Reacties voor: Smart Power Strip: stekkerblok met iPhone-app

De Smart Power Strip is een stekkerblok met een bijbehorende iPhone-app, zodat je op afstand apparaten aan of uit zet.
Lees het complete artikel → Smart Power Strip: stekkerblok met iPhone-app
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Wat worden er toch onzinnige dingen bedacht zeg. Hahaha

  2. Zou pas handig zijn geweest als je ook de verbruik kan meten en uitlezen. 🙂

  3. @Jim Kroon: Dat kan? Zie de video op 1:04

  4. @Jim Kroon: Als je de video had bekeken, had je begrepen dat die functie er dus al in zit.

  5. Hmm nergens voor nodig. KlikAanKlikUit heeft al lang een device om van alles te schakelen en of te dimmen. Inclusief scenes zelfs op basis van zonsopkomst/ondergang. Veel handiger dan alleen een stekkerblok.

  6. @Michel: Juist niet, is toch gaaf als je alles zo kunt bedienen?.

  7. Zonder afbreuk te doen aan dit project ben ik helemaal klaar met Kickstarter. Van de vier producten is er na een jaar (!) pas 1 afgeleverd.
    Prototype bouwen is de kunst niet maar dan..
    Alleen al de wereldwijde keuringen zoals CE duren maanden en maanden.

  8. Als ik de tekst zo lees komt er zelfs pas een europese versie als ten minste 750 backers een europese versie kiezen, niet als het project 750 backers heeft.
    Bovendien vind ik het een te hoog bedrag voor een stekkerblok…

  9. Origineel geplaatst door peli
    Hmm nergens voor nodig. KlikAanKlikUit heeft al lang een device om van alles te schakelen en of te dimmen. Inclusief scenes zelfs op basis van zonsopkomst/ondergang. Veel handiger dan alleen een stekkerblok.

    Precies

  10. Dit product zal het niet worden. Zoals hier al wordt aangegeven bestaat het al. Bijvoorbeeld Klik Aan Klik Uit (KAKU) of het mooie Home Wizzard.

  11. “Ouders kunnen hierdoor bijvoorbeeld zien hoe vaak een spelcomputer de afgelopen weken is gebruikt en hem zelfs op afstand uitschakelen.”

    Dan stop je de stekker als kind toch gewoon in een ander stopcontact?

  12. Origineel geplaatst door Bert Bos
    Zonder afbreuk te doen aan dit project ben ik helemaal klaar met Kickstarter. Van de vier producten is er na een jaar (!) pas 1 afgeleverd. Prototype bouwen is de kunst niet maar dan.. Alleen al de wereldwijde keuringen zoals CE duren maanden en maanden.

    Kickstarter is dan ook geen winkel waar je spullen koopt maar een fundraising website waar je projecten steunt. de dingetjes die je krijgt als je voor een bepaald bedrag steunt zijn dan ook extra’s die ze zelfs niet hoeven op te sturen. Denk aan de spullen als een cadeau: om jou te bedanken dat je hun vertrouwt met jouw geld om een product op de markt te brengen.

    Jij gaat toch ook niet bij je vriend of vriendin klagen als je op kerstdag je nieuwe iPad niet hebt gekregen, maar dat die nog in backorder staat bij de APR? Wees blij dat je nog iets zal krijgen, ook al duurt dat langer dan verwacht.

    De meeste Kickstarters hebben ook nog helemaal geen ervaring met het maken van producten en soms zijn ze dan ook iets te optimistisch over verwachte levertijden. Iets als certificering, onderdelen fabriceren, assemblage, shipping, etc kan allemaal heel lang duren en het is ook niet dat ze zoals Apple gigantische fabrieken hebben die ze blij een vingerknip kunnen inzetten om gigantische hoeveelheden producten te maken hé.

    Denk aan Pebble, waarvan er plots bijna 70.000 “besteld” werden (de maker had op 700 gehoopt, dus factor 100. Denk aan Elevation Dock, waarvan er 15.000 zijn “besteld”. De maker had gehoopt op 750. Factor 20.

    En dan begin ik nog niet over de sowieso al te optimistische data die veel kickstarters verwachten. Een product waarvan er nog geen werkend prototype is (enkel een proof of concept, een tekening, een idee) in jouw brievenbus binnen 6 maanden? In de meeste gevallen: vergeet het maar. een iPhone wordt ook niet op minder dan een half jaar ontworpen, gemaakt en verkocht. Dat geldt ook voor een Cookoo, Pebble of dock. Ontwerp neemt vaak al een half jaar in beslag, daarna nog certificeringen, eventuele aanpassingen aan het ontwerp en eventuele hercertificering, mogelijke patenten, dan de assemblage in bulk en dan de shipping nog.

    (denk eraan, dit gaat natuurlijk niet op voor elk project, maar de projecten die op iPC verschijnen zijn sowieso allemaal onderhevig aan bovenstaande proces).

  13. NUON, 50 euro per blok.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.