Reacties voor: Nederlanders hebben 1 miljard euro aan smart home-apparaten uitgegeven

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders 1 miljard euro aan smart home-oplossingen hebben uitgegeven, vooral aan thermostaten en huishoudelijke apparatuur.

Reacties: 5 reacties

  1. Grappig dat er een plaatje van verwarmingsknoppen van Tado bij staat.
    Zij hebben NOG STEEDS NIET de HomeKit bridge kunnen leveren.
    Toen ik ‘m bestelde, half september 2016, was de verwachte levering ‘eind september/begin oktober’. Inmiddels dus een half jaar verder (levering wordt telkens uitgesteld) en Tado is nog steeds niet compatible met HomeKit.

  2. @Laurens: Ik kreeg een mail dat ik deze in het tweede kwartaal kan verwachten. Dat moeten ze waarmaken, anders moeten ze denk ik wel met een compensatie komen. Ik heb destijds een 3e generatie besteld, maar dan krijg je een 2e generatie en wordt later de Homekit bridge nageleverd. De 2e Generatie wordt echter wel voor minder € aangeboden.

    Overigens verder erg tevreden met Tado. Makkelijk te installeren en werkt naar behoren. Ik wil alleen Homekit zodat, bij een lage luchtvochtigheid, mijn Boneco luchtbevochtiger automatisch aan gaat (Met Elgato Eve Energy plug).

  3. Grootste probleem met die producten is standaardisatie in protocol. Mijn Atag One communiceert via ander protocol dan Hue, dus moet je weer een basisstation aanschaffen die die protocollen kan verstaan.

  4. Hmmm.. Ik las dit artikel en dacht, ik ga ook eens even een schatting maken.
    Ik zit op €1.700 (Hue, Nest, Robot Stofzuiger, Slide). Ik heb alles een beetje gespreid gekocht, dus had het niet zo door, maar als ik het nu zo opsom is het eigenlijk een belachelijk hoog bedrag!

  5. Ik heb geen enkele cent uitgegeven aan smart home producten, en dit gaat ook zo blijven ook 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.