Reacties voor: iFixit ontleedt het iPad Pro Smart Keyboard toets voor toets

iFixit heeft het Smart Keyboard van de iPad Pro stukje bij beetje uit elkaar gehaald. Wat zit er verstopt in het toetsenbord, en hoe (slecht) is hij te repareren?
Lars Paymans -

Reacties: 7 reacties

  1. Tja dat soort scores gaan we steeds vaker krijgen nu veel producten steeds dunner worden..

  2. Ik vind het echt zonde en een vervelende ontwikkeling. Ik herinner mij nog dat Apple in 2008 het MacBook met unibody-behuizing van aluminium juist had ontwikkeld om een milieuvriendelijkere laptop op de markt te brengen, nadat zij eerder veel kritiek kregen. Dat was echt een ambitie voor ze: zuiniger omgaan met materialen, minder schadelijke stoffen gebruiken, inzetten op energie-efficiëntie, niet onnodig reparaties belemmeren, kleiner en minder verpakkingsmateriaal. Sindsdien valt Apple steeds meer in oude gewoontes terug en maakt producten die vooral mooi moeten uitzien. Ik mis de ijver om niet alleen mooie maar ook slimme producten te maken. Het is echt een soort decadentie.

  3. Defectje? Flikker maar in de container! Tja…

  4. @Tevilnelg: Ja ik vind dat ook jammer. Mijn macbook uit 2008 geüpgraded met 4 GB geheugen en een SSD draait nog altijd prima. Begin door de slechte repareerbaarheid te twijfelen of ik als deze het begeeft nog wel voor een Mac zal gaan. Ook houdt het bij de iPhone 5s voor mij op als Apple in de komende jaren geen 4 inch topmodel iPhone meer uit brengt en ik moet zeggen dat Microsoft met Windows 10 toch wel weer een redelijk mooi besturingssysteem heeft neergezet. Zou ik dan toch nog ooit weer uit het Apple ecosysteem stappen?

  5. Behalve de iPhone koop ik ook geen nieuwe Apple-producten meer. Onder andere om redenen die Tevilneig noemt. Daarnaast vind ik de producten gewoon veel te duur geworden. M’n Macbook Pro uit 2009 gaat dus gewoon vervangen worden door een MacBook Pro van Marktplaats.

  6. Milieuvriendelijk? De manier waarop de Macbooks gemaakt worden, door het uitfrezen van een blok aluminium is absoluut niet milieuvriendelijk.

  7. Zozo gaan we hier even ouwehoeren over hef milieu? Ik wet dat niemand van jullie elke dag bij houd hoeveel zijn auto vervuilt en het milieu schaad. Het gaat jullie meer om de dikte van je portemonnee dan om het milieu!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.