Reacties voor: Smappee: Belgisch apparaatje voor meterkast geeft stroomverbruik door aan iPhone

Smappee is een slim apparaatje voor in je meterkast, dat aan je iPhone doorgeeft hoeveel stroom je verbruikt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Ik mag hopen dat dit niet hetzelfde is als de zgn. slimme meter, de Smart meter. Kijk maar eens in YouTube hoe gevaarlijk zo’n Smart meter (NSA) is.

  2. Wat duurder dan de Wattcher maar deze kan dan ook iets meer als je het mag geloven.

  3. Kijk ook maar eens op Qurrent.
    Werkt perfect, zowel op iPhone als iPad.
    Ik zie al een jaar hoeveel ik gebruik of gebruikt heb.
    Je kan “live” kijken, per week of per jaar en is goedkoper dan Smapee.

  4. http://be.hardware.info

    “Na installatie monitort het apparaat het energieverbruik en herkent hierbij verschillende individuele apparaten door verandering van het totaalverbruik bij het in- en uitschakelen, en door het unieke ‘storingspatroon’ dat elk apparaat aan het stroomnet toevoegt. “

    Lijkt me clever!

  5. Snap niet goed hoe die Smappee kan zeggen welke toestellen aan het verbruiken zijn, zoals in het filmpje te zien is. Bij de installatie moet je gewoon een klem over de hoofdstroom kabel zetten die dan het stroomverbruik opgeeft.

  6. Ben heel benieuwd naar de ervaringen

  7. Deze is wel een stuk geavanceerder dan de Homewizard Energylink, dit systeem registreert per apparaat het verbruik op basis van een zogenaamde energiehandtekening die het apparaat op het net zet waar de smappee op meet.

    Ben ook heel benieuwd naar de ervaringen. Zie echter dat je alleen met een creditcard kunt betalen en niet met ideal.

  8. Ziet er fraai uit, ga t zeker overwegen.

    @Yoeri: vlgs hun site meet dat apparaat het eea aan de hand van de voor elk apparaat unieke ‘energiehandtekening’ en de electrische sporen welke ze nalaten.

    @Irene: Zie hun site voor ervaringen (er vanuitgaande dat deze ‘echt’ zijn)

  9. Duur(der) en closed source. Zelf heb ik een Flukso, deze kan overigens ook het gas- en waterverbruik monitoren. Open source, dus je kan er ook zelf op interfacen. De nieuwe v2b kan ook communiceren met JeeNodes van JeeLabs.

  10. Nuon heeft de E-manager als inzichtpakket, deze leest je electriciteits- en gasmeter voor €149,00. Als zijn de overzichten die de userinterface toont niet echt super mooi en uitgebreid. Je kunt het op je iPhone bekijken en via een webinterface.

    Meer info op https://www.nuon.nl/energie-besparen/e-manager/inzicht-pakket.jsp

  11. Ik was enthousiast en kocht het toestel. Echter kreeg ik het nog niet aan de praat … alle tips van hen konden voorlopig geen soelaas brengen. Ik wacht nu op mogelijk telefonisch contact.

  12. @Robert Webbe: bovenop die € 149 komt nog €2.95/maand

    @TK: maar Qurrent herkent je toestellen niet.

  13. Kijk ook eens op Youless.
    Half zo duur en je kan je verbruik zien op iPhone, Android, Browsers, etc.

  14. Deze avond gebeld geworden door een vriendelijke heer.
    Samen de installatie gedaan en ondertussen krijg ik de eerste cijfers binnen. Met wat tips kunnen ze de installatie handleiding nog eenvoudiger maken.

  15. Origineel geplaatst door karel
    Deze avond gebeld geworden door een vriendelijke heer.
    Samen de installatie gedaan en ondertussen krijg ik de eerste cijfers binnen. Met wat tips kunnen ze de installatie handleiding nog eenvoudiger maken.

    Ziet er naar uit dat aftersales iig in orde is!

  16. Ik vind het filmpje wel een schaamteloze copie van het Nest Protect filmpje.

  17. Ik heb sinds vorige week zo’n Smappee, best wel leuk.
    De energiemetingen zijn erg correct, want dat is bij veel andere niet zo, zeker als je zonnepanelen hebt. Wat de toestel detectie betreft, dat is best wel leuk. 100% correct is de detectie zeker niet (gemiste gebeurtenissen of foute toekenning bij gelijkaardige toestellen), maar bij benadering geeft het je toch een vrij aardig beeld van de activiteiten thuis. Trouwens er komt ook een webservice API eraan weet ik via de support dienst, hoera hoera voor de devs onder ons!
    En er zou gewerkt worden aan sturen van (vermoedelijk RF) stopcontacten, het toestel is er hardwarematig reeds op voorzien en zou via een firmware upgrade de mogelijkheid activeren.

  18. @Philippe: nochtans stond het smappee filmpje vroeger on-line dan het Nest Protect filmpje.

    @Wouter: Youless herkent echter geen toestellen. En kan niet overweg met zonnepanelen.

  19. @S Debels: Moet er geen installateur aan te pas komen om dit te installeren? Alle individuele kabels zijn toch verzegeld?

  20. @Aal: De klem dient te komen na de teller en voor je eigen zekeringen. Daar kan je zelf aan.

  21. Wat me opvalt is dat alle apparaten hun informatie naar een server sturen. Ze verzamelen dus jouw gegevens.
    Via de app maak je contact met de server en kun je je verbruik inzien.
    De NSA en Snowdon hebben ons geleerd dat je op deze wijze geen enkele vorm van privacy verkrijgt.
    Er is m.i. geen enkele reden om de gegevens op een server te verzamelen, die apparaatjes kunnen gemakkelijk gigantisch veel data opslaan, dus waarom doen ze het dan?
    Daar moet een strategie gedachte achter zitten.
    Mij niet gezien, ik bespaar wel met gezond verstand.

  22. Smappee. Vreesde aanvankelijk dat ik het niet goed aangesloten had want ik kreeg totaal geen resultaat. Echter, veel fouten kan je niet maken. Heb het dan maar zo gelaten en ben vertrokken naar het werk. Tegen de avond waren er 2 appliances verschenen en nu 5 dagen later staan er 16 op de teller. Tot daar het goede nieuws. Ding is heel onnauwkeurig. Geeft continue foutieve meldingen ivm toestellen die aan en uit worden geschakeld. De totalen kloppen, want die komen overeen met een andere meter die ik heb staan. Echter, de details zijn zo random dat ik er niet uit kan afleiden waar nu mijn grote verbruikers zitten. Weggesmeten geld? Ik vrees het.

  23. @Caroline:
    Daarom gebruik ik Qurrent. Je ziet je verbruik en je kan ook je zonnepanelen opbrengst zien en er gaat helemaal niets naar een Server!

  24. @Caroline: Beste, door de gegevens naar een server in de cloud te sturen kan je ze waar je ook bent consulteren via je smartphone of tablet. Zie ook de privacy policy op de website.

  25. @Nils: beste, ik stel voor dat je de smappee helpdesk (support@smappee.com) contacteert.

  26. Heb sinds enige weken Smappee laten plaatsen , tot nu toe een 40 tal herkent maar het dedekteren hiervan is een drama . Loop reeds een aantal weken met mijn Ipad en Iphone in de hand om de gevonden toestellen te kunnen plaatsen maar dat lukt niet . Heb soms 3 a 4 toestellen of verlichting die zich op het zelfde zogezegde item melden . Valse meldingen van In en Uitschakelen van apparaten , er werd mij belooft dat er snel een update van de software en firmware zou komen . Ik hoop dat dit er snel komt want anders vrees ik dat dit toestelletje niet doet wat het zou moeten doen en mijn geld verloren is . Zoals het nu werkt geeft het idd een beeld van mijn totaalverbruik maar dat kan ik ook aflezen op mijn teller aan mijn stroomkast en dat kost mij helemaal niets . Zoals het voorgesteld wordt op hun site is het op dit moment zeker niet maar er zou verbetering aankomen , ik ben benieuwd .

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.