Reacties voor: Slimme rookmelder Nest Protect weer te bestellen

De slimme rookmelder Nest Protect kan weer worden besteld. Hij verdween wegens veiligheidsproblemen tijdelijk van de markt.
Lees het complete artikel → Slimme rookmelder Nest Protect weer te bestellen
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. En hoe zet je hem nu dan uit? Ik vond dat zwaaien op zichzelf juist wel een elegante interface.

  2. @Andre: Als het goed is hebt een mail ontvangen van Nest over dit probleem en als je Nest verbonden is met internet is dit ondertussen uitgeschakeld.

  3. En moet ik deze, net als mijn huidige melder om de X jaar vervangen? Wordt dan een prijzig verhaal

  4. Origineel geplaatst door roko
    En moet ik deze, net als mijn huidige melder om de X jaar vervangen? Wordt dan een prijzig verhaal

    CO melders hebben een levensduur van doorgaands 5 jaar geloof ik, inderdaad. Kon alleen op deze site niet zo snel vinden wat hiervan de houdbaarheids datum is.

    Ik vind dit ook meer een gadget dan een serieeus iets.

    De piep is er juist om het herken baar te maken, zodat je acuut reageerd. En piep is ook meer herkenbaar dan een stem in drukke situaties (in dit geval gaat het om thuis situaties neem ik aan, maar denk aan verjaardagen/feestjes bij je thuis, dat kan aardig kippenhok al worden)
    Nu kan het inderdaad wel is gebeuren dat de Rookmelder verkeerd afgaat, maar dat is uiteraard officieel niet de bedoeling.

    Daarvoor zijn er ook verschillende types rookmelders voor verschillende situaties (denk aan thermische melders etc).Want een rookmelder is inprinciepe gewoon een vervuilingsmeter.

    Tevens vind ik het raar, doordat een CO melder eigenlijk laag moet opgehangen worden en een rookmelder op zijn hoogste punt tege het plafond, iets van de muur af. Nu is het uiteindelijk wel zo dat hij uiteindelijk wel in alarm zal komen. Maar het gaat meer om, hoe snel dat zal zijn? En omdat iedere seconden telt, wilt je dat niet uitsluiten.

    Nu lijkt me dat met R&D ze hier over nagedacht hebben, alhoewel met de zwaai functie is dat te betwijfelen die ze later eruit hebben gehaald. Sinds het bij brand, uitermate belangrijk is, dat een brandalarm word bevestigt, als het echt bevestigt is.

    Tegenwoordig hebben velen ook al een alarmcentrale met doormelding in huis. Dan zou ik eerder kijken bij je persoonlijke alarminstalleteur of het mogelijk is om wat draadloze rookmelders aan te sluiten. Daar heb je dan meer aan, met name zeker als het naar het PAC gaat.

    Maar wie weet, is het wel en top product, en ben je hier hartstikke te vreden mee. Of hebben ze hier verklaringen voor. Maar soms is wat achterliggende informatie nooit verkeerd.

  5. @roko: Na 7 jaar, zoals iedere rookmelder. Hij geeft het zelf aan als hij einde levensduur is.
    Bij mij geeft hij aan: replace by 3 jan 2021.

  6. @jz1: De melder “praat” alleen tijdens tests en service meldingen.
    Bij gevaar geeft hij wel degelijk een zeer luid alarm na een voorwaarschuwing.
    Het alarm gaat op alle aangesloten melders, dus als je een probleem hebt in de garage, gaat ook de melder in je slaapkamer.
    Daarnaast worden ook alle gekoppelde telefoons aangestuurd.

    nb. het verhaal dat de CO melder laag moet hangen blijft een hardnekkige discussie. De dichtheid van CO en lucht liggen zo dicht bij elkaar dat de plaatsing hoger geen belemmering vormt voor een juiste werking.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.