en hadden het over kinderwagens (een mutsy) en later kreeg ze dat ook te zien op Facebook.

    Dit heb ik al meerdere keren gehad met bijvoorbeeld Instagram. Ik voer een gesprek met iemand en vervolgens krijgen we beiden reclame over dat onderwerp te zien op onze iPhone…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.