Reacties voor: Slecht geïnformeerde kopers zijn gelukkiger

Volgens een onderzoek van de University of Iowa zijn mensen die spullen kopen zonder informatie in te winnen, veel gelukkiger. Ze hebben daardoor meer mogelijkheden om een positief, vertekend beeld van hun aankoop te vormen. Apple schijnt die techniek al jaren met succes toe te passen.
Lees het complete artikel → Slecht geïnformeerde kopers zijn gelukkiger
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Betreffende het stukje TimeMachine icm. TimeCapsule. Koop maar gewoon een échte servergrade NAS schijf en hack hem via de terminal of via het programma op Appletje.nl. Dan werkt alles veel beter en ben je goedkoper uit voor betere kwaltieit.

  2. Nou, geloof me. Ik ben er echt heel blij mee, ook al heb ik me héél goed laten informeren.
    Als ik dat niet had gedaan wist ik waarschijnlijk niet hoe ik hem simlock vrij moest maken, en had ik hem alleen als iPod Touch kunnen gebruiken, dan was ik er toch echt een stuk minder gelukkig mee.

  3. Maar dit is niet iets nieuws ofzo…Dit is altijd zo, als je iets echt graag wilt (dus informatie erover zoekt bijvoorbeeld) en je het product uiteindelijk hebt, dan weet je al wat het allemaal kan, en is het al snel niet meer nieuw voor je (het wordt sneller ‘normaal’ dan als je er geen informatie over zou hebben gezocht) en dan vallen de mindere leuke dingen je juist op…Maar dat wist ik al, en ik denk de meeste mensen al…Niet echt een onderzoek voor nodig, maarja…

    Ik zou waarschijnlijk ook blijer zijn als ik geen informatie had gezocht over mn iPhone, maar het punt is dat ik em dan niet had gekocht…Dus uiteindelijk ben ik wel blij dat ik info heb gezocht, want nu heb ik mn iPhone, als ik geen info had gezocht had ik wss ook geen iPhone gekocht;)

  4. hoe minder je weet, hoe beter het product bevalt

    Daar zit wel wat in…
    Ben er ook wel heel erg happy mee :D:D:D

    Iowa RULZzzz..

  5. Wat ik, en vele anderen hier, vind is inderdaad enigszins voor kenners geschreven. Bijzonder accuraat en veelzijdig maar soms mij ook teveel. Echter de wiki is veel breder dan de iPhone. Al dat gedoe met yailbreaken enzo snapt de leek niet maar wat was ik blij met die iAno en mijn neefjes en mijn nichtjes. Die hele hype moet nog komen en dan is dit forum zeer gewild. Kan aan mij liggen hoor maar wordt de top 100 regelmatig bijgewerkt? Zet dan een link op de voorpagina, dat is namelijk populair, wat kun je er mee! Laat het publiek stemmen of zo. Via interne links gaat men dan wel naar kennis verder zoeken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.