Reacties voor: Slechte economie en iPad zorgen voor slechte pc-verkoop

Goldman Sachs verwacht een slecht jaar voor de pc-markt, omdat mensen minder te besteden hebben en liever een iPad onder de kerstboom vinden. Complete pc-systemen zijn minder gewild en moeten met magere marges verkocht worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Misschien is het nu de tijd om de MacBook Pro’s in prijs te verlagen?

  2. Hallo,

    Volgens mij klop het niet, “Slechte economie en iPad zorgen voor slechte pc-verkoop”, want dan zouden er ook geen iPad’s verkocht worden volgens mij.
    ik denk dat de interesse van de mensen een andere kant op gaan en dat is tablet’ s.

    Groetjes J@n

  3. Origineel geplaatst door Crippless
    Misschien is het nu de tijd om de MacBook Pro’s in prijs te verlagen?

    +1 die dingen zijn veel te duur!

  4. Ik denk dat het te makkelijk is om alleen de tablet hiervan de oorzaak te noemen. Ik heb ook een iPad maar hou ook graag mijn pc up to date. En dan met name voor de games. Ik heb alleen nog nooit zo lang met een pc gedaan. Dit is dan wer te danken aan games die tegenwoordig vaak op consoles gericht zijn. Die blijven lichtelijk achter bij de nieuwere pc’s en dus hoeven pc’s ook niet zo vaak meer geupgrade te worden. Ik doe nu 5 jaar met een pc en kan nog steeds de nieuwste games spelen. Vroeger was dit max 3 jaar.

    Er zullen meer redenen zijn maar ik noem maar wat. De tablet is echt niet het enige wat het veroorzaakt. En ook niet de economie.

  5. Te makkelijk om dit alleen aan economie en tablets te wijten. Voor mij is de reden dat ik nog nooit zo lang met een pc heb kunnen doen die de nieuwste games kan spelen (dankzij consoles denk ik). 5 jaar al en kan nieuwste nog spelen. Vroeger moest ik om de 3 jaar vernieuwen. Ik noem maar wat, maar er zijn echt meer oorzaken.

  6. Dat staat wel in sterk contrast met deze studie, die aangeeft dat mensen een iPad vooral als tweede device kopen, en niet ter vervanging van een PC.

    Waarom dat de schuld bij tablets gelegd moet worden, is volgens mij eerder omdat HP (die op het punt stonden hun PC afdeling af te stoten), Dell en Lenovo er niet in slagen hun producten aan de man te brengen. Een PC van 4 jaar oud kan perfect Windows 7 draaien en zal (afgaand op de eerste build) ook perfect Windows 8 draaien. Als er geen reden is voor eindgebruikers om hun PC te vernieuwen, gaan ze dat ook niet doen. Dat doen immers alle bedrijven ook (waar onder druk van de economische crisis de PC’s opeens 4-5 jaar gebruikt worden in plaats van de standaard 3 jaar van weleer).

  7. De tablet is gewoon handiger ligt altijd door het hele huis voor het oprapen, vooral handig om ff te internetten mailen e.d. , de prijs is nog veel te hoog.

  8. Origineel geplaatst door Woutert
    Origineel geplaatst door CripplessMisschien is het nu de tijd om de MacBook Pro’s in prijs te verlagen?+1 die dingen zijn veel te duur!

    Apple hanteert dezelfde manier van prijsbepaling als bij apps, 70% is de prijs van het goed en 30% voor de naam die erop plakt. Voor de rest zijn die MacBooks gewoon over het algemeen hetzelfde van specificaties als de meeste Windows-based computers, alleen hebben ze een strakker design en wist Apple alles sterk te downsizen.

  9. @Runaque:

    Als je de waarde van een macbook pro gaat beoordelen en vergelijken met laptops van andere merken, dan moet je ook rekening houden met de enorm hoge kwaliteit van het beeldscherm, het gebruikersgemak, de stabiliteit, de standaard software, etc.. Het blijft duur, maar het verschil is dan niet zo groot meer hoor. Ik zou bv niet zo snel een andere laptop durven te gebruiken voor serieuze fotobewerking. Alleen vergelijken obv de processor en de schijfruimte is niet reëel.

  10. @Jan:

    Dat is ook deels wat er staat. Mensen hebben liever een iPad. Het effect daarvan op de PC verkopen is wss wel dramatischer door de slechtere economie.

  11. Tijdelijk. Ik heb nu bijna anderhalf jaar een iPad maar Flashplayer werkt nog steeds niet en bestanden kopieren/plakken ook niet. Voor mijn vrouw vorige week een Sony Vaio 11 inch gekocht. Dat wordt ook mijn vervanger van de iPad straks. Volwaardig toetsenbord, 320 Gieg, diverse USB poorten, 4 Gieg intern en Flashplayer werkt gewoon!!!

  12. Flashplayer zal nooit werken op IOS en gelukkig maar.

  13. @trip: voor nu werkt het gewoon. Dan begint de ellende. Het wordt traag om dat de schijf moet worden gedefragmenteerd. Je moet continu beveiligingsupdates doen omdat Windows zo lek is als een vergiet. Ondanks alles heb je Gemiddeld twee keer per jaar een virus.
    In een digitaal tijdperk waarin je foto’s muziek correspondentie allemaal digitaal is wil je echt geen virus hebben of een harde schijf die kan crashen omdat daar stiekem op is bezuinigd.
    Geef mij maar een Mac werkt geweldig geen virussen alles wordt op geslagen en automatisch via time machine beschermd. En dan de wijze waarop alles op elkaar is ingespeeld.
    Apple is niet duurder op de lange termijn. Het is geen koopje maar zeker geen miskoop

  14. @Scheerschuim

    Hoe kom jij aan twee virussen per jaar? Ik heb er nooit een op mijn windows PC en windows laptop!
    En die beveiligingsupdates die je continu moet doen vallen ook wel mee, alsof je dat dagelijks of wekelijks doet.
    Verder snap ik niet dat een harde schijf van een windows PC wel kan crashen maar die van een Mac niet, bij beide is de kans net zo groot.
    Ik werk zelf al vanaf half jaren negentig met een windows PC en heb nooit problemen maar ik zal dan wel de enige zijn zeker?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.