Reacties voor: Slimme thermostaat Honeywell Lyric concurreert met Nest

De Honeywell Lyric is een slimme thermostaat met iPhone-app van een bekende thermostaatmaker - en daarmee concurrent voor de Nest.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Mooi maar wel duur helaas.

  2. Nou iCulture, de Lyric lijkt op Nest?!? Je zou ook kunnen zeggen dat de Nest lijkt op de meest verkochte thermostaat ooit, de Honeywell Round, je weet wel, die bronskleurige die bij vrijwel iedereen vroeger thuis aan de muur zat…,

    (Red.) Goed punt, artikel aangevuld.

  3. Kan je beter de evo home serie aanschaffen. Ook duur. Kan ook via internet benaderd worden. Heeft ook een app. Kan je elke ruimte afzonderlijk regelen. Heb het thuis en werkt top. Wordt ook gewoon verkocht in Nederland en ondersteund.

  4. Ik hoop zo dat dit gaat werken met een Remeha cv-ketel!

  5. Lijkt het erop dat de lyric een modulatie thermostaat is (ipv aan/uit) dat zou dan geloof ik de eerste zijn (van de slimme thermostaten)

    The Lyric thermostat can also support multi stage systems with more than one stage of heating and cooling.

  6. Ik sta op het punt om een Evohome systeem aan te schaffen, hiervoor al genoemd. Dat werkt met zoneregeling. Ideaal als je bijvoorbeeld thuis werkt en wel een werkkamer, maar niet de woonkamer wil verwarmen.

    Weet iemand iets over de verhouding tussen deze twee producten van Honeywell? Is Lyric een vervanger? Gaan ze samenwerken? Is het straks 1 systeem?

  7. Alweer een paar maanden de Nest goed werkend op onze grondverwarming.
    Wat lijkt deze Honeywell erg op de Nest (vooral in aansluiting). Ben benieuwd naar de
    Verkoop in Europa van Lyric.

  8. Origineel geplaatst door Peter
    Lijkt het erop dat de lyric een modulatie thermostaat is (ipv aan/uit) dat zou dan geloof ik de eerste zijn (van de slimme thermostaten)

    Peter, dat zou mooi zijn, maar ik geloof uit de bedrading te merken dat multistage met meer draden werkt. En dat is dus anders dan het openterm protocol wat hier genruikt wordt.

  9. Sorry hoor, maar qua design kan dit “ding” niet tippen aan de nest, wat een lelijk apparaat!
    (Ja, ik ben bevooroordeeld aangezien ik een Nest heb)

  10. En ga je hiermee op afstand de temperatuur van je huis instellen? Wat een onzin. Mijn honeywell gaat iedere ochtend om 6:00 aan. Een half uur voordat mijn wekker gaat. En hij gaat om 8:30 weer uit. Dan zit ik nl op mijn werk. Dit alles door 1x programmeren. Niks geen app op mijn iPhone.

  11. Mijn TOON kan meer.

  12. @Flieps: niet iedereen heeft zo’n gestructureerd leven (werk). Ik werk op verschillende dagen op verschillende tijden. Dan is zo’n programmeerbaar klok thermostaat niet handig.
    Ik zou heel graag de CV op afstand willen bedienen, bijv alvast aanzetten een half uur voordat ik weet wanneer ik thuis kom.

  13. @pp: o dat zou inderdaad jammer zijn…. Mijn Remeha heeft volgens mij idd een OpenTherm protocol. En er komen maar 2 draadjes uit de muur.

    Zolang de slimme thermostaten niet modulerend zijn, doe ik niets, want ik vind dat heel comfortabel stoken (en zuinig, ook) in de winter.

  14. De Nefit Easy is nu ook compatible met andere merken cv-ketels en is nog een stuk scherper geprijsd ook ziet hij er een stuk beter uit!
    En ook niet onbelangrijk, een Nederlands fabrikaat!!

  15. Helemaal eens met Mark. De Toon kan veel meer en is gratis:-)

  16. Origineel geplaatst door Dragon
    Helemaal eens met Mark. De Toon kan veel meer en is gratis:-)

    Gratis? Check je abonnement en gasprijzen maar eens en vergelijk die met goedkopere aanbieders.
    De iPad bij NRC krijgt je zo ook ‘gratis’…

  17. Handig! Mijn toon belt tegenwoordig zelf de monteur

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.