Reacties voor: SmartHalo maakt iedere fiets slimmer

Je fiets slimmer maken? De SmartHalo voegt slimme sensoren toe, zodat je alles over je fietstocht te weten komt. Een ingebouwde navigatiefunctie werkt samen met een iPhone-app.
Lees het complete artikel → SmartHalo maakt iedere fiets slimmer
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Dit ziet er wel interessant uit. Idee is makkelijk en simpel.

  2. Mooi promofilmpje. Ik vraag me alleen af hoe het werkt in de echte drukke (Hollandse) stadschaos. Met veel verkeer, ingewikkelde kruispunten (vijfsprong, onoverzichtelijk voorsorteren) en geen duidelijke fiets routes. Het lijkte me dat die cirkelnavigatie dan al gauw verwarring kan wekken en de aandacht voor het verkeer vermindert.
    Als ze daar een oplossing voor hebben hadden ze dat wel in het promofilmpje mogen verwerken.

  3. En hoe opladen? Kun je de accu mee naar binnen nemen en in het stopcontact pluggen?

  4. @Walden: Inderdaad, dat dacht ik ook. Leuk concept, maar bij complexe verkeerssituaties en complexe kruispunten lijkt het me in de realiteit toch niet zo handig.

  5. Soms hoeft niet alles slimmer te zijn. Denk aan de Samsung slimme koelkast die zo lek is als een mandje 😉 waardoor mijn Google account easy gehackt kan worden. Als alles maar slimmer wordt?

  6. Leuk idee, maar iig in Europa een beetje too little too late (for way to many $$ 😕).

    Voor €149, inclusief verzendkosten, heb je ook al een echt fietsnavigatiesysteem dat je zo kunt instellen dat het alleen met pijltjes de weg wijst, en met piepjes aangeeft wanneer je even daarnaar moet kijken. Dat kan daardoor heel wat beter overweg met bv die vijfsprong van @Walden

    En voor nog minder natuurlijk diverse apps die iets dergelijks kunnen en verschillende stuurhouders voor je iPhone.

  7. Leuk maar houdt het wel bij mijn iphone 6 met de app Topo voor 2,99. Kleine wegen geven met dit denk ik toch problemen of wegen die naast elkaar lopen. Dan is een topo kaart beter. Fiets houder erbij en met de gps in de iphone werkt dit prima.

    GPX bestanden via Dropbox of owncloud inladen en gaan.

  8. Leuk ledjes met een Bluetooth interface, maar wel duur. Chip computer van 10$, neopixel ring van 5$, accu, behuizing, totaal 30$ en je kan het zelf bouwen.
    Maar mijn 🍏Watch tapt tegenwoordig netjes op mijn pols om de route te vertellen 😊

  9. Een vergelijkbaar apparaat is de Hammerhead. Paar tientjes goedkoper.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.