Reacties voor: Slide to unlock verdwenen in iOS 10? Met deze tweak haal je het terug

Apple deelt het toegangsscherm in iOS 10 opnieuw in, waardoor het bekende Slide to unlock verdwenen is. Een ontwikkelaar geeft tips hoe je deze functie in de eerste beta weer terug kan krijgen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  2. Erg irritante functie als je het mij vraagt. Ik gebruik beta 1 nu sinds ie is verschenen op een iPhone 6S maar bij dagelijks gebruik levert dit een aantal tekortkomingen op. Ik draag geen heel strakke broeken, maar voel wel een aantal keer per dag m’n iPhone trillen. Echter niet omdat ik notificatie heb ontvangen maar omdat ik onbedoeld de home knop heb ingedrukt terwijl m’n iPhone in m’n broekzak zat. Erg vervelend.

  3. Origineel geplaatst door iDennis
    Erg irritante functie als je het mij vraagt. Ik gebruik beta 1 nu sinds ie is verschenen op een iPhone 6S maar bij dagelijks gebruik levert dit een aantal tekortkomingen op. Ik draag geen heel strakke broeken, maar voel wel een aantal keer per dag m’n iPhone trillen. Echter niet omdat ik notificatie heb ontvangen maar omdat ik onbedoeld de home knop heb ingedrukt terwijl m’n iPhone in m’n broekzak zat. Erg vervelend.

    Heb jij vingerafdrukken in je broekzak dan?

  4. Idd best knap vingerafdruk in je broekzak 😜

  5. Nou wat iDennis beschrijft heb ik ook soms last van. Ook dat Siri spontaan meldt dat hij mijn vraag niet begrijpt. In beide gevallen zou je òf een vingerafdruk of een herkenbare/unieke stem moeten hebben, maar soms negeert iOS10 dit. Daarom geloof ik ook dat deze developersversie alles behalve veilig is. Ook loopt ie soms vast of krijg ik een spontane reset. Ik zou zeker wachten tot de 2e of 3e publieke beta. Ik heb hem een beetje te snel geïnstalleerd denk ik, maar ja kan niet meer terug naar iOS9 omdat die mijn backup van 10 niet kan restoren. Dus moet ik maar geduld hebben totdat 10 stabiel(er) wordt.

  6. Ik mis het helemaal niet, van mij hoeft het niet terug. Het was wat onwennig in het begin maar dat is met alles zo. 😜

  7. Klopt, mijn iPhone SE trilt soms ook spontaan in mijn broekzak, terwijl ik er helemaal niets mee deed 😅…

  8. Ik heb iOS 10 er dit weekend weer af gehoord.
    Liep voor geen meter.
    Nu weer terug naar 9.3.2
    Wel jammer dat de  watch weer terug moet naar  ….want daar had ik wOS 3 op gezet en dan kan je niet meer terug.
    Vanmiddag opgehaald en hopelijk woensdag weer terug.

  9. @Dolfje: Je kan wel terug en dan je data behouden.
    https://youtu.be/RrlLl0RhAyg

  10. Ik hoop dat de homeknoppen hier tegen kunnen aangezien deze nu meer gebruikt gaat worden. Echter toen ze Touch ID aankondigde was het juist zo fijn dat je je toestel kon ontgrendelen zonder te klikken (nouja display moet actief zijn) of swipen. Maar moet je nu twee keer klikken volgens mij, als je geen iPhone 6s (+) hebt omdat je dan geen raise to wake hebt.

  11. Het ontgrendelen met een druk op de homeknop is nog niet helemaal goed uitgewerkt. Als je namelijk met de sluimerknop je iPhone activeert moet je vervolgens nog eens op de homeknop drukken ipv dat je je vinger er gewoon op kan leggen en hij ontgrendeld. Ik irriteer me daar dagelijks aan, dus maar hopen dat Apple dit nog even aanpakt in een van de komende bèta’s.

  12. @Jonas: Ik denk ook dat het de bedoeling is dat je direct vanuit de slaapstand de Home-knop indrukt, zonder eerst de aan/uit-knop in te drukken. Door direct op de Home-knop te drukken wordt de iPhone uit de slaapmodus gehaald, en wordt (d.m.v. je vingerafdruk) direct het scherm ontgrendeld.

  13. @iDennis: beta versie’s zijn er ook niet voor bedoeld om gebruikt te worden in het dagelijks leven, dit meld apple ook op verschillende manieren bij bet versie’s

  14. Hopelijk laat Apple een optie komen dat mensen die willen de slide weer terugkrijgen. Ik zie het probleem van het sliden niet. Laat de mensen zelf kiezen welke optie ze gebruiken.

  15. Gister een update van ios 10. Er zijn 2 dingetjes die ik wil wijzigen, kan iemand mij helpen?

    1.) toeganscherm heeft nu 3 pagina’s. Maar als ik de home knop even indruk kon ik voorheen de tijd en je zag je leuke afbeelding. Nu zie je de afbeelding van Muziek (play, harder en zachter e.d.) super irritant. Hoe krijg ik dat eraf?
    2.) normaal komt er als je een punt (.) hebt gezet een hoofdletter. Nu is dat niet meer als je 2 of meer puntjes zet alleen maar bij 1 punt(.). Kan ik dit ook ergens weer wijzigen?

    Ik hoop dat iemand het weet😊

  16. Wordt helemaal gek van het ontgrendelen niet normaal hoe appel dit door je strot durft te duwen. Ik krijg me iPhone bijna niet open als ik hem snel nodig heb.
    Wil de swipe terug!,,

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.