Reacties voor: Slimme speaker staat in 19 procent van Nederlandse huishoudens

Sonos en Google aan kop
In Nederland staat inmiddels voor 438 miljoen euro aan slimme speakers. Dat is een groei van 52% ten opzichte van 2018, blijkt uit de vierde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Ik heb de HomePod en Amazon speakers

  2. Op zich nog best bijzonder dat de Ikea speaker ontbreekt in het lijstje. Heb zelf een HomePod, maar zou best nog zo’n Ikea speaker erbij willen hebben in de keuken. Prijs/kwaliteit prima speaker lijkt me.

  3. @Wesley: De IKEA Symfonisk-speakers hebben geen microfoon en zijn dus ook geen slimme speakers waar je opdrachten aan kan geven. Ik heb dit nog even toegevoegd aan het artikel.

  4. Hier geen slimme speaker. Ik heb een Sonos P5 zonder microfoon. Ik mis het trouwens ook niet, wil ik mijn slimme apparaten aansturen gebruik ik Siri op de Watch of iPhone.

    Wellicht gaat een volgende Sonos speaker of HomePod daar verandering in brengen, maar dat zou zijn omdat ik een extra speaker in huis wil en niet vanwege de slimme speaker functionaliteit.

  5. De prijs van de genoemde slimme speakers verschilt nogal: terwijl je bij Sonos rond de 200 euro per stuk moet betalen, krijg je de Nest Mini vrijwel gratis bij aankoop van een ander product…..

    Ik proef met regelmaat in artikelen een negatieve toon of een zeer stevig aanwezige eigen mening van de schrijver, ster. Ook nu weer met de prijs van de Sonos, je gaat toch geen appels met peren vergelijken. Nest mini is geen speaker te noemen, een beetje oordopje klinkt nog beter. Is meer een veredelde microfoon die geluid kan geven tov Sonos artikelen.

  6. Nou de belangrijkste reden van het niet hebben van dit soort speakers wordt nooit genoemd.

    Steeds over mogelijk afluisteren en spreekangst.

    Naar mijn idee en persoonlijke ervaring ook is het feit dat je nooit goed verstaan wordt en er altijd wat anders van gemaakt wordt door dingen als bijv Siri en ook die vreselijke chatbots, die bakken er ook nooit wat van.

    Wanneer ik bijv bericht wil versturen via mijn Apple Watch en ik zeg in t bericht ik ben bezig met het lopen van Spotta , maakt de watch altijd Spotify van heeel wonderlijk. Probeer t voor de lol maar! In vele contexten Spotta wordt Spotify op de watch.

    Zolang dat allemaal nog zo beroerd gaat hoef ik t niet .

  7. Ik heb een Sonos Beam thuis staan, maar de microfoon heb ik lekker uit. Ik heb het geprobeerd, maar ik zie de meerwaarde niet.

  8. 19%? Is dat niet wat veel?

  9. Ik zag enige maanden terug in Radar over Sonos speakers die niet meer werden ge-updated doordat die wat ouder zijn (ongeveer 3-5 jaar). Toen had ik iets van, geef je zoveel uit voor 3 jaar?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.